Toegewijd advies team
Sprekers binnen elk budget
Toegewijd advies team
Sprekers binnen elk budget
“We hebben een zeer enthousiaste webinar gehad van Thijs. Een webinar die zeer interactief was, waarbij de kijkers heel goed betrokken zijn en actief reageerden op de oproepen. Met een deskundige uitleg middels de presentatie. De ervaring met deSpreker.nl is zeer positief, wordt goed meegedacht en komen met ideeën. Fijne samenwerking.”
Desinformatie is bewust misleidende informatie, met als doel om 1) de publieke opinie te beïnvloeden, 2) of om een persoon, sociale groep, organisatie of land te schaden. 3) of om op slinkse wijze geld te verdienen. Nepnieuws (fake news) staat voor leugens en tevens voor onzorgvuldige journalistiek. Dit hoeft dus niet altijd bewust te zijn.
Marije Arentze is Oost-Europadeskundige en desinformatie-expert, met ervaring in journalistieke innovatie en maatschappelijk ondernemen. Ze houdt zich bezig met Russische desinformatie en het ontwikkelen van interventies tegen misleiding. Ze is als onderzoeker verbonden aan de Fontys Hogeschool voor Journalistiek.
Margriet Sitskoorn is hoogleraar klinische neuropsychologie aan de Universiteit van Tilburg. Naast haar wetenschappelijke werk is ze ook auteur van meerdere boeken, waaronder Het maakbare brein en Passies van het brein. Margriet Sitskoorn doet onder andere onderzoek naar de relatie tussen hersenen en gedrag. Zij is een veelgevraagd spreekster en adviseur.
Zoë Papaikonomou is schrijfster, onderzoeksjournaliste en docente. Haar werk richt zich op het gebied van diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid. Ze onderzoekt daarbinnen vooral de werking van macht. Zoë is auteur van twee boeken: ‘Heb je een boze moslim voor mij?’ (2018) en De inclusiemarathon (2021).
Aaron Mirck is spreker over technologie, AI, digitale etiquette en slimmer werken. Hij schreef diverse boeken over technologie en is founder van Aandachtswerk, een initiatief om Nederland slimmer te laten werken. Zijn boek ‘Niet appen tijdens het eten’ is een gids voor moderne etiquette. Over dit onderwerp gaf hij ook een TEDx-talk.
Roel Andringa-Boxum is gepromoveerd theoretisch natuurkundige, docent wis- en natuurkunde en auteur van diverse populairwetenschappelijke boeken. Hij werkt graag interdisciplinair waarbij de vraag wat betrouwbare kennis is en hoe je deze verkrijgt vaak centraal staat.
Mark Deuze is hoogleraar Mediastudies en hij biedt een toegankelijke en inspirerende kijk op de invloed van media (inclusief technologieën zoals smartphones en AI) op ons leven, zowel privé als zakelijk. Hij vermijdt simplistisch optimisme of pessimisme en stimuleert zelfreflectie.
Rudy van Belkom is directeur van Stichting Toekomstbeeld der Techniek (STT) en spreekt en schrijft over de impact van technologie op onze samenleving. De vraag is volgens hem niet welke toekomst we krijgen, maar welke toekomst we willen.
Leroy van de Ree, voedingsdeskundige, influencer en auteur, helpt mensen gezonde keuzes te maken in de supermarkt door middel van praktische tips en visuele vergelijkingen. Hierbij richt hij zich op onderwerpen als etiketten lezen, marketingtrucs, misleiding en het Nederlandse supermarktlandschap. Leroy staat bekend om zijn heldere en toegankelijke uitleg in de media en op social media.
Mick van Wely is misdaadjournalist voor De Telegraaf, bekend van diverse tv-programma’s en optredens als misdaaddeskundige. Hij geeft met 20 jaar misdaadervaring lezingen over uiteenlopende onderwerpen zoals corruptie, georganiseerde misdaad, moord- en doodslagzaken, cybercrime, de straf levenslang, jeugdcriminaliteit en kunstroven.
Journalist Stefan de Vries is Europaverslaggever bij onder andere BNR Nieuwsradio. Hij is een veelgevraagd expert rond thema’s als politiek, de EU, media en (zakelijke) etiquette. Zijn lezingen zitten boordevol verrassende verhalen en scherpe analyses.
Teun Voeten werkt als oorlogsfotograaf en antropoloog al meer dan 30 jaar lang en heeft verslag gedaan van bijna elk conflict ter wereld. Hij weet praktijkervaring uit de loopgraven te combineren met een intellectuele en academische achtergrond.
Ir. Paul Bessems is auteur, trainer, strategisch adviseur, ondernemer en internationaal spreker. Hij helpt organisaties met perspectiefverandering, toekomstgedreven leiderschap, duurzaamheidstrategieën (CSRD), datagedreven organiseren (IoT, blockchain, AI), samenwerken in ecosystemen en het ontwikkelen en uitvoeren van transformatieprogramma’s.
Desinformatie en nepnieuws hebben steeds meer invloed op de samenleving en onze democratie. Zeker in de digitale wereld is veel niet wat het lijkt. Desinformatie is vaak zo krachtig, dat wanneer desinformatie succesvol verspreid wordt, ze door een relatief groot deel van het publiek geaccepteerd wordt als feit. Dit kan zo ver gaan, dat als de betrokkenen later de waarheid onder ogen krijgen, dit zelfs kan leiden tot ontkenning daarvan. Zo zijn desinformatie en nepnieuws cruciale delen van de strategie van de Russische president Poetin in zijn oorlog met Oekraïne. Nepnieuws (fake news) werd wereldwijd een begrip toen Donald Trump tot Amerikaans president werd verkozen. De grens tussen feit en fictie is nu onduidelijker dan ooit Hoe heeft het zover kunnen komen en wat kunnen we er tegen doen? Wat gaat er schuil in de wereld achter desinformatie nepnieuws? Waarom trappen mensen er zo snel in? En hoe kunnen we nepnieuws en desinformatie leren herkennen? Ontdek het tijdens de lezingen van onze sprekers.
“We hebben een zeer enthousiaste webinar gehad van Thijs. Een webinar die zeer interactief was, waarbij de kijkers heel goed betrokken zijn en actief reageerden op de oproepen. Met een deskundige uitleg middels de presentatie. De ervaring met deSpreker.nl is zeer positief, wordt goed meegedacht en komen met ideeën. Fijne samenwerking.”
Selecteer 1 voorkeur
Selecteer 1 voorkeur
Meerdere opties aanvinken mogelijk
Toegewijd advies team
Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur
Sprekers binnen elk budget
8,9 op basis van +1290 reviews
Toegewijd advies team
Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur
Sprekers binnen elk budget
8,9 op basis van +1290 reviews