Op zoek naar een vooraanstaande spreker over modern organiseren?

Paul Bessems
Bewaar als favoriet

Paul Bessems

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Ir. Paul Bessems is auteur, trainer, strategisch adviseur, ondernemer en internationaal spreker. Hij helpt organisaties met perspectiefverandering, toekomstgedreven leiderschap, duurzaamheidstrategieën (CSRD), datagedreven organiseren (IoT, blockchain, AI), samenwerken in ecosystemen en het ontwikkelen en uitvoeren van transformatieprogramma’s.

Verhurend Nederland

"Super interessante lezing over Blockchain. Paul heeft de vertaling van dit onderwerp naar onze branche heel goed weten weer te geven. Silvia; Verhurend Nederland"

Paul Bessems

Ir. Paul Bessems is een internationale spreker, strategisch adviseur, trainer, ondernemer en (co)-auteur van vijftien managementboeken. Hij geeft betekenis en verbindt de vernieuwers, de bouwers en de leiders van een duurzame, digitale en decentrale toekomst. Hij houdt zich vooral bezig met het organiseren van een duurzame welvaart met focus op perspectiefverandering, moedig leiderschap, systeemvernieuwing, relevante technologie en transformatie.

Hij helpt private, publieke en politieke organisaties met hun duurzaamheidsstrategie, KPI’s en dataprocessen in het kader van de ESG doelstellingen en CSRD verplichtingen. Hij ondersteunt ze bijvoorbeeld specifiek met eigen oplossingen zoals het ‘Community Model Canvas’, ‘Idealized Design’, ‘Double-track Strategy’ en de ‘Digital Assembly Line’. En meer algemeen met: duurzame innovaties, het ontwikkelen van ecosystemen, datagedreven organiseren en toekomstgerichte curricula voor onderwijsinstellingen. Ten slotte werkt hij industrie-agnostisch.

Mogelijke thema’s lezingen Paul Bessems

 • Duurzame welvaart organiseren
 • Datagedreven organiseren
 • CSRD en Generatieve AI (ChatGPT) met de digitale lopende band
 • Productiviteit verbeteren (werk minder, bereik meer)
 • Business- versus datagedreven ecosystemen
 • Digitale strategie & transformatie
 • Transformationeel leiderschap
 • Business Model Canvas versus Community Model Canvas
 • Relevante technologie (IoT, digital twin, blockchain, tokenization, smart contracts, AI)
 • Design Thinking & System Thinking
 • Geschiedenis en evolutie van organisaties
 • Big data versus rich data
 • Circulaire economie
 • Web3.0
 • De toekomst van werk
 • Geen big tech, deep tech of high tech, maar beyond tech

Achtergrond Paul Bessems

Paul studeerde bedrijfskunde en daarbinnen organisatiekunde aan de Technische Universiteit van Eindhoven. In 1992 introduceerde hij de Harvard Case Methode in Nederland en zette hij onder andere masterprogramma’s en promotieonderzoeken op.

Weconomics Foundation
Paul Bessems is founder en bestuursvoorzitter van de Weconomics Foundation. Weconomics is een netwerk van honderden partners die zelfstandig én samen bijdragen aan de missie en ambitie: ‘Work Less Achieve More: binnen één generatie kantoorwerk halveren’. Kern hierbij is de combinatie van moderne organisatiekunde en datatechnologie. Hierdoor worden we productiever, waardoor surplus ontstaat die ingezet kan worden in sectoren waar tekorten zijn. Denk aan: onderwijs, zorg, veiligheid, democratisering en de circulaire economie. Volgens Paul kunnen tekorten in collectieve sectoren moeilijk opgelost worden met meer geld, maar wel met meer tijd.

Naast zijn werk als bestuursvoorzitter van de Weconomics Foundation is hij ook CEO van Weconet Technologies BV, themamanager datagedreven logistiek van Logistics Community Brabant en co-founder/lead van het BrainBloc data experience lab op de TU/e-campus in Brainport Eindhoven.

Auteur Datawijsheid (2022)
Hij is auteur van het boek Datawijsheid – Hoe datagedreven organiseren kantoorwerk reduceert (2022). In dit digitale tijdperk blijkt het heel moeilijk om data goed te organiseren. Wat houdt ons tegen om het beter te doen? Hiervoor moet je weten wat data zijn en hoe je die optimaal kunt organiseren. Je moet ‘datawijs’ worden. Maar wat is datawijsheid? Met dit boek leer je data beter te begrijpen en organiseren. Met datawijsheid verlagen organisaties kosten en lead times, en zijn we in staat om serieuze maatschappelijke problemen op te lossen.

Interesse in een lezing van Ir. Paul Bessems of heb je een vraag?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Paul Bessems

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid