Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Hans Groenhuijsen
Bewaar als favoriet

Hans Groenhuijsen

Hans Groenhuijsen werkte jarenlang als adviseur en in verschillende management- en directiefuncties. Vanuit zijn ervaring, de actualiteit en de praktijk van alledag spreekt hij over de grote trends in de wereld, over de grote thema’s zoals innovatie, transitie, crisis en perspectief, politiek en economie.

Aftersales Magazine

""Wij bewegen ons hoofdzakelijk en in de brede zin in de autobranche. Gezien de ervaring van Hans Groenhuijsen in de sector, is hij voor ons een goede en ook graag geziene gastheer. Zij sterke punt is niet alleen de voorbereiding, maar juist ook de wrap-up die wij altijd graag door de dagvoorzitter gemaakt zien worden. Behalve zijn aanwezigheid op de events en congressen is Hans op verzoek van ons ook sparringpartner bij de voorbereiding geweest." Jos Veldhuisen"

Hans Groenhuijsen

Hans Groenhuijsen werkte jarenlang als adviseur en interim-manager bij diverse ondernemingen. Daarnaast was hij ook actief in verschillende management- en directiefuncties. Hij was vaak betrokken bij transformaties: reorganiseren en herstructureren, innoveren, fusies en overnames. Op die terreinen werkt hij ook als zelfstandig adviseur en spreker. Zijn 35 jaar ervaring ligt vooral in de wereld van automotive en mobiliteit.

Hij spreekt over de grote trends in de wereld, over de grote thema’s zoals innovatie, transitie, crisis en perspectief, politiek en economie. Hij kan ook vanuit deze brede context inzoomen: van plaatjes en praatjes naar inzicht en uitzicht, van theorie naar praktijk. Hans daagt uit en inspireert, biedt perspectief en houvast en zet aan tot nadenken. Als dwarsdenker komt hij met mooie voorbeelden uit de praktijk, met heldere analyses, met vragen maar ook met antwoorden en conclusies. Hij zoekt snel de interactie met de zaal.

Onderwerpen

 • Innoveren, veranderenover innovatie, over disruptie en transitie, verandering en veranderen.
  Innovatie gaat vaak over technologie, grote successen. Maar innovatie gaat verder, en heeft betrekking op organiseren, besturen, samenleven. Innoveren gaat over een eindproduct maar ook over de weg daarnaar toe. Maar hoe doe je dat, innoveren? wat maakt je succesvol?
 • De TIJD: toekomst, heden, verleden – over verleden, heden en toekomst, over voorspellingen en strategie.
  Als time watcher kijkt Hans naar de toekomst, maar met oog voor alle 3 tijdsdimensies: heden, verleden en toekomst. Hij kijkt naar de trends, naar de samenhang, naar het resultaat en de impact.
 • Automotive, “a convincing case”auto’s, mobiliteit, technologie, infrastructuur, de mens en zijn gedrag.
  Er gebeurt veel in en rondom die auto. Belangrijke ontwikkelingen kunnen worden samengevat in de term “CASE”,  de zaak. Die 4 letters staan voor:  Connect, Autonoom, Share, Electric.
 • Grote transitiesklimaat en energie, over markt en bestuur, over crisis en perspectief en politiek en economie.
  Het klimaat is al lang een bron van zorg, staat hoog op de agenda. Maar het blijft moeilijk om echt in actie te komen. Het bedrijfsleven, de samenleving, de politiek zijn allemaal aan zet. Maar wat zijn de feiten? Hoe verdelen we lusten en lasten?

Dagvoorzitter en moderator

Als voorzitter regelt Hans de vaste onderdelen: openen, aankondigingen, afsluiten. Maar hij kan ook een inhoudelijk verhaal bieden als aftrap, discussies leiden en interviewen, samenvatten.

Als moderator is Hans op gepaste afstand, de leider in een gesprek. Met inhoudelijke betrokkenheid, de discussie (het proces) bewakend, met een scherp oog voor mensen en interactie, voor doelen en resultaat. Hij geeft op een uitgebalanceerde manier (bege)leiding aan een meeting, een gesprek of discussie.

