Vrijblijvend advies
Filters

Sprekers

Tarief

Taal

Geslacht

Klanten vertellen:

Ik heb de afgelopen jaren Ria van Dinteren ingezet bij het opzetten, ontwikkelen en uitvoeren van ontwikkelprogramma\'s. Ria is iemand die zeer deskundig is op het gebied van leren & ontwikkelen. Ze is niet alleen specialist op het gebied van breinkennis, maar heeft daarnaast parate kennis op allerlei terreinen zoals; leiderschapsontwikkeling, ontwikkeling van adviseurs en bedrijfskunde. Ik ken Ria als iemand die luistert naar wat de (ontwikkel)vraag is, met je meedenkt, je helpt en je inspireert met ideeën en mogelijkheden. Ria is supersnel, oplossingsgericht, flexibel en levert altijd kwaliteit. Daarnaast heeft ze een heerlijk gevoel voor humor en kan op een prettige manier relativeren. Kortom: Ria is een vakvrouw waar ik heel graag mee samenwerk en die ik iedereen kan aanbevelen,
Peter Steenkamer Waternet

Sprekers Hospitality

HomeSprekers/Marketing en Sales/Hospitality

Geef jouw klanten en medewerkers door gastvrijheid toe te passen het juiste gevoel en laat ze zich welkom en prettig voelen. Organiseer nu een workshop of lezing en maak jouw organisatie succesvoller door de inzet van hospitality.

22 Sprekers gevonden

Vincent Vermeulen butler lezing hospitality Bekijken
Bewaar als favoriet
Jaap Bressers Bekijken
Bewaar als favoriet
Feike Cats Bekijken
Bewaar als favoriet
Jos Burgers Bekijken
Bewaar als favoriet
Rijn Vogelaar Bekijken
Bewaar als favoriet
Guido Thys Bekijken
Bewaar als favoriet
Martijn van Laak Bekijken
Bewaar als favoriet
Harry Bjil Bekijken
Bewaar als favoriet

Boek een lezing of een workshop over Hospitality

Hospitality is een breed begrip dat steeds meer betekenis krijgt. Letterlijk vertaald is hospitality gastvrijheid, maar het is in de praktijk veel meer dan dat! Ken je dat gevoel dat je je ergens prettig voelt? Dat je vrolijk bent en je op je gemak voelt? Waar wordt dat toch door veroorzaakt? Dat is gastvrijheid ofwel hospitality: het welkom zijn bij elkaar. De positieve effecten van gastvrijheid voor jouw organisatie zijn talloos. Een paar voorbeelden: een goed imago, een hoge naamsbekendheid, gemakkelijker aantrekken van talent. Bovendien zorgt het voor een stevig onderscheid in de markt, want een gastvrije cultuur is niet makkelijk te kopiëren. Kortom: iedereen zou wel bij u willen werken en klant van uw organisatie willen zijn! Wil jij jouw organisatie ook succesvoller maken van organisaties door de inzet van hospitality en hostmanship? Zowel voor je klanten, maar ook voor je eigen medewerkers? Neem dan nu contact op met het team van DeSpreker.nl en boek een spreker, training of workshop. Of vul het formulier in voor een vrijblijvende offerte.