Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Dwight
Bewaar als favoriet

Dwight van van de Vijver

De rode lijn in de carrière van Dwight dat hij mensen met elkaar wil verbinden en mensen zonder vooroordeel wil benaderen. Als presentator en spreker wil Dwight de kracht laten zien van dat wat ‘anders’ is of misschien wel bedreigend lijkt voor de ‘veilige’ bubbel. Ook wil hij kansen geven aan wie weer mee wil doen en anderen inzichten geven waarom dat onze samenleving helpt.

Ministerie van Justitie & Veiligheid

"De werkgroep diversiteit en inclusie staat voor een grote uitdaging om deze thematiek bij het bestuursdepartement van Justitie en Veiligheid niet alleen onder de aandacht te brengen maar ook een stap verder te brengen. Het gaat in deze tijd waarin we leven bij Directoraten-Generaal zoals Rechtspleging en Rechtshandhaving niet langer alleen om beleidsvraagstukken, maar ook om verbinding met je omgeving en kritische zelfreflectie. Dwight Van Van der Vijver heeft diverse keren een lezing gehouden, waarbij hij heeft laten zien wat kritische zelfreflectie eigenlijk betekent en waarom dit zo belangrijk is. Vanuit zijn ervaring bij organisaties als de politie, is hij in staat om op een hele pragmatische manier collega´s naar zichzelf te laten kijken, beleids-overstijgend te denken en ruimte te bieden om ervaringen te delen. Een sessie met Dwight garandeert een vertrouwelijke gesprek en biedt ruimte voor emotie! Kortom: met Dwight zet je stappen in je persoonlijke en organisatieontwikkeling."

Dwight van van de Vijver

Mensen met elkaar willen verbinden en mensen zonder vooroordeel benaderen vormt voor Dwight van van de Vijver rode lijn in zijn carrière. Als presentator, spreker en dagvoorzitter wil Dwight de kracht laten zien van dat wat ‘anders’ is of misschien wel bedreigend lijkt voor de ‘veilige’ bubbel. Ook wil hij kansen geven aan wie weer mee wil doen en anderen inzichten geven waarom dat onze samenleving helpt. Zijn empatische houding maakt Dwight de verbinder van de zaal.

Onderwerpen waar Dwight van van de Vijver over spreekt

  • organisatiecultuur
  • verandermanagement
  • inclusie
  • diversiteit
  • veiligheid
  • etniciteit
  • health
  • teambuilding
  • verandermanagement

Achtergrond Dwight van van de Vijver

Dwight is geboren in Utrecht, in een katholiek gezin. Als kind van een jurist en een onderwijzer wordt hem al vroeg duidelijk dat een bijdrage aan de leefbaarheid en veiligheid van onze samenleving waardevol was. Hij werkte jarenlang als wijkagent in Utrecht en werd hulpofficier van Justitie en inspecteur. Begin 2018 won Dwight de publieksprijs ‘Jonge Ambtenaar van het Jaar’.

“Mensen die soms het moeilijkst zijn om van te houden, hebben dat vaak het hardst nodig.” Gedurende 18 jaar werken als politieman, komt dat zinnetje regelmatig voorbij, tijdens gesprekken die hij voert met mensen uit alle lagen van de bevolking.

Presentator Dwight van van de Vijver

Dwight heeft voor de EO verschillende documentaires en programma’s gemaakt die thema’s als racisme, wapenbezit en detentie behandelen. Dwight trekt in een van de programma’s ook langdurig op met mensen uit de randen van de maatschappij. In 2023 presenteert Dwight Geboeid – terug naar Indonesië waarin hij samen met drie jongvolwassenen van Indische en Molukse afkomst reist naar het land van hun voorouders.

Dwight van van de Vijver boeken of inhuren als spreker of dagvoorzitter?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Dwight van van de Vijver

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid