Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Menno Lanting
Bewaar als favoriet

Menno Lanting

Tariefindicatie: Boven 4000 Euro

Menno Lanting geldt als dé expert op het gebied van de impact van digitale technologie op leiderschap, ondernemerschap en hoe wij werken. Thema’s waar hij zich op richt zijn digitaal leiderschap, organisatievernieuwing & het nieuwe werken, connectivity, strategie en business innovatie. Menno Lanting schreef o.a. Connect, verkozen tot Managementboek van het Jaar.

ROC Midden Nederland

"Met Menno Lanting hadden we een spreker die een key note gaf die gekenmerkt wordt door de volgende woorden: ontspannen, met humor, scherp, analytisch, bevlogen, spiegel voorhoudend. Na afloop gaven veel collega's aan dat zij graag meteen met de inhoud van zijn presentatie aan de slag wilden gaan. Een presentatie die niet alleen aanleiding geeft tot reflectie maar juist aanzet tot actie: daar kun je als organisator alleen maar heel blij van worden!"

Menno Lanting

Menno Lanting is strateeg, auteur en innovator. Hij werkt met directies en Raden van Bestuur. Daarnaast is hij actief als gastdocent, spreker en ondernemer. Thema’s waar hij zich op richt zijn digitaal leiderschap, AI, strategie en innovatie. Menno Lanting schreef o.a. Connect, verkozen tot Managementboek van het Jaar 2011.

De rode draad in het werk van Menno is ‘aanpassingsvermogen’. Hij adviseert organisaties hoe aangesloten te blijven bij de veranderende wereld. Hij geeft daarbij ook antwoord op de vraag hoe organisaties van gesloten, hiërarchisch en onpersoonlijk naar open, authentiek en verbonden kunnen transformeren. En welke organisatievormen, leiderschapskwaliteiten en business modellen daar ook bij nodig zijn.

Presentaties van Menno Lanting

 • De disruptie paradox. In 5 stappen naar echte vernieuwing
 • De digitale transformatie = een organisatie transformaties
 • Digital humans. The future of human and machine cooperation
 • Olietankers en speedboten. Wendbaar werken en ondernemen in de 21e eeuw
 • Disruptie in de overheid. Hoe ziet de overheid van de toekomst er uit?
 • De slimme organisatie. Hoe kan uw organisatie 10x slimmer en 10x sneller?
 • Lessen van de 100 meest innovatieve organisaties
 • De zin en onzin van zelfsturing. De toekomst van organisaties.

Uitgelichte lezing ‘Navigeren door de AI-Revolutie’
In deze keynote wordt op een toegankelijke manier de impact van kunstmatige intelligentie op organisaties, innovatie en werk belicht. Menno biedt diepgaande inzichten in hoe AI de manier waarop we werken en organisaties inrichten transformeert. Het is een essentiële sessie voor iedereen die de transformatieve kracht van AI wil begrijpen en benutten.
Concrete cases van (Nederlandse) organisaties staan centraal. Deze keynote is gebaseerd op het nieuwste boek van Menno lanting “20 Vragen en antwoorden over AI”.

Achtergrond

Menno Lanting geldt als dé expert op het gebied van de impact van de snel veranderende wereld op leiderschap, innovatie en hoe wij werken. Hij is veelgevraagd spreker en adviseur. Eerder was hij 20 jaar in diverse managementfuncties werkzaam voor o.a. het leiderschapsinstituut de Baak en succesvol internetondernemer.

Boeken:

 • Connect! – De impact van sociale netwerken op organisaties en leiderschap (managementboek van het jaar 2011)
 • De disruptieparadox (2017) – In 5 stappen naar echte vernieuwing
 • Disruptie in de overheid (2019) –  In 5 stappen naar echte vernieuwing
 • Olietankers en speedboten (2019) – Wendbaar werken in de 21e eeuw (Menno interviewde wereldwijd 100 inspirerende en innovatieve ondernemers)
 • Uit het transformatie moeras’ (2021) – De 5 faalfactoren die organisaties in hun greep houden
 • ‘Het geheim van disruptie’ (2019) – Waarom niet alle verandering tot innovatie leidt
 • 20 Vragen en antwoorden over AI (2023)

Menno Lanting inhuren of boeken voor een lezing of workshop?

Lezingen van Menno Lanting blinken uit door een bijzondere mix van humor, praktijkvoorbeelden en onderbouwde cases. Al met al een lezing van formaat.

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072-750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Virtual Affairs

"“Menno was een van de keynote sprekers op ons event Digitale Business Transitie in Finance. Een geweldige, inspirerende spreker die "de spijker op zijn kop slaat.", Ralph van dam, business development manager Virtual Affairs."

Alliander

"“Menno heeft bij Alliander een verhaal gehouden voor 300 mensen over de veranderingen om ons hen en wat dat betekent voor organisaties en iedereen die daar binnen werkt. Het was een succes. Wat ik mooi vond aan zijn verhaal is dat hij door alle lagen van de organisatie verbinding maakte. Dat zit hem in zijn energie, humor en de concrete voorbeelden. Mensen voelden urgentie, spanning, maar ook hoop (we zijn niet de enigen die aan het zoeken zijn). Daarmee legde hij de goede bodem voor ons eigen verhaal: "En wat betekent dat nu voor ons, wat gaan wij hier mee doen, morgen", Jan van Oorschot, Directeur Klant & Markt bij Alliander."

Nederlandse Vereniging van Banken

"“Menno Lanting laat zien dat de wereld voortdurend verandert. De snelheid waarmee je als organisatie kan leren, is dan van essentieel belang.”, Chris Buijink, Voorzitter Nederlandse Vereniging van Banken, voormalig secretaris-generaal ministerie van Economische Zaken."

Amsterdam RAI

"“Menno Lanting maakt innovatie onweerstaanbaar. Hij raakt de kern van innovatie, deelt succesverhalen en brengt blind spots van organisaties aan het licht. Zeer waardevol.” Yvonne Nassar, Head of Marketing & Innovation, Amsterdam RAI"

KPN

"“Menno Lanting geeft op heldere wijze aan hoe de rol van de manager verandert naar faciliteren en verbinden. Het zet je aan het denken en nodigt uit tot actie”– Paul Slot, IT Directeur KPN"

Beschikbaarheid en informatie

Menno Lanting

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid