Jef Staes
Jef’s verhalen over rode apen en passieloze schapen maken furore in België en Nederland. Jef Staes is een expert op het vlak van business- en cultuurinnovatie. Met zijn flamboyante vertelstijl en confronterende stellingen schetst hij een treffend beeld van de huidige tekortkomingen van organisaties. Deze zijn simpelweg niet gebouwd om de innovatie- en informatievloedgolf te trotseren.

Gebaseerd op een loopbaan als software ingenieur, training manager en Corporate Learning Officer bij Siemens richt hij zich nu naar executives en directies. Zij spelen een cruciale rol om de cultuur van hun organisatie te verandering en ondersteunende diensten, zoals HR, in te schakelen in een vernieuwingstraject.

Hoe komt het dat organisaties niet snel genoeg leren en innoveren?
Jef Staes biedt een antwoord op deze uitdagende vraag. Als spreker schudt hij organisaties grondig wakker en gaat niet enkel met zijn publiek in interactie, maar presenteert hij hen een unieke woordenschat om innovatie bespreekbaar te maken. Hij gaf reeds honderden lezingen en dit voor een zeer uiteenlopend publiek (congressen, verenigingen, onderwijs, in-company,… ).

Jef Staes is ook auteur van drie bestsellers in België. “Mijn organisatie is een oerwoud” en “Mijn manager is een held” vormen de eerste twee delen van een drieluik rond Red Monkey Innovation Management. Het derde deel, “Ik was een schaap”, sluit de reeks af. Talrijke metaforen vertellen je een boeiend en confronterend verhaal over de dramatische veranderingen waar organisaties vandaag de dag voorstaan

Als belangrijkste project richtte hij Red Monkey Company op om organisaties verder te begeleiden in de overstap naar een nieuwe organisatiecultuur. Doelstelling is steeds het verhogen van de wendbaarheid en het innovatievermogen van medewerkers, teams en processen.

Jef Staes inhuren of boeken voor een lezing?
Jef Staes inhuren of boeken voor een lezing? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier aan de rechterzijde van de pagina.

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro / Boven 4000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Jef Staes SKU UPC Model

Goede opbouw, humor, wetenschappelijk onderbouwd, op ervaring gestoeld, inspirerend en duidelijke gericht op de toekomst. Mooie weergaven van groepspr

Feb 05, 2018 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Albero Scholen 

Goede opbouw, humor, wetenschappelijk onderbouwd, op ervaring gestoeld, inspirerend en duidelijke gericht op de toekomst. Mooie weergaven van groepsprocessen binnen een team en de uitdaging op gebied van nieuwe vorm van onderwijs door leerlingen gestuurd en de nieuwste technologie.


Entertaining, thought provoking and challenging.

Feb 05, 2018 by Anonymous
Bedrijfsnaam: IRM UK 

Entertaining, thought provoking and challenging.


5.0 5.0 2 2 Goede opbouw, humor, wetenschappelijk onderbouwd, op ervaring gestoeld, inspirerend en duidelijke gericht op de toekomst. Mooie weergaven van groepsprocessen binnen een team en de Jef Staes

Gerelateerde sprekers

 • Adjiedj Bakas

  Adjiedj Bakas is een veelgevraagd spreker (circa 200 lezingen per jaar) en dagvoorzitter op congressen, strategiesessies en andere gelegenheden. Bakas geldt als boeiend, prikkelend, visionair, humoristisch en inspirerend. Hij spreekt onder meer over trends binnen de economie, technologie, voeding, overheid, zorg, arbeidsmarkt, spiritualiteit, liefde.

   

 • Prof.dr. Jeff Gaspersz

  Jeff Gaspersz is hoogleraar innovatie aan de Nyenrode Business Universiteit en spreker op het gebied van innovatie, leiderschap, kansdenken en verwante onderwerpen. Hij heeft duizenden professionals ondersteund bij de vormgeving van vernieuwingsprocessen en het vinden en realiseren van kansrijke nieuwe concepten en ideeën.

   

 • Ruud Veltenaar

  “De wereld ondergaat een transformatie naar de volgende fase in onze beschaving. Trendwatcher en filosoof Ruud Veltenaar verzorgt masterlezingen en multimediale keynotes over de megatrends en de invloed op ons werk en leven. Met een gemiddelde score van 9,1 behoort hij tot de best beoordeelde sprekers in de markt.”

   

 • Rob Adams

  Rob Adams houdt zich bezig met hoe en waar vernieuwing ontstaat. Hij is continue op zoek naar nieuwe theorieën en ideeën die in de wereld ontstaan en bijdragen aan verandering van maatschappijen, levens en manieren van werken.
  Hij is een veelgevraagd spreker over vernieuwing en zijn key notes worden steevast hoog beoordeeld.