Karate voor Slakken op het werk; Tai Chi en de kunst van communiceren/leidinggeven
In deze interactieve lezing die met veel humor en enthousiasme wordt verzorgd door Isabelle Schuurman gaat het om de toepassingen van de principes van Tai Chi Chuan in werksituaties. Daarbij kan je denken aan de kunst van leidinggeven, het omgaan met elkaar als collega’s en het omgaan met klanten. Bij Tai Chi, een oude Chinese vechtkunst, denken mensen vaak aan mooie bewegingen. Een soort karate voor slakken.

In de Workshops en lezingen van Isabelle Schuurman staat de kunst van het communiceren staat centraal. Hoe kun je je staande houden in stressvolle situaties en spanningen in jezelf of ‘aanvallen’ van buitenaf met zachte kracht hanteren? Als er een conflict is, moet je het dan altijd uit de weg gaan en vermijden voor de goede harmonie? Kan je meebewegen als bamboe in de wind of laat je dan over je lopen? En, misschien heel aantrekkelijk: is het mogelijk om met minder inspanning meer en beter werk af te leveren?

Deze lezing gaat in op de praktische toepassingen van Tai Chi Chuan. Het is de bedoeling om inzicht te geven in de mogelijkheden om in lastige situaties je balans te behouden en een middenweg te vinden tussen flexibel zijn en het tonen van stevigheid. De lezing kan worden verlevendigd met speelse oefeningen in tweetallen.

Thema’s onder meer:
* hoe ga je om met verschillende temperamenten van mensen
* Tai Chi principes en servant leadership
* het belang van luisteren naar elkaar
* het houden van een presentatie en bewustzijn van lichaamshouding, uitstraling en contact met het publiek
* hoe blijf je flexibel en behoud je je balans terwijl alles om je heen verandert
* belangentegenstellingen of botsende standpunten; hoe kan je er mee omgaan
* teambuilding

Isabelle Schuurman is inzetbaar als spreker en verzorgt naast interactieve lezingen ook Workshops Tai Chi en Communicatie voor het bedrijfsleven. Thema’s mogen haar ingefluisterd worden zodat zij zich daarop kan voorbereiden. Zij is een enthousiaste en originele dagvoorzitter/discussieleider met humor en flair die zich heel vlot kan inwerken en inleven in diverse onderwerpen.

Isabelle Schuurman
Isabelle Schuurman heeft sociale wetenschappen gestudeerd aan de UvA. En heeft 10 jaar gewerkt als trainer/adviseur. In 2000 is zij begonnen als directeur van Tai Chi in Bedrijf en werkt met alle mogelijke groepen. Van de korpsleiding van de politie tot de vrouwen van de haarspeldjesfabriek, groepen managers die aan development doen of het voltallige personeel van een flink bedrijf.

Persoonlijke missie Isabelle Schuurman: “Goed luisteren en initiatief zijn twee kanten van dezelfde medaille.”

Isabelle Schuurman inhuren of boeken voor een lezing?
Isabelle Schuurman inhuren of boeken voor een lezing? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier aan de rechterzijde van de pagina.

Tariefindicatie: 750 - 1250 Euro / 1250 - 2000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Isabelle Schuurman SKU UPC Model

Deloitte met 140 collega´s in een prachtige locatie: Oceanium Diergaarde Blijdorp een zeer goede opstart van de dag onder leiding van Isabelle Schuu

Feb 27, 2013 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Deloitte 

Deloitte met 140 collega´s in een prachtige locatie: Oceanium Diergaarde Blijdorp een zeer goede opstart van de dag onder leiding van Isabelle Schuurman. Jouw Workshop voldeed volledig aan de verwachtingen met alle metaforen naar het bedrijfsleven! Isabelle, dank voor de plezierige workshop die je geleid hebt. We vonden het een fijne ervaring en een goede toevoeging aan het programma! Henk Wokke, geassocieerd partner Rijnconsult.


Abn Amro groep managers: Wij hebben de Workshop nog uitvoerig besproken. Super! Iedereen was heel blij met je komst en je uitleg. Goed idee: een Tai

Feb 27, 2013 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Abn Amro 

Abn Amro groep managers: Wij hebben de Workshop nog uitvoerig besproken. Super! Iedereen was heel blij met je komst en je uitleg. Goed idee: een Tai Chi Workshop als teamcoaching. Jack van der Meulen, Vice President ABN AMRO


5.0 5.0 2 2 Deloitte met 140 collega´s in een prachtige locatie: Oceanium Diergaarde Blijdorp een zeer goede opstart van de dag onder leiding van Isabelle Schuurman. Jouw Workshop voldeed vo Isabelle Schuurman