Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Hilda Feenstra
Bewaar als favoriet

Hilda Feenstra

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Hilda Feenstra begeleidt gemeenschappen, overheden en bedrijven die hoge ambities hebben op het gebied van duurzaamheid bij het ontwikkelen van een koers én cultuurverandering op weg naar volledige duurzaamheid. Ze neemt het publiek graag mee in een verhaal over hoe de duurzaamheidsreis er uit kan zien. Nu ook een nieuwe lezing over de Donuteconomie.

Rabobank

"We hebben een inhoudelijk sterke lezing gehad van Hilda Feenstra. Ze weet om een hele goede en eenvoudige manier de problematiek te schetsen. Daarnaast blijft het verhaal niet steken op het constateren van de ongemakkelijk situatie waar we met elkaar voor staan. Ze geeft ook op een overzichtelijke manier aan wat noodzakelijk is en wat er moet veranderen."

Hilda Feenstra

Hilda Feenstra noemt zichzelf beroepsidealist. Ze begeleidt gemeenschappen, overheden en bedrijven die hoge ambities hebben op het gebied van duurzaamheid bij het ontwikkelen van een koers én cultuurverandering op weg naar volledige duurzaamheid. Dat wil zeggen: Een toekomst waarin zij -op z’n minst- geen enkele negatieve impact meer hebben op de aarde en al wat daar op leeft.

Ze neemt het publiek graag mee in een verhaal over hoe de duurzaamheidsreis van een organisatie, of van individuen in organisaties, er uit kan zien. Ze volgt de route van hoofd, hart en handen: Eerst weten hoe we er voor staan in het onduurzame heden, dan dromen over een duurzame toekomst en dan… actie!

Het is een inspirerend verhaal. Soms even een beetje ongemakkelijk, maar dat maakt Hilda ruimschoots goed met haar bevlogenheid, enthousiasme en verhalende stijl. En veel voorbeelden: Het kan, want het gebeurt! Het publiek verlaat de zaal met inspiratie, nieuwe inzichten en zin om de handen uit de mouwen te steken.

Thema’s waar Hilda Feenstra over spreekt:

Donuteconomie
De donut is een radicaal nieuw economisch model, dat de draagkracht van de aarde en het welzijn van mensen als uitgangspunt neemt. De twee cirkels van de donut stellen de onder- en bovengrens van ons bestaan voor. De ondergrens is het sociale fundament waar we niet doorheen mogen zakken en de bovengrens is het ecologische plafond waar we niet doorheen mogen schieten. In de ruimte tussen de cirkels, de donut zelf dus, moet al onze economische activiteit plaatsvinden.

De donut is een lens waardoor we naar de wereld, organisaties en ons eigen leven kunnen kijken. Waar nu de uitputting van de aarde en de uitbuiting van mensen in het economische denken worden weggezet als externaliteiten’, keert de donut dit beeld om en vormt de natuur en de mens het hart van het systeem. Het donutmodel is ontwikkeld door de Britse econoom Kate Raworth. Ze beschrijft het in haar spraakmakende bestseller Donuteconomie, in zeven stappen naar een economie voor de 21e eeuw. Hilda neemt je in deze lezing mee in het denkkader van de donut. Met toestemming van Raworth zelf, dus gegarandeerd Donut-proof!

Duurzaam zijn moet je Durven
De lezing Duurzaam zijn moet je Durven is gebaseerd op het gelijknamige boek van Hilda Feenstra. Het geeft je de kennis, de inspiratie en het handelingsperspectief om thuis, in de samenleving en op je werk stappen te zetten op weg naar een bloeiende toekomst binnen de draagkracht van de aarde… als je durft. Het vraagt om een stevige dosis persoonlijke leiderschap, want de conclusie is: If it is to be, it is up to me.

Duurzaam Assetmanagement
Duurzaamheid en Assetmanagement, twee termen waarvan steeds meer organisaties inzien dat ze er “iets mee moeten”. Organisaties die met beide aan de slag willen, of een professionaliseringsslag willen maken, kunnen een dubbelslag slaan. Want assets kunnen een significante bijdrage leveren aan het bereiken van duurzaamheidsdoelstellingen. En andersom. Organisaties zullen betere resultaten halen op beide terreinen als ze deze synergie opzoeken en het beste van beide integreren. Tijdens deze lezing vertelt Hilda hoe je Duurzaam Assetmanagement kunt invoeren in zes eenvoudige stappen.

The Natural Step
“Maak alles zo eenvoudig mogelijk, maar niet eenvoudiger dan dat”,
is een van de vele wijze uitspraken van Einstein. The Natural Step is een methode die het complexe onderwerp duurzaamheid eenvoudig en praktisch toepasbaar maakt, zonder het te oversimplificeren. Het raamwerk voor strategische duurzame ontwikkeling (RSDO) zoals de methode officieel heet, helpt om de complexe samenhang tussen ecologische, economische en sociale systemen eenvoudig begrijpelijk te maken. Hilda Feenstra is associate van de internationale stichting The Natural Step. Ook haar boek Duurzaam zijn moet je durven is gebaseerd op de Natural Step-aanpak.

Workshop, strategiesessie of seminar over duurzaamheid en circulaire economie

Duurzaamheid is here to stay. Het besef groeit dat het niet meer dan logisch is om producten, diensten, projecten, processen en cultuur te ontwikkelen op een manier die volhoudbaar is in de toekomst. Maar hoe? Organisaties beseffen dat doorgaan op de oude voet niet de toekomst heeft, maar hebben nog geen nieuwe manier gevonden die wel toekomstbestending is. Een strategische workshop duurzaamheid biedt u de mogelijkheid om op een interactieve manier met de vragen waar uw organisatie mee worstelt aan de slag te gaan. Dit resulteert in handvatten waar u binnen uw organisatie direct (verder) mee aan de slag kan gaan.

Gerelateerde thema’s waar Hilda Feenstra over spreekt:

– Visieontwikkeling voor duurzaamheid
– Ontwikkelen van een duurzaamheidscultuur
– (Persoonlijk) leiderschap voor duurzaamheid
– Circulaire economie
– Klimaatverandering: de oorzaken, de effecten, wat die voor ons betekenen en wat we kunnen doen

Hilda Feenstra boeken voor een lezing of een workshop?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Helga van Leur, meteoroloog en voormalig weervrouw bij RTL4

"Hilda gaf een mooi inzicht hoe wij als bewoners van deze mooie planeet de geschiedenis kunnen beïnvloeden en wat de urgentie is om in actie te komen. Met kennis en het voelen geeft ze perspectief van handelen door een lijstje met kernvragen mee te geven. Zeer nuttig en inspirerend!"

Lansigt

"We hebben een positieve ervaring met Hilda als spreker gehad. In de voorbereidingen was het contact al prettig en de lezing was een mooie toevoeging aan onze bijeenkomst. Hilda heeft haar verhaal persoonlijk gemaakt en afgestemd op onze organisatie. Dit sprak aan. Ook toen de techniek helaas faalde, bleef Hilda bij haar verhaal en maakte ze er alsnog een succes van."

Rotocoat BV

"Ik kwam bij deSpreker.nl terecht toen ik op zoek was naar een gastspreker die bij onze bijeenkomst iets kon vertellen over sustainability en hoe dit als organisatie aan te pakken. Op deze manier vond ik Hilda Feenstra's verhaal. De samenwerking zowel met deSpreker.nl en Hilda zelf was erg prettig. Er werd goed geluisterd naar de wensen en de intenties van onze kant, en deze werden prachtig in de workshop verwerkt. De workshop heeft veel dingen losgemaakt bij het gezelschap. Het doel van deze bijeenkomst is hierin bereikt. Ik zou zowel deSpreker.nl als Hilda Feenstra zeker aanbevelen."

Rijkswaterstaat

"Hilda was gastspreker op de duurzaamheidsmiddag Rijkswaterstaat Midden-Nederland. Ze heeft op een duidelijke en inspirerende manier aangegeven waarom duurzaamheid zo belangrijk is en nodigde de mensen van Rijkswaterstaat uit met lef de kansen te creëren te grijpen. In de aanloop naar deze dag dacht Hilda mee over hoe haar bijdrage in het doel van de duurzaamheidsmiddag paste. Daardoor fungeerde haar verhaal als kapstok, waaraan we de andere elementen van ons evenement konden ophangen. Ze wist de link tussen haar verhaal en de werkzaamheden (in het bijzonder het assetmanagement) van Rijkswaterstaat goed te leggen, waardoor het publiek merkbaar geïnteresseerd en geïnspireerd werd. Door Hilda’s fijne manier van spreken weet ze mensen te raken en tot nadenken te zetten. Haar verhaal is helder, inspirerend en motiverend. Kortom: een aanrader om te boeken! Duurzaamheidsteam Rijkswaterstaat Midden-Nederland"

Afvalinzameling Land van Cuijk en Boekel

"Hilda heeft een inspirerende voordracht geven voor 6 gemeenteraden over het thema 'transitie naar een circulaire economie bij huishoudelijk afvalbeheer'. Dat was onze vraag. In verband met corona moest alles digitaal plaatsvinden. Hilda Feenstra ging deze uitdaging vol enthousiasme aan. Ze wist dit abstracte thema begrijpelijk neer te zetten en een goede vertaalslag naar de praktijk te maken. Je kunt aan alles merken dat Hilda een ervaren spreker en organisator is. Ze dacht kritisch en constructief mee met de voorbereiding en zette een goede presentatie neer."

Beschikbaarheid en informatie

Hilda Feenstra

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid