Zoeken jullie een realistische en optimistische spreker over duurzaam leven & ondernemen?

Rolf Heynen
Bewaar als favoriet

Rolf Heynen

Tariefindicatie: Boven 4000 Euro

In één generatie een schone, gezonde en stabiele aarde creëren. Hoe doen we dat? Rolf verdiept zich al 15 jaar, als succesvol ondernemer, schrijver en bestuurder, in de ‘grote vier’ crisissen: de klimaat-, ecologische-, grondstoffen- en de overbevolkingscrisis. Hij vertelt jullie: ‘het kan dus wél´.

Agribusiness Service

"Een inspirerend presentatie die gedurende dag tijdens telkens terug kwam in de overige presentaties en vragen vanuit het publiek. Dat was precies wat wij met deze presentatie wilde bereiken."

Rolf Heynen

Heynen is al vijftien jaar actief in de duurzame (energie)sector en adviseert bedrijven, (management)teams en overheden. Hij is succesvol ondernemer, spreker, bestuurder en auteur van ‘Het kan dus wél’ (2022) en ‘Schaliegas in 1 uur en 43 minuten’ (2015). Heynen wisselt urgentie en oplossingen af op een energieke en inspirerende manier.

Over zijn boek ‘Het kan dus wél’ schrijft Jan Terlouw in het voorwoord: “Er spreekt een zeer krachtige overtuiging uit dit boek. Het kan mensen die eraan twijfelen of het allemaal wel zo zorgelijk is overtuigen, het kan het verantwoordelijkheidsgevoel van politici versterken, het kan de innovatiedrift van ondernemers aanwakkeren. Ik beveel dit boek van harte aan, vooral aan pessimisten.

‘Het kan dus wel’ – Over de lezingen en workshops van Rolf Heynen

Tijdens zijn lezingen en workshops gaat het publiek door een emotionele rollercoaster tussen hoop en wanhoop. Heynen brengt helder en begrijpelijk de problemen rond de vier grote transities in kaart (klimaat-, ecologische-, grondstoffen- en overbevolkingscrisis), plaatst deze in historisch perspectief en biedt hoopvolle en concrete oplossingen voor bedrijven, overheden en consumenten.

Heynen noemde zelf in het verleden menig duurzaamheidspredikant een ‘hippie’. Hij vond zichzelf een onwaarschijnlijke kandidaat om ooit het duurzaamheidsverhaal te vertellen. Maar door zich in de materie te verdiepen ontdekte hij de urgentie en zag kansen. Zo poogt hij met de 1% regel iedere dag één procent te verbeteren in zijn eigen leven en werk.

Met veel kennis en ervaring deelt hij op begrijpelijke wijze de laatste wetenschappelijke en technologische inzichten. Aanwezigen gaan geprikkeld en gemotiveerd met nieuwe kennis en kunde naar huis. Kennis en kunde die praktisch toegepast kunnen worden in ieder bedrijf, organisatie of huishouden.

Mogelijke thema’s

 • Het kan dus wél: vier crisissen en transities
 • Wat maakt een bedrijf toekomstbestendig?
 • Het eerlijke verhaal: uw bedrijf is niet duurzaam – wat moet u wél doen?
 • De energietransitie
 • De grondstoffentransitie
 • De ecologische transitie
 • De landbouwtransitie
 • Overbevolkingscrisis en armoede in één keer oplossen
 • Ieder huis of bedrijf duurzaam
 • Creatieve destructie en transities
 • Duurzaamheid in historisch perspectief
 • Wat kun je zelf doen?
 • … of andere gerelateerde onderwerpen over duurzaam ondernemerschap of leiderschap;

Achtergrond Rolf Heynen

Jarenlang was Rolf buitengewoon pessimistisch over de toekomst. Hij las deprimerende boeken en onderzoeken over de toekomst. Zelf schreef hij in 2015 een bevlogen boek tégen de winning van schaliegas in Nederland. Maar Rolf vroeg zich vervolgens af: ‘maar waar ben ik vóór? En is er hoop? En zo ja, hoe ziet dat eruit?’

Met hernieuwde energie verdiepte hij zich in de reeds beschikbare oplossingen en vond hoop. Daar schreef hij drie jaar lang over voor de krant. Hij kwam zodoende tot zijn droom: ‘In één generatie een schone, gezonde en stabiele aarde creëren waar álle soorten gedijen, niet alleen de mens.’ En dat kan. We hebben de meeste problemen in één generatie veroorzaakt, dus kunnen deze ook gezamenlijk in één generatie oplossen.

Heynen werkte anderhalf jaar als elektricien, vijf jaar bij een elektrotechnisch installatiebureau en studeerde daarna af in de elektrotechniek (Eindhoven) en politicologie (Leiden). Direct na zijn studies begon hij als ‘purpose’ en ‘impact’ gedreven ondernemer en schreef veel voor kranten (opiniestukken, columns en artikelen) en (internationale) vakbladen. Verder is Rolf actief als spreker en bestuurder.

Rolf Heynen boeken voor een lezing of workshop?

Rolf inspireert en helpt organisaties en mensen met concrete en praktische oplossingen om uw organisatie, bedrijf en leven toekomstbestendig én gezond te maken. Wil je meer weten over de beschikbaarheid en de kosten voor zijn lezing? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Wouter Kalf, kerndocent Visie op de Toekomst, AOG School of Management

"Ik heb Rolf gevraagd om de deelnemers van mijn leergang Visie op de Toekomst binnen een dag te leren dat we het duurzaamheidsvraagstuk technologisch gezien op kunnen lossen, welke processen vooruitgang bemoeilijken, en dat we erop mogen vertrouwen dat we het vraagstuk op gaan lossen. Rolf heeft dit inhoudelijk gezien uitmuntend gedaan en ook zijn stijl van presenteren -- rustig, goed te volgen, leuk om naar te luisteren -- was erg aangenaam. Rolf is absoluut een aanrader!"

Kinderopvang Morgen

"Een verfrissende en optimistische kijk op de klimaatproblematiek zonder verlies van urgentie."

Knauf Insulation – Saskia Putter

"Na het lezen van Rolf’s boek “Het kan dus wel” was ik nieuwsgierig naar meer. Rolf heeft verstand van veel verschillende duurzaamheid thema’s en bespreekt dit op een prettige manier. De opgedane kennis was waardevol en is toegepast voor een duurzaamheidsproject als onderdeel van het Advanced Management Program aan Nyenrode. Zowel het boek als een presentatie van Rolf zijn echt een aanrader!"

Stichting Pensioenfonds Medisch Specialisten (SPMS)

"Rolf was een prettige spreker. Zowel in de voorbereiding als op locatie waren wij erg tevreden. Rolf kwam op tijd, was erg professioneel in zijn communicatie en zorgde voor een sterk verhaal dat je aan het denken zet. Vooral de persoonlijke touch maakte het een succesvolle presentatie. Nogmaals dank voor je bijdrage aan ons event!"

HVC Groep

"Rolf is een prettige en duidelijke spreker. Hij vertelt zijn verhaal/boodschap op een manier dat zowel een leek als een specialist het begrijpt. Een verhaal met een duidelijke boodschap die we allen niet mogen en kunnen missen! Met Rolf hebben we gezamenlijk stil gestaan waar we nu mee bezig zijn in de wereld, de beslissingen die we nemen of de dingen die we al decennia lang op een automatische piloot uitvoeren. Verandering moet er gaan komen, richten op duurzame oplossingen en vooral onze wereld koesteren. Dank Rolf voor deze leerzame presentatie!"

Beschikbaarheid en informatie

Rolf Heynen

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid