Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Robert Overweg
Bewaar als favoriet

Robert Overweg

Robert Overweg helpt multinationals met hun digitale transformatie. Maar vooral helpt hij mensen om vrij te komen van vaste denkmodellen met zijn methode ‘The Adaptable Mindset’ en leert hij zijn publiek inspiratie te vinden om (weer) creatief en innovatief te worden.

Vueling

"My daily job is to drive innovation in corporates, and to me that is all about bringing new perspectives. Robert is a master in just doing that. He uses inspiring, fun examples that are touching and tickling at the same time. He has found an unique way to connect his artistic background to this techy world we are living in. The only way to survive in this fast paced world, is to be able to adapt constantly. Robert's program about the adaptable mindset is a great way to get surprised and inspired!"

Robert Overweg

Robert Overweg is kunstenaar en creatief directeur van het 160 mensen tellende techbedrijf Triple. Hij helpt multinationals met hun digitale transformatie en maakt educatie-instellingen weer flexibel en modern. Dit doet hij o.a. middels concept development, strategie en change management. Maar vooral helpt hij mensen om vrij te komen van vaste denkmodellen en leert hij methodes om aanpassingsvermogen en mentale flexibiliteit te ontwikkelen, mentale ruimte te creëren en nieuwe mogelijkheden te vinden.

Door een fixed mindset verzetten veel mensen zich onbewust tegen creativiteit en innovatie. Robert wil mensen weerbaarder maken tegen disruptie en verandering. Door te experimenteren met verschillende technologieën, door design thinking en een open mind te behouden. Dit doet hij met name met zijn ontwikkelde programma ‘The Adaptable mindset’.

Onderwerpen lezingen / workshops van Robert Overweg

Wat Robert uniek maakt is zijn ervaring zowel in design, technologie, kunst als ondernemen. Deze ervaringen combineert hij om mensen en bedrijven verder te helpen. De thema’s waarover hij spreekt:

 • Open mindset creatie: open voor nieuwe ideeen, innovatie en veranderingen
 • Flexibel denken
 • Mentale ruimte
 • Minder werken vanuit risico vermijdend gedrag
 • Design Thinking
 • Digitale transformatie
 • Customer Centric werken

Op maat: De lezingen van Robert duren naar keuze 30, 40 of 50 minuten. Uiteraard is het ook mogelijk om direct tijdens een uitgebreidere en interactieve workshop aan de slag te gaan met de inzichten (halve dag, hele dag of meerdere dagen). We bespreken graag de mogelijkheden.

Uitgelichte lezing: Adaptable Mindset

Deze lezing is gebaseerd op zijn programma ‘The Adaptable Mindset’. Dit programma voedt je creativiteit op basis van de uitschieters in kunst, films, games, technologie en filosofie. Het resultaat: je verhoogt de creatieve output en mentale flexibiliteit van jouw medewerkers, waardoor je een hoger slagingspercentage creëert voor veranderingstrajecten. Bovendien krijg je antwoord op de volgende vragen:

 • Hoe kun je je geest verruimen om nieuwe mogelijkheden te vinden?
 • Hoe creëer je mentale ruimte?
 • Hoe behoud je je gezonde verstand in onze afleidende ‘always on wereld’?
 • Hoe leid je een meer geïnspireerd en betekenisvol leven?

De Adaptable Mindset-programma wordt gebruikt bij verschillende Fortune 500-bedrijven zoals Vueling, Chanel en Heineken. Het wordt ook toegepast bij innovatieve scholen, zoals Techgrounds, Codam, en Synthesis. Het heeft al meer dan 1000 studenten en solopreneurs ondersteund om nieuwe mogelijkheden te kunnen vinden.

Interesse in een lezing van Robert Overweg?

Boek vandaag nog een vrijblijvend gesprek om aanpassingsvermogen voor jezelf en je collega’s te ontwikkelen. Neem contact op via het contactformulier of bel ons via 072 – 750 7422. We helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Robert Overweg

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid