Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Stefan de Vries
Bewaar als favoriet

Stefan de Vries

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Journalist Stefan de Vries is Europaverslaggever bij onder andere BNR Nieuwsradio. Hij is een veelgevraagd expert rond thema’s als politiek, de EU, media en (zakelijke) etiquette. Zijn lezingen zitten boordevol verrassende verhalen en scherpe analyses.

Stefan de Vries

Stefan de Vries is een internationaal bekende presentator en journalist. Hij is in veel nationale en internationale media al jaren actief als duider van Europese actualiteiten. Stefan spreekt over Europese politiek, internationale relaties, journalistiek en media.

Daarnaast geeft hij lezingen over etiquette/omgangsvormen en behandelt hij kunstgeschiedenis. Zijn bijzondere achtergrond en interesse (journalist, jurist en kunsthistoricus) maken Stefan ook bij uitstek de juiste man om bedrijven meer te vertellen over internationaal zakendoen.

Stefan de Vries als spreker

Kenmerkend voor Stefan is zijn kosmopolitische blik en zijn poging om altijd verrassende invalshoeken te vinden.
1 – Europa, Frankrijk, geopolitiek, politieke geschiedenis en verhoudingen
2 – Journalistiek, media, fake news
3 – Cultuur, omgangsvormen, cultuurverschillen
4 – Internationaal zakendoen

Stefan de Vries presenteert in het Engels, Frans en het Nederlands, en kan naast deze drie talen ook interviewen in het Duits en het Spaans.

Stefan de Vries als dagvoorzitter

Als spreker, moderator of dagvoorzitter is hij helder, toegankelijk, humoristisch en energiek. Als dagvoorzitter stelt hij sprekers op hun gemak, legt hij de verbinding met het publiek en weet hij ogenschijnlijk ingewikkelde onderwerpen helder en toegankelijk te maken.

Achtergrond

Stefan de Vries studeerde Rechten aan de Universiteit van Amsterdam en Kunstgeschiedenis en Archeologie aan de Sorbonne in Parijs. Daarnaast volgde hij een regie-opleiding aan de New York Film Academy in Los Angeles.

Als voorstander van verregaande Europese integratie, was hij bestuurslid en oprichter van Européens sans frontières, bestuurslid van Europresse en lid van de Association des Journalistes européens. In 2013 werd hij in Nederland gekozen tot ‘Euronederlander van het jaar‘.

In de media

Stefan woonde 22 jaar in Parijs en was daar onder meer correspondent voor RTL Nieuws, BNR, VRT, Euronews, BBC Radio, Het Financieele Dagblad, De Pers, Eén Vandaag (Nederland 1), Radio 1 (KRO & EO) en Adformatie. Ook was hij 12 jaar lang bijna wekelijks te zien als commentator van de Franse en Europese politiek op de nieuwszender France 24. In Nederland schoof hij aan als gast bij late-night-talkshows als Beau, Jinek, Humberto en Op1. Sinds februari 2021 is hij (opnieuw) Europa-correspondent voor BNR Nieuwsradio.

Auteur

De Vries is samen met Roel Wolbrink auteur van Het Blauwe Boekje. Een succesvolle stijlgids over etiquette, kleding, eten, communiceren, manieren en drinken. Wat is de etiquette rondom een iPhone? Waar let u op bij maatkleding? Hoe gedraagt u zich aan, op en onder tafel? Hoe houdt u een succesvolle speech

Interesse in een lezing van Stefan de Vries?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Wij zijn ook telefonisch bereikbaar via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Stefan de Vries

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid