Menno Lanting: Spreker, auteur en innovator.
Menno Lanting geldt als dé expert op het gebied van de impact van de snel veranderende wereld op leiderschap, innovatie en hoe wij werken. Hij is veelgevraagd spreker en adviseur. Meer dan 100.000 mensen lazen zijn bestsellers waaronder ‘Connect!’, managementboek van het jaar. Voor zijn boek ‘Olietankers en speedboten’ interviewde hij wereldwijd 100 inspirerende en innovatieve ondernemers.

Onderwerpen waar Menno Lanting over spreekt:
– Innovatie
– Technologie
– Disruptie paradox – In 5 stappen naar echte vernieuwing
– Business modellen
– Organisatie 3.0
– Leiderschap
– De digitale transformatie
– De slimme organisatie – Hoe kan uw organisatie 10x slimmer en 10x sneller?
– De zin en onzin van zelfsturing – De toekomst van organisaties

De disruptie paradox
In 2017 verscheen zijn nieuwste boek ‘De disruptie paradox’ waarin hij een nuchtere kijk geeft op het modewoord disruptie en een heldere route naar vernieuwing schets aan de hand van aansprekende cases en praktische modellen. Eerder was hij bijna 10 jaar in diverse managementfuncties werkzaam voor het leiderschapsinstituut de Baak en succesvol internetondernemer.

De wereld verandert: oude wetten en modellen blijken steeds vaker onbruikbaar, nieuwe worden al doende ontwikkeld. De wereld lijkt door alle digitale technologie alsmaar kleiner te worden, en tegelijk zorgen al deze verbindingen voor steeds meer complexiteit.

Organisaties waarvan we dachten dat hun relevantie zich nog tot in decennia zou voortzetten, verkruimelen waar we bij staan. Consumenten en burgers zijn tegenwoordig zo goed met elkaar verbonden dat informatie, nieuws en trends zich razendsnel over de aardbol verspreiden. Dit betekent dat organisaties in veel gevallen sneller met nieuwe producten, diensten en business modellen moeten komen. Dat vraagt om meer innovatie en slimmer organiseren en als gevolg daarvan weer om meer experimenten.

De belangrijkste voorwaarden voor innovatie zijn de juiste mensen, technologie en bedrijfscultuur. Er ontstaan andere businessmodellen en organisatievormen en ook onze kijk op leiderschap verandert radicaal. De hedendaagse professional is onafhankelijker van organisaties dan ooit tevoren. Het vinden van het juiste talent wordt voor meer en meer organisaties een uitdaging.

De rode draad in het werk van Menno is ‘aanpassingsvermogen’. Hij adviseert organisaties hoe aangesloten te blijven bij de veranderende wereld. Hij geeft daarbij antwoord op de vraag hoe organisaties van gesloten, hiërarchisch en onpersoonlijk naar open, authentiek en verbonden kunnen transformeren. En welke organisatievormen, leiderschapskwaliteiten en business modellen daarbij nodig zijn.

Menno Lanting inhuren of boeken voor een lezing of workshop?
Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Tariefindicatie: Boven 4000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Menno Lanting SKU UPC Model

“Menno was een van de keynote sprekers op ons event Digitale Business Transitie in Finance. Eengeweldige, inspirerende spreker die "de spijker op

Feb 19, 2018 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Virtual Affairs 

“Menno was een van de keynote sprekers op ons event Digitale Business Transitie in Finance. Een
geweldige, inspirerende spreker die "de spijker op zijn kop slaat.",
Ralph van dam, business development manager Virtual Affairs.


“Menno heeft bij Alliander een verhaal gehouden voor 300 mensen over de veranderingen om onshen en wat dat betekent voor organisaties en iedereen

Feb 19, 2018 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Alliander 

“Menno heeft bij Alliander een verhaal gehouden voor 300 mensen over de veranderingen om ons
hen en wat dat betekent voor organisaties en iedereen die daar binnen werkt. Het was een succes.
Wat ik mooi vond aan zijn verhaal is dat hij door alle lagen van de organisatie verbinding maakte. Dat
zit hem in zijn energie, humor en de concrete voorbeelden. Mensen voelden urgentie, spanning,
maar ook hoop (we zijn niet de enigen die aan het zoeken zijn). Daarmee legde hij de goede bodem
voor ons eigen verhaal: "En wat betekent dat nu voor ons, wat gaan wij hier mee doen, morgen", Jan
van Oorschot, Directeur Klant & Markt bij Alliander.


“Menno Lanting laat zien dat de wereld voortdurend verandert. De snelheid waarmee je als organisatie kan leren, is dan van essentieel belang.”, Ch

Feb 13, 2015 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Nederlandse Vereniging van Banken 

“Menno Lanting laat zien dat de wereld voortdurend verandert. De snelheid waarmee je als organisatie kan leren, is dan van essentieel belang.”, Chris Buijink, Voorzitter Nederlandse Vereniging van Banken, voormalig secretaris-generaal ministerie van Economische Zaken.


5.0 5.0 5 5 “Menno was een van de keynote sprekers op ons event Digitale Business Transitie in Finance. Eengeweldige, inspirerende spreker die "de spijker op zijn kop slaat.", Ralph van Menno Lanting
Page:
12

Gerelateerde sprekers

 • Prof.dr. Jeff Gaspersz

  Jeff Gaspersz is hoogleraar innovatie aan de Nyenrode Business Universiteit en spreker op het gebied van innovatie, leiderschap, kansdenken en verwante onderwerpen. Hij heeft duizenden professionals ondersteund bij de vormgeving van vernieuwingsprocessen en het vinden en realiseren van kansrijke nieuwe concepten en ideeën.

   

 • Ben Kuiken

  Kuiken schreef diverse managementboeken, waaronder De laatste manager, Fuck de regels en De PRET-factor (2014). Tijdens een prikkelende en soms confronterende lezing schudt Ben Kuiken zijn publiek klaarwakker en laat zien dat PRET onmisbaar is. Zonder bevlogen mensen zullen organisaties in deze eenentwintigste eeuw niet kunnen overleven.

   

 • Thomas Blekman

  Ondernemerschap is vanaf nu echt te leren en ook geschikt voor intern ondernemers want Thomas heeft met een enorm enthousiast team de Effectuation principes geschikt gemaakt voor bestaande bedrijven. Er zit zo veel ondernemerszin verborgen in je medewerkers. Alles over weten! Nodig dan deze topspreker uit.

   

 • Jef Staes

  Jef Staes is een expert op het vlak van innovatieve organisaties. Met zijn flamboyante vertelstijl en confronterende stellingen schetst hij een treffend beeld van de huidige tekortkomingen van organisaties en van het onderwijssysteem. Jef’s verhalen over rode apen en passieloze schapen maken furore in België en Nederland.