Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Hans Groenhuijsen
Bewaar als favoriet

Hans Groenhuijsen

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro , 2000 - 3000 Euro

Hans Groenhuijsen legt makkelijk de verbinding naar onderwerpen als technologie, disruptieve innovatie, verduurzaming, energietransitie, en nieuwe vormen van organiseren en samenwerken. Hij heeft zijn sporen verdiend met verschillende management functies bij Boer & Croon, Achmea, Athlon, Akzo Nobel en meer. Ook is hij auteur, columnist en schrijft hij regelmatig blogs.

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

Aftersales Magazine

"Wij bewegen ons hoofdzakelijk en in de brede zin in de autobranche. Gezien de ervaring van Hans Groenhuijsen in de sector, is hij voor ons een goede en ook graag geziene gastheer. Zij sterke punt is niet alleen de voorbereiding, maar juist ook de wrap-up die wij altijd graag door de dagvoorzitter gemaakt zien worden. Behalve zijn aanwezigheid op de events en congressen is Hans op verzoek van ons ook sparringpartner bij de voorbereiding geweest." Jos Veldhuisen

Automotive Insiders

"Diverse malen mee samengewerkt. Van lezingen tot dagvoorzitterschap. Kort oordeel: inspirerend, kritisch, innemend, to the point en prettig om mee samen te werken!" Ric van Vugt

BMW Group Nederland

"Begin 2010 hebben wij Hans benaderd met de opdracht om een onderzoek namens BMW Group NL te verrichten in de markt naar de rol van Fleetconsultants. Dit is een nieuwe, opkomende partij in de autobranche waar wij als auto-importeur mee te maken hebben. Om hier adequaat op te kunnen reageren wilden wij de positie van deze partij duidelijk in kaart hebben gebracht. Hans heeft hiervoor een uitgebreid onderzoek verricht, waarbij de mening van de grotere Fleetowners in Nederland en die van de grotere leasemaatschappijen getoetst is ten opzichte van de rol van deze Fleetconsultants. De uitslag van dit onderzoek heeft Hans tussentijds met BMW Group NL besproken en uiteindelijk omgezet in een rapport voor de directie van BMW Group NL. Tevens heeft Hans hiervoor een presentatie gegeven tijdens het jaarlijkse “ BMW Mobiliteit Seminar”. Hier waren dit jaar zo’n 80 personen aanwezig die eindverantwoordelijk zijn voor het wagenpark bij de Top 300 bedrijven van Nederland. Hans is door BMW Group NL benaderd voor zijn grote (brede) kennis binnen de autobranche en ook door zijn onafhankelijkheid binnen deze doelgroep. Wij zijn zeer te spreken over de uitvoer van zijn onderzoek en zijn presentatie tijdens ons Seminar." Ton de Rooy, Manager Corporate Sales

Hans Groenhuijsen

Hans Groenhuijsen werkte jarenlang als adviseur en interim-manager bij diverse ondernemingen. Daarnaast was hij ook actief in verschillende management- en directiefuncties, waaronder bij Boer & Croon, Centraal Beheer/Achmea, Athlon, Akzo Nobel, Pon en Rabobank International. Hij neemt mensen mee in zijn verhalen over innovatie, strategie en technologie.

Als dwarsdenker komt hij met mooie voorbeelden uit de praktijk, met heldere analyses, met vragen maar ook met antwoorden en conclusies. Hij zoekt snel de interactie met de zaal. Groenhuijsen kijkt naar de toekomst, naar de grote trends, maar met een schuin oog naar verleden en heden.

Hans Groenhuijsen daagt uit en inspireert, biedt perspectief en houvast en zet aan tot nadenken. Hij spreekt over de grote trends in de wereld.

Onderwerpen

  • Kijken naar de wereld: over verleden, heden en toekomst, over voorspellingen en strategie.
  • Veranderen: over innovatie, over disruptie en transitie, verandering en veranderen.
  • Grote issues: klimaat en energie, over markt en bestuur, over crisis en perspectief en politiek en economie.
  • Mobiliteit: auto’s, mobiliteit, technologie, infrastructuur, de mens en zijn gedrag.
  • Webinar : The Great Lockdown, the Great Reset, a Great World?
  • Webinar : the convincing CASE.

Hans verzorgt zijn lezingen ook als webinar (op maat).

Dagvoorzitter en moderator

Als voorzitter regelt Hans de vaste onderdelen: openen, aankondigingen, afsluiten. Maar hij kan ook een inhoudelijk verhaal bieden als aftrap, discussies leiden en interviewen, samenvatten. 

Als moderator is Hans op gepaste afstand, de leider in een gesprek. Met inhoudelijke betrokkenheid, de discussie (het proces) bewakend, met een scherp oog voor mensen en interactie, voor doelen en resultaat. Hij geeft op een uitgebalanceerde manier (bege)leiding aan een meeting, een gesprek of discussie.

Achtergrond

Hans Groenhuijsen werkte jarenlang als adviseur en interim-manager bij diverse ondernemingen, en in verschillende management- en directiefuncties bij Boer & Croon, Achmea, Athlon, Akzo Nobel, Pon en Rabobank International. Hij was vaak betrokken bij transformaties: reorganiseren en herstructureren, start ups en vernieuwen. Hij werkte in diverse sectoren, met name in de automotive en mobiliteitssector. Zijn brede opleiding (geschiedenis en bedrijfskunde) en ervaring vormen de achtergrond in zijn verhaal. Innovatie is de rode draad.

Sinds 2016 werkt hij als adviseur, spreker en als begeleider(moderator) van werk- en strategie-conferenties. Hij publiceert regelmatig via columns en blogs en is ook (mede-auteur) van verschillende grotere onderzoeksrapporten en een groot aantal artikelen/blogs in verschillende vakbladen.

Bovendien is Hans mede-auteur van het boek ‘Meer wel’ (2021), een boek over de grote thema’s op dit moment. Het boek is geschreven door meer dan 150 mensen uit de wetenschap, kunst en het politiek onderwijs en bedrijfsleven. Hans was de trekker van het Team Mobiliteit dat een algemene beschouwing schreef over mobiliteit en daarbij 10 verfrissende ideeen presenteerde. Dit boek bevat volop handvatten en inspiratie om  ‘Nederland beter te maken’.

Hans Groenhuijsen boeken of inhuren voor een lezing?

Hans is inzetbaar als (keynote)speaker, dagvoorzitter en discussieleider. Daarnaast kan hij ook optreden als moderator/consultant bij strategie-sessies, werkconferenties en in-company meetings.

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. Of telefonisch via 072 750 7422.

Bewaar als favoriet

Recensies

Aftersales Magazine

"Wij bewegen ons hoofdzakelijk en in de brede zin in de autobranche. Gezien de ervaring van Hans Groenhuijsen in de sector, is hij voor ons een goede en ook graag geziene gastheer. Zij sterke punt is niet alleen de voorbereiding, maar juist ook de wrap-up die wij altijd graag door de dagvoorzitter gemaakt zien worden. Behalve zijn aanwezigheid op de events en congressen is Hans op verzoek van ons ook sparringpartner bij de voorbereiding geweest." Jos Veldhuisen

Automotive Insiders

"Diverse malen mee samengewerkt. Van lezingen tot dagvoorzitterschap. Kort oordeel: inspirerend, kritisch, innemend, to the point en prettig om mee samen te werken!" Ric van Vugt

BMW Group Nederland

"Begin 2010 hebben wij Hans benaderd met de opdracht om een onderzoek namens BMW Group NL te verrichten in de markt naar de rol van Fleetconsultants. Dit is een nieuwe, opkomende partij in de autobranche waar wij als auto-importeur mee te maken hebben. Om hier adequaat op te kunnen reageren wilden wij de positie van deze partij duidelijk in kaart hebben gebracht. Hans heeft hiervoor een uitgebreid onderzoek verricht, waarbij de mening van de grotere Fleetowners in Nederland en die van de grotere leasemaatschappijen getoetst is ten opzichte van de rol van deze Fleetconsultants. De uitslag van dit onderzoek heeft Hans tussentijds met BMW Group NL besproken en uiteindelijk omgezet in een rapport voor de directie van BMW Group NL. Tevens heeft Hans hiervoor een presentatie gegeven tijdens het jaarlijkse “ BMW Mobiliteit Seminar”. Hier waren dit jaar zo’n 80 personen aanwezig die eindverantwoordelijk zijn voor het wagenpark bij de Top 300 bedrijven van Nederland. Hans is door BMW Group NL benaderd voor zijn grote (brede) kennis binnen de autobranche en ook door zijn onafhankelijkheid binnen deze doelgroep. Wij zijn zeer te spreken over de uitvoer van zijn onderzoek en zijn presentatie tijdens ons Seminar." Ton de Rooy, Manager Corporate SalesBeschikbaarheid en informatie Hans Groenhuijsen

  • 8,9 op basis van +900 reviews
  • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
  • Corona annulering = kosteloos verzetten
  • Snel direct contact met deze spreker