Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Guus Geurts
Bewaar als favoriet

Guus Geurts

Tariefindicatie: 950 - 1250 Euro, 1250 - 2000 Euro

Drs. Ing. Guus Geurts is door zijn visie, werkervaring en netwerk in staat bruggen te slaan tussen de belangen van boeren- en maatschappelijke organisaties, vakbonden, MKB en natuur en milieu, binnen en buiten Nederland.

Guus Geurts

Drs. Ing. Guus Geurts mag als één van de deskundigen worden aangemerkt op het gebied van (inter)nationaal beleid op gebied van landbouw, milieu en handel. Vanuit grondige analyses heeft hij een prikkelende alternatieve visie ontwikkeld voor de huidige (neoliberale) globalisering, die binnen de landbouw zowel kan leiden tot eerlijke prijzen aan boeren als geïnternaliseerde prijzen aan consumenten. In dit alternatief visie neemt hij ook nadrukkelijk de belangen van het mondiale Zuiden mee.

In de afgelopen jaren heeft hij vele succesvolle lezingen gegeven en heeft hij deelgenomen aan debatten, conferenties en rondetafelgesprekken over deze onderwerpen, voor verschillende doelgroepen zoals de Tweede Kamer, scholen, boeren- en maatschappelijke organisaties, en voor ministeries zoals Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

Mogelijke thema’s waarover Guus Geurts spreekt

 • Internationaal landbouw-, handels- en milieubeleid
 • Globalisering versus regionalisering (b.v. EU) en lokalisering
 • Eerlijke prijzen aan producenten (vooral boeren) gecombineerd met geïnternaliseerde prijzen aan consumenten
 • Rol van overheid versus rol van de markt versus rol van de consument
 • Bruggen bouwen tussen boeren, MKB, vakbonden en maatschappelijke organisaties

Een van de meest populaire lezingen van Geurts is: ‘Hoe kunnen we een rechtvaardige en ecologische voedselvoorziening wereldwijd realiseren? – Analyse, alternatief en strategie’.

Achtergrond Guus Geurts

Guus Geurts groeide op als boerenzoon op een melkveebedrijf in Noord-Limburg en studeerde Beleidsgerichte Milieukunde aan de Radboud Universiteit en eerder Agrarische Bedrijfskunde aan de Hogere Agrarische School.

Hij heeft onder meer werkervaring bij Nestlé Nederland, als fractiemedewerker in de Tweede Kamer, en als campagne- en beleidsmedewerker voor verschillende boeren-, milieu- en internationale solidariteitsorganisaties. Momenteel is hij coördinator van de Landbouwcoalitie voor Rechtvaardige Handel bestaande uit boeren- en maatschappelijke organisaties.

Naast een bevlogen verteller, bruggenbouwer en netwerker is hij publicist en fotograaf. Tijdens zijn lezingen maakt hij gebruik van beelden en anekdotes die hij opdeed tijdens een verblijf van in totaal vier jaar in het mondiale Zuiden.

Naast publicaties in diverse kranten en tijdschriften verschenen de volgende boeken en rapporten deels als medeauteur:

 • ‘Het EU-Mercosur handelsverdrag – Een kritische analyse en een alternatief’ door Handel Anders!-coalitie (2021),
 • ‘Een oproep voor eerlijke en duurzame handel’ door Handel Anders!-coalitie (2020),
 • ‘TTIP en CETA een gevaar voor de hoogwaardige Europese en Nederlandse landbouw, veehouderij en voedsel voorziening’ (2016),
 • ‘Wereldvoedsel – Pleidooi voor een rechtvaardige en ecologische voedselvoorziening’ (2013),
 • ‘Regionalisering als alternatief voor neoliberale globalisering – Beleid en praktijk’ (2008)
 • ‘Voedsel Hier en Daar, misschien kunnen we leren van elkaar’ (2007).

Guus Geurts boeken als spreker?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Je kunt ook telefonisch contact opnemen door te bellen naar 072 – 750 74 22. Wij denken graag met je mee.

Bewaar als favoriet

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Guus Geurts

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid