Vrijblijvend advies
Filters

Sprekers

Tarief

Taal

Geslacht

Klanten vertellen:

Abn Amro groep managers: Wij hebben de Workshop nog uitvoerig besproken. Super! Iedereen was heel blij met je komst en je uitleg. Goed idee: een Tai Chi Workshop als teamcoaching. Jack van der Meulen, Vice President ABN AMRO
Abn Amro

Sprekers Desinformatie en Nepnieuws

HomeSprekers/Mens en maatschappij/Nepnieuws en desinformatie

Desinformatie is bewust misleidende informatie, met als doel om 1) de publieke opinie te beïnvloeden, 2) of om een persoon, sociale groep, organisatie of land te schaden. 3) of om op slinkse wijze geld te verdienen. Nepnieuws (fake news) staat voor leugens en tevens voor onzorgvuldige journalistiek. Dit hoeft dus niet altijd bewust te zijn.

6 Sprekers gevonden

Margriet Sitskoorn spreker website Bekijken
Bewaar als favoriet
Marije Arentze Bekijken
Bewaar als favoriet
Stefan de Vries Bekijken
Bewaar als favoriet
Teun Voeten Bekijken
Bewaar als favoriet
Jochem Nooyen Bekijken
Bewaar als favoriet
Kirsten Verdel Bekijken
Bewaar als favoriet

Boek een lezing of een workshop over Desinformatie en Nepnieuws

Desinformatie en nepnieuws hebben steeds meer invloed op de samenleving en onze democratie. Zeker in de digitale wereld is veel niet wat het lijkt. Desinformatie is vaak zo krachtig, dat wanneer desinformatie succesvol verspreid wordt, ze door een relatief groot deel van het publiek geaccepteerd wordt als feit. Dit kan zo ver gaan, dat als de betrokkenen later de waarheid onder ogen krijgen, dit zelfs kan leiden tot ontkenning daarvan. Zo zijn desinformatie en nepnieuws cruciale delen van de strategie van de Russische president Poetin in zijn oorlog met Oekraïne. Nepnieuws (fake news) werd wereldwijd een begrip toen Donald Trump tot Amerikaans president werd verkozen. De grens tussen feit en fictie is nu onduidelijker dan ooit Hoe heeft het zover kunnen komen en wat kunnen we er tegen doen? Wat gaat er schuil in de wereld achter desinformatie nepnieuws? Waarom trappen mensen er zo snel in? En hoe kunnen we nepnieuws en desinformatie leren herkennen? Ontdek het tijdens de lezingen van onze sprekers.