Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Steven Coutinho
Bewaar als favoriet

Steven Coutinho

Tariefindicatie: Boven 4000 Euro

Steven Coutinho is een auteur, bankdirecteur en veelgevraagde keynote speaker, die bekend staat om zijn inzichten over hoe ons zelfbeeld zorgt voor een fixed of growth mindset. Hij helpt organisaties met inzichten uit de neurowetenschap en evolutionaire psychologie hun bewustzijn uit te breiden – om creativiteit te ontketenen en verandering te bewerkstelligen.

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

Of bekijk een video

Steven Coutinho

Steven Coutinho is een veelgevraagde keynote speaker en organisatiecoach die bekend staat om zijn inzichten over hoe ons zelfbeeld zorgt voor een fixed of growth mindset*.

Steven geeft aan dat een fixed mindset groter wordt naarmate mensen dalen in de hiërarchie – precies daar waar de transformatie vaak het meeste plaatsvindt. In zijn Who-What-How framework, gebaseerd op evolutionaire psychologie, geeft Steven organisaties een kader waarmee het positieve zelfbeeld van mensen toeneemt. Het resultaat is dat mensen zelf meer verantwoordelijkheid nemen, creativiteit ontketend wordt en organisaties sneller transformeren.

Steven houdt zich kortom bezig met de bewustwording ‘waarom wij doen wat we doen’, waarbij hij ook de evolutionaire drijfveren van ons gedrag als uitgangspunt gebruikt. Hij geeft daarnaast praktische handvatten om anders te kijken naar onszelf en de wereld. Om niet slechts beïnvloeding passief te ondergaan, maar deze ook actief te sturen.

Onderwerpen

 • Transformatie: succesvol veranderen
 • Diversiteit en inclusie: breken met vooroordelen
 • Bewust leiderschap:voorbij de evolutionaire valkuilen van ons brein
 • Creativiteit: doorbreek gefixeerde gedachten
 • Cultuurverandering
 • Bereik je volledig potentieel

Door in zijn lezingen evolutionaire psychologie en neurowetenschap te combineren met leuke experimenten, inspireert Steven je om bewuster te worden van jouw automatische gedachten en gedrag.

Achtergrond

Steven is werkzaam als CEO van een commerciële bank in Zuid-Amerika. Voorheen was hij verantwoordelijk voor de transformatie van de grootste Canadese Bank in het Caribisch gebied. Hij is tevens actief geweest als economisch adviseur van enkele overheden en als strategie consultant in Europa.

Steven had zijn hele leven lang gezocht naar de oorsprong van gedrag en keuzes. Na een lange spirituele zoektocht vond hij inzicht in Vipassana meditatie: in stilte realiseerde hij zich dat keuzes komen uit de verhalen die ons uitleggen hoe “ik” zich verhoudt tot “de wereld”. In zijn boek ‘Breaking Rank: How to lead change when yesterday’s stories limit today’s choices‘ (2018) legt hij vervolgens de evolutie van ons brein uit, waar emoties vandaan komen, en ook hoe deze te reguleren om effectievere keuzes te maken. Hierbij legt hij de nadruk op de verhalen van ‘ik’ en ‘zij’ die niet alleen keuzes binnen organisaties beinvloeden, maar ook etnische groeperingen en gehele  samenlevingen.

*Over Fixed en Growth mindset

 • Bij een fixed mindset ben je van mening dat capaciteiten, vermogens en mogelijkheden vastliggen. Je wil fouten vermijden en je denkt voornamelijk in termen als ‘je kan het of je kan het niet‘. Verandering en ‘anders denken’ zijn zaken om te vermijden. Je beperkt hiermee jezelf in je groei (zowel zakelijk als privé).
 • Daartegenover staat een growth-mindset: je grijpt nieuwe mogelijkheden aan om iets nieuws te leren en je bepaalt je zelfbeeld niet op basis van wat je hebt bereikt.

Geïnteresseerd in een lezing van Steven Coutinho?

Na een bijdrage van Steven zijn mensen in organisaties bewuster van zichzelf. Om performance te verhogen, creativiteit te ontwaken en transformaties succesvoller te maken.

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 7422.

Bewaar als favoriet

Meer video’s

Schrijf een recensieBeschikbaarheid en informatie Steven Coutinho

 • 8,9 op basis van +620 reviews
 • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
 • Corona annulering = kosteloos verzetten
 • Snel direct contact met deze spreker