Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Prof. Dr. Peter Diekman RA
Bewaar als favoriet

Prof. Dr. Peter Diekman RA

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro , 2000 - 3000 Euro

Peter Diekman is spreker op terreinen van bestrijding van fraude, witwassen en corruptie alsmede Governance, Risk & Compliance. Beschikbaar als dagvoorzitter, inleider en interviewer. Ook beschikbaar voor het schrijven van columns.

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

Peter Diekman
Peter Diekman heeft een jarenlange ervaring als hoofd accountant van enkele zeer grote internationale ondernemingen (KPN, Philips en ABN AMRO) en als extern accountant/adviseur bij KPMG. Daarnaast is hij sind 1987 betrokken als docent, onderzoeker, promovendus en thans als hoogleraar aan de Erasmus School of Law van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zijn leerstoel is “Compliance & Risk Management”. Zijn wetenschappelijke interesse is op het terrein van de bestrijding van fraude, corruptie en witwassen.

Peter Diekman combineert zijn wetenschappelijke inleidingen en colleges met de ervaringen die hij in de praktijk heeft opgedaan. Thans is hij betrokken als adviseur van de board van SABIC in Riyadh, Saudi Arabia op het terrein van corporate governance en internal audit. Diekman spreekt over thema’s als interne risicobeheersing, toepassing van het COSO model in ondernemingen, signalen voor fraude, witwassen en corruptie. Daarnaast spreekt hij regelmatig over het theme Governance, Risk & Compliance, dat hij onder andere vanuit een ondernemingsrechtelijk perspectief benadert.

In 2011 en 2012 heeft Peter Diekman enkele inleidingen verzorgd over de rol van banken in de aanzet tot de economsiche crisis en heeft daarbij de nadruk gelegd op het falen van risicomanagement. Hij heeft een ruime ervaring als dagvoorzitter, inleider en interviewer en heeft een ruime lijst aan publicaties, waaronder enkele columns, onder andere in Banking Review, het Maandblad voor Accountancy en Bedrijfseconomie en het blad Accountant.

Bewaar als favoriet

Schrijf een recensieBeschikbaarheid en informatie Prof. Dr. Peter Diekman RA

  • 8,9 op basis van +620 reviews
  • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
  • Corona annulering = kosteloos verzetten
  • Snel direct contact met deze spreker