Achtergrond

Hans Groenhuijsen werkte jarenlang als adviseur en interim-manager bij diverse ondernemingen, en in verschillende management- en directiefuncties bij Boer & Croon, Achmea, Athlon, Akzo Nobel, Pon en Rabobank International. Hij was vaak betrokken bij transformaties: reorganiseren en herstructureren, start ups en vernieuwen. Hij werkte in diverse sectoren, met name in de automotive en mobiliteitssector. Zijn brede opleiding (geschiedenis en bedrijfskunde) en ervaring vormen de achtergrond in zijn verhaal. Innovatie is de rode draad.

Sinds 2016 werkt hij als adviseur, spreker en als begeleider (moderator) van werk- en strategie-conferenties. Hij publiceert regelmatig via columns en blogs en is ook (mede-auteur) van verschillende grotere onderzoeksrapporten en een groot aantal artikelen/blogs in verschillende vakbladen.

Bovendien is Hans mede-auteur van het boek ‘Meer wel’ (2021), een boek over de grote thema’s op dit moment. Het boek is geschreven door meer dan 150 mensen uit de wetenschap, kunst en het politiek onderwijs en bedrijfsleven. Hans was de trekker van het Team Mobiliteit dat een algemene beschouwing schreef over mobiliteit en daarbij 10 verfrissende ideeen presenteerde. Dit boek bevat volop handvatten en inspiratie om  ‘Nederland beter te maken’.

Hans Groenhuijsen boeken of inhuren voor een lezing?

Hans is inzetbaar als (keynote)speaker, dagvoorzitter en discussieleider. Daarnaast kan hij ook optreden als moderator/consultant bij strategie-sessies, werkconferenties en in-company meetings.

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Of telefonisch via 072 750 7422.

Bewaar als favoriet

Beoordelingen

Automotive Insiders

""Diverse malen mee samengewerkt. Van lezingen tot dagvoorzitterschap. Kort oordeel: inspirerend, kritisch, innemend, to the point en prettig om mee samen te werken!" Ric van Vugt"

BMW Group Nederland

""Begin 2010 hebben wij Hans benaderd met de opdracht om een onderzoek namens BMW Group NL te verrichten in de markt naar de rol van Fleetconsultants. Dit is een nieuwe, opkomende partij in de autobranche waar wij als auto-importeur mee te maken hebben. Om hier adequaat op te kunnen reageren wilden wij de positie van deze partij duidelijk in kaart hebben gebracht. Hans heeft hiervoor een uitgebreid onderzoek verricht, waarbij de mening van de grotere Fleetowners in Nederland en die van de grotere leasemaatschappijen getoetst is ten opzichte van de rol van deze Fleetconsultants. De uitslag van dit onderzoek heeft Hans tussentijds met BMW Group NL besproken en uiteindelijk omgezet in een rapport voor de directie van BMW Group NL. Tevens heeft Hans hiervoor een presentatie gegeven tijdens het jaarlijkse “ BMW Mobiliteit Seminar”. Hier waren dit jaar zo’n 80 personen aanwezig die eindverantwoordelijk zijn voor het wagenpark bij de Top 300 bedrijven van Nederland. Hans is door BMW Group NL benaderd voor zijn grote (brede) kennis binnen de autobranche en ook door zijn onafhankelijkheid binnen deze doelgroep. Wij zijn zeer te spreken over de uitvoer van zijn onderzoek en zijn presentatie tijdens ons Seminar." Ton de Rooy, Manager Corporate Sales"

Koopman Logistics Group

"“Hans heeft ons erg goed geholpen in ons proces van strategievorming. Als geen ander is hij in staat om de complexiteit van de snelle ontwikkelingen in ons automotive landschap terug te brengen naar de essentie. Op een prettige, verfrissende, maar heldere manier houdt hij ons daarbij voor op welke manier we vandaag al inhoud kunnen geven aan ons veranderingsproces. Een inspiratie voor ons team”. Jon Kuiper, CEO"

Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg

"''Hans is een aangename, onderhoudende spreker die zaken vaak vanuit een ander interessant perspectief benadert en enthousiast deelt. Daarbij schuwt hij interactie met de zaal absoluut niet. Echt een aanrader om andere invalshoeken te verkennen en beweging in een evenement te krijgen.'' Marc Schrijen"

ABN Amro

"''Spreker met veel energie en duidelijke kennis van zaken. Navigeert op een natuurlijke wijze door de materie en is in staat om de aandacht van iedereen scherp te houden. Theorie in combinatie met humor maakt Hans een bevlogen en prettige spreker!'' Leendert Fontijn"

Beschikbaarheid en informatie

Hans Groenhuijsen

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1250 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid