Jef Staes
Jef’s verhalen over rode apen en passieloze schapen maken furore in België en Nederland. Jef Staes is een expert op het vlak van business- en cultuurinnovatie. Met zijn flamboyante vertelstijl en confronterende stellingen schetst hij een treffend beeld van de huidige tekortkomingen van organisaties. Deze zijn simpelweg niet gebouwd om de innovatie- en informatievloedgolf te trotseren.

Gebaseerd op een loopbaan als software ingenieur, training manager en Corporate Learning Officer bij Siemens richt hij zich nu naar executives en directies. Zij spelen een cruciale rol om de cultuur van hun organisatie te verandering en ondersteunende diensten, zoals HR, in te schakelen in een vernieuwingstraject.

Hoe komt het dat organisaties niet snel genoeg leren en innoveren?
Jef Staes biedt een antwoord op deze uitdagende vraag. Als spreker schudt hij organisaties grondig wakker en gaat niet enkel met zijn publiek in interactie, maar presenteert hij hen een unieke woordenschat om innovatie bespreekbaar te maken. Hij gaf reeds honderden lezingen en dit voor een zeer uiteenlopend publiek (congressen, verenigingen, onderwijs, in-company,… ).

Jef Staes is ook auteur van drie bestsellers in België. “Mijn organisatie is een oerwoud” en “Mijn manager is een held” vormen de eerste twee delen van een drieluik rond Red Monkey Innovation Management. Het derde deel, “Ik was een schaap”, sluit de reeks af. Talrijke metaforen vertellen je een boeiend en confronterend verhaal over de dramatische veranderingen waar organisaties vandaag de dag voorstaan

Als belangrijkste project richtte hij Red Monkey Company op om organisaties verder te begeleiden in de overstap naar een nieuwe organisatiecultuur. Doelstelling is steeds het verhogen van de wendbaarheid en het innovatievermogen van medewerkers, teams en processen.

Jef Staes inhuren of boeken voor een lezing?
Jef Staes inhuren of boeken voor een lezing? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier aan de rechterzijde van de pagina.

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro / Boven 4000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Jef Staes SKU UPC Model

Goede opbouw, humor, wetenschappelijk onderbouwd, op ervaring gestoeld, inspirerend en duidelijke gericht op de toekomst. Mooie weergaven van groepspr

Feb 05, 2018 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Albero Scholen 

Goede opbouw, humor, wetenschappelijk onderbouwd, op ervaring gestoeld, inspirerend en duidelijke gericht op de toekomst. Mooie weergaven van groepsprocessen binnen een team en de uitdaging op gebied van nieuwe vorm van onderwijs door leerlingen gestuurd en de nieuwste technologie.


Entertaining, thought provoking and challenging.

Feb 05, 2018 by Anonymous
Bedrijfsnaam: IRM UK 

Entertaining, thought provoking and challenging.


5.0 5.0 2 2 Goede opbouw, humor, wetenschappelijk onderbouwd, op ervaring gestoeld, inspirerend en duidelijke gericht op de toekomst. Mooie weergaven van groepsprocessen binnen een team en de Jef Staes