Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Peter Rehwinkel
Bewaar als favoriet

Peter Rehwinkel

Tariefindicatie: Tarief op aanvraag

Peter Rehwinkel is een bekend gezicht uit de Nederlandse politiek. Hij was Tweede- en Eerste Kamerlid als ook (waarnemend) burgemeester, waaronder Naarden, Bergen en Groningen. Hij spreekt over thema’s (inter)nationaal crisismanagement, politiek, staatsrecht en het Koninklijk huis.

Peter Rehwinkel

Crises lijken ver weg, maar zijn steeds meer aan de orde van de dag. Het klimaat verandert: stormen, overstromingen zijn het gevolg. Mensen trekken naar de steden: daar kan opeens een terroristische aanslag plaatsvinden. Met een fout in het productieproces kan het volledige imago van een bedrijf aan diggelen gaan. Toch hoeft een crisis niet altijd een ramp te worden. Peter  Rehwinkel laat met videobeelden zien hoeveel een goede voorbereiding kan schelen.  Tijdens zijn keynotes stelt hij op indringende wijze de vraag: “Wat te doen bij crisis?

Onheil kan iedereen overeenkomen. Politici, maar ook CEO’s van bedrijven liggen onder vuur na hun optreden bij rampen. Peter Rehwinkel kan uit eigen ervaring spreken dat een crisis je imago kan maken of breken. Tijdens de keynote van Peter gaan jullie aan de slag en samen oefenen in crisisvoorbereiding. De vraag “Wat zou ik eigenlijk doen?” staat centraal. Na afloop kan je weet je wat jullie Niet Moeten Doen bij een Crisis.

Overal ter wereld treedt hij op. Voor bedrijven, organisaties en iedereen die zich realiseert: ook mij kan opeens een crisis overkomen.

Onderwerpen waar Peter Rehwinkel over spreekt

  • Internationaal crisismanagement
  • Koninklijk huis, Bestuur en Staatsrecht
  • Lokale politiek
  • Samenwerking bedrijfsleven en (lokale en landelijke) politiek

Achtergrond

Peter Rehwinkel is politicus en burgemeester, die in Tweede en Eerste Kamer woordvoerder was voor staatsrechtelijke vraagstukken, het koninklijk huis en binnenlands bestuur. Hij bouwde als Tweede Kamerlid op die terreinen snel een goede naam op. Hij hield zich ook bezig met hoger onderwijs en was een pleitbezorger voor LHBTI-rechten. Hij is tevens Eerste Kamerlid (2007-2009) geweest.

Voor zijn Kamerlidmaatschap was Peter medewerker staatsrecht aan de Rijksuniversiteit Groningen, particulier secretaris van minister Ritzen en stafmedewerker van de WBS.

Na zijn vertrek uit de Tweede Kamer, burgemeester in Naarden en bleef dat vijfenhalf jaar. Zijn burgemeesterschap van Groningen eindigde na ruim vier jaar. Hij keerde vanaf 2017 anderhalf jaar terug als waarnemend burgemeester van Zaltbommel, daarna van Bergen (NH), Dijk en Waard (NH) en Voorne aan Zee (ZH).

Ook is Peter auteur van het boek ‘Amalia, de plicht roept’ (2021). Een boek over de geschiedenis en de toekomst van de monarchie.

Peter Rehwinkel inhuren of boeken voor lezing, workshop of dagvoorzitterschap?

Neem contact op via het contactformulier aan de rechterzijde van de pagina.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Peter Rehwinkel

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid