Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Jack Cox
Bewaar als favoriet

Jack Cox

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Met veel gedrevenheid slaat Jack de brug tussen economie en ecologie. Met gedegen kennis van zaken en langjarige praktijkervaring weet hij als geen ander waar de oneffenheden zitten in ons financieel en economisch systeem. Hoe brengen we ze weer in balans met onze aarde en kunnen we ervoor zorgen dat we haar op een gezonde en verantwoorde wijze overdragen aan de volgende generatie.

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

Jack Cox

Jack Cox houdt zich bezig met de vraag; in hoeverre is ons financieel en economisch systeem dat we met elkaar hebben gecreëerd duurzaam te noemen? Onze Nederlandse levensstijl zorgt ervoor dat we inmiddels 3,7 planeet nodig hebben om ons te voorzien in onze levensbehoeftes. Ons economisch gedrag is te vergelijken met een rups. Een rups eet en eet zoveel hij kan.

Hoe brengen we de economie met het draagvermogen van onze planeet weer in balans terwijl we er tegelijkertijd voor zorgen dat niemand buiten de economische boot valt? Zoals een rups transformeert naar een vlinder, zo zal onze economische denkwijze moeten verschuiven van groei naar ontwikkeling.”

Jack is een inspirerende spreker die zich tijdens zijn lezingen onder andere bezig houdt met de vraag in hoeverre ons financieel economisch systeem duurzaam te noemen is en hoe we ervoor kunnen zorgen dat we onze aarde op een gezonde en verantwoorde wijze kunnen overdragen aan de volgende generatie.

Onderwerpen waar Jack Cox over spreekt

  • Economie nu en in de toekomst
  • Rechtvaardige verdeling
  • Kapitalisme (aandeelhouder versus andere belanghebbenden)
  • Houdbaarheid Verdrag van Maastricht

Achtergrond Jack Cox

Jack begon, als pas afgestudeerde accountant, 30 jaar geleden zijn carrière als beleggingsadviseur bij een lokale bank. Een aantal jaren later besloot hij zijn kennis en expertise te combineren met het ondernemerschap. Als directeur van zelfstandig vermogensbeheerder Forza Asset Management ziet Jack het als één van zijn taken om de financieel-economische, maatschappelijke en politieke ontwikkelingen op de voet te volgen en deze beoordelen op hun financieel duurzame karakter. Dit heeft geresulteerd in het schrijven van het boek “Vlindereconomie”. Uitgebracht in mei 2019.

Interesse in een lezing van Jack Cox?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Schrijf een recensieBeschikbaarheid en informatie Jack Cox

  • 8,9 op basis van +900 reviews
  • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
  • Corona annulering = kosteloos verzetten
  • Snel direct contact met deze spreker