Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

rené pluijm
Bewaar als favoriet

René Pluijm

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

René is TV-kok en culinair avonturier. Zijn reislust in combinatie met zijn liefde voor voedsel maakt hem de perfecte gids bij zoektochten naar lokale gewoontes, voedseltradities en de keuken. Hij inspireert mensen om anders te denken en koken. Hij toont ook wat de invloed is van ons eetgedrag op ALLES.

René Pluijm

“Mijn missie is mensen blij maken. Ik ben een voorvechter van kwaliteit en echte smaken, wat onlosmakelijk verbonden is met mijn liefde voor voedsel en de natuur. Ik maak me hard voor het gevecht tegen eenheidsworst.” – René Pluijm

René wordt vaak afgeschilderd als ‘Eetgewoonteverbeteraar’ of ‘Culinair avonturier’, verafschuwt routine (‘Leve het onbekende!’) en is altijd hongerig naar méér.
Het heeft alles te maken met zijn intrinsieke drijfveer: mensen met ongebreideld enthousiasme inspireren om anders te denken: wat is de invloed van ons eetgedrag op ALLES? Serious Pleasure noemt hij het.

Hij beschouwt zichzelf als een culinaire nomade, altijd op jacht naar ‘lekkers’, voortbewogen door de eindeloze evolutie van de smaak.

Onderwerpen waar René Pluijm over spreekt

  • Eetcultuur
  • Gastvrijheid
  • Milieubewust en duurzaam eten
  • Horeca

Show: Pluims eetbare wereld – het mes snijdt aan drie kanten
In deze vlammende, interactieve voorstelling etaleert René Pluijm aan de hand van beelden uit zijn tv-serie Pluijm’s Eetbare Wereld (RTL4) zijn visie op ons eetgedrag nu én tevens het verleden en de toekomst. Gedurende zijn reizen voor de serie heeft René volop informatie verzameld uit alle culturen die hij heeft bezocht en onderzocht. Jong en oud, arm en rijk, blank of kleurrijk, in alle windstreken staat voedsel steeds centraal.

In deze voorstelling;

  • vertelt René over de wereld van smaak, ons eetgedrag en wat dit doet met de aarde, dier & mens,
  • deelt René anekdotes over ‘leven’ & ‘bewust-zijn’,
  • maakt René muziek onder begeleiding van accordeonist Gijs,
  • kookt René gerechtjes (geassisteerd door dochter Elia)
  • krijgt René bezoek van slager Gertjan Kiers (schrijver van ‘De Vleesbijbel) die verhaalt over zijn verleden en zijn liefde voor vlees ten toon spreidt.

Gewapend met verhalen, humor, muziek, beeldmateriaal en natuurlijk zijn koksmes laat René jullie in deze voorstelling ervaren wat hij bedoelt met serieus positief plezier!

Achtergrond

René is veelal actief op het gebied van ‘eetcultuur’. Hij is in Nederland en ook in het buitenland op alle gebieden van de horeca actief geweest, met name in het restaurantwezen: als chef-kok, in de bediening, als bedrijfsleider, als eigenaar en ook als consultant, als ontwikkelaar van foodformules, als interim directeur, als gastvrijheidtrainer en in culinaire activiteiten met kinderen.

René is naast al zijn culinaire bezigheden ook welbekend van TV. Inmiddels zijn meerdere succesvolle series van ‘Pluijm op pad’ en ‘Pluijm’s Eetbare Wereld’ op RTL4 uitgezonden. Hij is tevens auteur van het boek: ‘Culinaire werkplaats.’

René is naast alle bekendheid ook nog initiatiefnemer van meerdere voedsel-establishments en restaurants.

Interesse in een lezing van René Pluijm?

René Pluijm kan als geen ander bevlogen vertellen over zijn voornaamste passie: voedsel. Maar ook over andere onderwerpen waar hij zeer bedreven in is, zoals gastvrijheid en andere onderwerpen met betrekking tot het restaurantwezen. Je mag al met al een lezing van formaat verwachten.

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 7422.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

René Pluijm

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1175 reviews

Logo van De Spreker

Website & onderhoud Kobalt