Blog

Op deze pagina vind je een overzicht van nieuwe blogs en artikelen van deSpreker.nl

De Spreker Podcast blog

Petra Kerssens - deSpreker.nl

Nieuw! De Spreker Podcast

Deze maand hebben wij onze gloednieuwe wekelijkse video-podcast-serie, ‘De Spreker Podcast’ gelanceerd! We geloven dat leren ook leuk kan zijn, en dat is precies wat je kunt verwachten van ‘De Spreker Podcast’.

Buiten de lijntjes kleuren een probleem? Helemaal niet, het kan zelfs levens redden!
Simone van Neerven Buiten de lijntjes kleuren een probleem? Helemaal niet, het kan zelfs levens redden!

Rebellen staan er om bekend dat ze nogal eens buiten de lijntjes willen kleuren. Maar zij doen dit nooit zomaar, zegt innovator Simone van Neerven. De meeste rebellen hebben namelijk een sterk ontwikkeld moreel kompas en durven daar ook naar te handelen. Ze wijken niet van de regels af omdat ze dat willen, maar omdat ze voelen dat dat het juiste is om te doen.

Waarom ben je accountant?
Richard Knops AA Waarom ben ik accountant?

‘Waarom Ben Ik Accountant’ is een initiatief van gepassioneerd accountant Richard Knops dat de focus legt op de positieve aspecten van het vak. Het wil niet alleen het personeelstekort in de accountancy aanpakken, maar ook een nieuwe generatie inspireren door de intrinsieke motivaties te benadrukken.

Waarom zijn we liever druk dan dat we uitrusten?
Mariska Fissette Waarom zijn we liever druk dan dat we uitrusten?

In deze blog belicht psycholoog Mariska Fissette de druk die velen ervaren in het streven naar perfectie. En…. waarom rust nemen vaak wordt gemeden. Ontdek waarom rust en ‘alleentijd’ cruciaal is voor een gebalanceerd leven, zowel persoonlijk als professioneel.

The Barefoot Dutchman - Anton Nootenboom
The Barefoot Dutchman (Anton Nootenboom) Blootsvoets lopen van LA naar New York City

Nieuw Guinness Wereldrecord – Anton Nootenboom start februari 2024 met het neerzetten van een nieuw wereldrecord: blootsvoets lopen van LA naar New York City. Dit is 5.000 kilometer!

Rebel lezing Simone van Neerven
Simone van Neerven Een rebel in je team? Gefeliciteerd!

Rebellen zijn lastig. Ze blijven maar vragen stellen, komen met domme en absurde ideeën en gaan nooit eens lekker mee met de rest. Maar zijn het echt wel zulke lastpakken? Of hebben ze gewoon een andere kijk op de wereld, een flinke dosis creativiteit en de moed om tegen de stroom in te gaan?

Josje Smeets blog Hoe omgaan met werkdruk
Josje Smeets Hoe om te gaan met werkdruk?

Stap uit de mallemolen van toenemende werkdruk en ontdek hoe je, te midden van de hectiek, jouw welzijn en werkgeluk kunt behouden. Van mindfulness tot slimme technologische hacks, deze blog van psycholoog Josje Smeets onthult praktische tips om de balans te vinden in een wereld die nooit stilstaat.

Judith Manshanden Van profit naar purpose: wat vraagt het van jou?

Judith Manshanden benadrukt in haar blog het groeiende belang van Corporate Social Responsibility (CSR) voor bedrijven en bespreekt de uitdagingen van de overgang naar duurzaamheid in winstgerichte sectoren. Ze deelt haar persoonlijke ervaring met het ontwikkelen van een nieuw bedrijfsmodel dat duurzaamheid centraal stelt en benadrukt de noodzaak van een mentaliteitsverandering en meer menselijke verbinding om ware duurzaamheid te bereiken.

Zoek je een professionele spreker, workshop of dagvoorzitter voor jouw (online) bijeenkomst?

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid