Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Peter Diekman
Bewaar als favoriet

Peter Diekman

Peter Diekman is spreker op terreinen van bestrijding van fraude, witwassen en corruptie alsmede Governance, Risk & Compliance.

Peter Diekman

Peter Diekman is partner bij BDO. Tevens is hij Academic Director executive program Financial Forensic Expert Erasmus School of Accounting & Assurance (ESAA). Peter is ruim 30 jaar werkzaam geweest als hoofdaccountant, zowel als openbaar accountant en ook als intern accountant. Hij heeft leiding gegeven aan de interne accountantsdiensten van enkele zeer grote internationale ondernemingen (KPN, Philips en ABN AMRO). Peter was vele jaren ook verbonden als extern accountant/adviseur aan KPMG. Daarnaast is Peter Diekman sinds 1988 betrokken als docent, onderzoeker, promovendus en thans als hoogleraar de Erasmus Universiteit Rotterdam, waar hij van 2007 tot 2013 hoogleraar was binnen de Erasmus School of Law. Zijn leerstoel is “Compliance & Risk Management”.

Onderwerpen waar Peter Diekman over spreekt

Peter combineert zijn wetenschappelijke inleidingen en colleges met de ervaringen die hij in de praktijk heeft opgedaan.

  • Signalen voor fraude
  • Witwassen en corruptie
  • Governance, Risk & Compliance
  • Interne risicobeheersing
  • Toepassing van het COSO model in ondernemingen

Over Peter Diekman

Peter Diekman heeft in 2011 en 2012 enkele inleidingen verzorgd over de rol van banken in de aanzet tot de economische crisis en heeft daarbij de nadruk gelegd op het falen van risicomanagement. Doordat Peter in verschillende internationale bedrijven heeft gewerkt, heeft hij veel verschillende culturen met mensen van verschillende nationaliteiten ontmoet. Tijdens zijn professionele leven heeft Peter bovendien het voorrecht om het werken in het bedrijfsleven te combineren met het geven van lessen aan de universiteit.

Hij heeft een ruime ervaring als dagvoorzitter, inleider en interviewer en heeft een ruime lijst aan publicaties, waaronder enkele columns, onder andere in Banking Review, het Maandblad voor Accountancy en Bedrijfseconomie en het blad Accountant.

Peter Diekman boeken voor een lezing of als dagvoorzitter?

Heb je nog vragen of wil je een offerte van ons ontvangen? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of bel ons op 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Peter Diekman

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid