Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Paul Bessems
Bewaar als favoriet

Ir. Paul Bessems

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Paul Bessems is blockchain consultant, pionier en internationaal spreker. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring met het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe organisatievormen die beter aansluiten op nieuwe organisatietechnologieën zoals blockchain.

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

Of bekijk een video

Verhurend Nederland

Super interessante lezing over Blockchain. Paul heeft de vertaling van dit onderwerp naar onze branche heel goed weten weer te geven. Silvia; Verhurend Nederland

Paul Bessems

Paul Bessems is de ‘uitvinder’ van de op blockchain gebaseerde digitale lopende band en het community model canvas. Hij helpt ondernemers, professionals en bestuurders bij de transformatie naar een duurzame, decentrale en digitale samenleving. Doel van zijn werk is het verbeteren van de productiviteit door het verminderen van digitale verspilling waardoor surplus ontstaat voor verduurzaming. Hij combineert moderne organisatiekunde met disruptieve datatechnologieën zoals internet of things, blockchain en artificial intelligence. Hij beweegt tussen wetenschap en praktijk, is ondernemer, internationaal spreker, strategisch consultant, trainer en (co-) auteur van vijftuien managementboeken. Volgens hem gedijt innovatie beter als het begeleid wordt door een nieuwe ideologie. Paul heeft ruim 30 jaar ervaring met het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe organisatievormen die beter aansluiten op de nieuwe maatschappelijke context, uitdagingen en technologieën. Hij is deskundig op het gebied van business ecosystemen, datalogistiek en rijke data. Hij opereert industrie-agnostisch. Zijn motto: niets is zo ineffectief als processen efficiënter maken die niet gedaan hoeven te worden.

Naast zijn werk als organisatieadviseur/trainer is hij ook founder en bestuursvoorzitter van de Weconomics Foundation. Weconomics is een netwerk van honderden partners die zelfstandig én samen bijdragen aan de missie en ambitie: ‘Work Less Achieve More: binnen één generatie kantoorwerk halveren’. Kern hierbij is de combinatie van moderne organisatiekunde en datatechnologie. Hierdoor worden we productiever waardoor surplus ontstaat die ingezet kan worden in sectoren waar tekorten zijn zoals onderwijs, zorg, veiligheid, democratisering en de circulaire economie. Volgens Paul kunnen tekorten in collectieve sectoren moeilijk opgelost worden met meer geld, maar wel met meer tijd. Een grote meerderheid zal het daarmee eens zijn, maar dat wil nog niet zeggen dat de we als samenleving al voldoende die kant op bewegen. Het is de missie van Paul en van de foundation om door middel van leerwerkprogramma’s, lezingen, artikelen, boeken, events, conferenties en trainingen de organisatie van een brede en duurzame welvaart hoog op de agenda van politici en bestuurders te krijgen en vervolgens te helpen bij het de stapsgewijze realisatie.

Naast zijn werk voor de foundation is Paul ook CEO van Weconet Technologies BV. Dit bedrijf houdt zich bezig met het toepassen van disruptieve organisatietechnologieën. Ten slotte is hij ook founder van The Institute for New Organizational Thinking en onder andere werkzaam voor de Logistics Community Brabant en BrainBloC in Eindhoven. Paul studeerde bedrijfskunde en daarbinnen organisatiekunde aan de Technische Universiteit van Eindhoven. In 1992 introduceerde hij de Harvard Case Methode in Nederland en zette hij onder andere masterprogramma’s en promotieonderzoeken op. In 1992 start hij Buro Staff Support, zijn eerste professionele community. Daarna draagt hij bij aan het opzetten van tientallen communities en digitale ecosystemen.

Interesse in een lezing van Ir. Paul Bessems of heb je een vraag?
Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22

Bewaar als favoriet

Meer video’s

Recensies

Verhurend Nederland

Super interessante lezing over Blockchain. Paul heeft de vertaling van dit onderwerp naar onze branche heel goed weten weer te geven. Silvia; Verhurend NederlandBeschikbaarheid en informatie Ir. Paul Bessems

  • 8,9 op basis van +620 reviews
  • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
  • Corona annulering = kosteloos verzetten
  • Snel direct contact met deze spreker