Op zoek naar een inspirerende spreker over transities en duurzaamheid?

Jan Rotmans
Bewaar als favoriet

Jan Rotmans

Tariefindicatie: Tarief op aanvraag

Prof. dr. ir. Jan Rotmans, een internationale autoriteit op het gebied van transities en duurzaamheid, biedt overheden, bedrijven en bovenal het individu de oplossing voor de chaos en crises die wij allemaal voelen. Hij pleit voor 11 transities om onze maatschappij en zo de wereld leefbaar te houden. Voorbij de angst voor verandering. Hij laat zien wat juist wél kan en wat het oplevert.

Jan Rotmans

Jan Rotmans is grondlegger van de transitiekunde in Nederland en de bedenker van het geïntegreerde klimaatmodel (IMAGE – Integrated Model to Assess the Greenhouse Effect). Hierdoor wordt hij wereldwijd gezien als een internationale autoriteit in zijn vakgebied. Door zijn brede kennis is hij één van de weinigen die voor vele sectoren in transitie een op maat gemaakte visie kan formuleren én deze vervolgens kan doorvertalen naar de praktijk. In 2012 en 2014 werd hij dan ook, door zijn unieke kwaliteiten, gekozen tot Spreker van het Jaar.

Naast spreker is Rotmans ook een gedreven motivator. Hij inspireert en activeert zijn publiek. De machteloosheid die mensen vaak voelen, weet hij weg te nemen. Wat hem uniek maakt is dat hij zijn betoog altijd persoonlijk weet te maken – elke transitie begint bij het individu, net zoals elke revolutie begint bij de mensen zelf – wat niet alleen confronterend en schurend is, maar bovenal motiverend en inspirerend. Hij zet niet alleen aan tot anders denken, hij motiveert tot anders doen.

Mogelijke thema’s waar Jan Rotmans over spreekt

Tijdens zijn lezingen kan hij één, meerdere of alle transities bespreken om onze maatschappij en zo de wereld leefbaar te houden:

 1. Energie
 2. Grondstoffen
 3. Landbouw en voedsel
 4. Circulariteit
 5. Financieel
 6. Ruimtelijkheid
 7. Zorg
 8. Onderwijs
 9. Sociaal
 10. Democratie
 11. Persoonlijke transitie

Achtergrond Jan Rotmans

Rotmans is nog stagiair wanneer hij begint met de ontwikkeling van IMAGE bij het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). 38 jaar later wordt het nog steeds gebruikt door het PBL (Planbureau van de Leefomgeving) en hebben er inmiddels honderden mensen aan de doorontwikkeling ervan gewerkt. In september 2004 heeft hij het onderzoeksinstituut DRIFT opgericht: Dutch Research Institute For Transitions. Daarmee werd hij professor in transities & duurzaamheid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Om Nederland duurzamer te maken heeft hij in 2007 de stichting Urgenda opgericht samen met een groep andere koplopers. Als voorzitter van de Urgenda probeerde hij zoveel mogelijk mensen mee te krijgen in een duurzaamheidsbeweging. Rotmans richtte twee wetenschappelijke tijdschriften op en publiceerde meer dan 30 boeken over duurzaamheid en transities. Hij heeft ook meer dan 300 wetenschappelijke artikelen gepubliceerd over duurzaamheid, milieu, transities en systeeminnovaties. Zijn boeken ‘Omarm de Chaos’ (2021) en ‘de Perfecte Storm’ (2023) zijn een grote hit, zowel binnen als buiten de academische wereld.

Interesse in Jan Rotmans als spreker voor jouw event?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Of telefonisch via 072 – 750 7422, wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Jan Rotmans

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid