Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Sander Heijne
Bewaar als favoriet

Sander Heijne

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro , 3000 - 4000 Euro

Sander Heijne is onderzoeksjournalist en historicus. Hij werkte vijf jaar op de redactie economie van de Volkskrant, waar hij een fascinatie ontwikkelde voor het effect van bureaucratische systemen en marktwerking op ons alledaagse bestaan.

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

Of bekijk een video

Hypotheken Data Netwerk

Spreker sloot goed aan bij het event, het was een succes.

Sander Heijne

Sander Heijne is onderzoeksjournalist en historicus. Hij is auteur van de boeken ‘Er zijn nog 17 miljoen wachtenden voor u’ en ‘Fantoomgroei’. In zijn lezingen maakt Sander duidelijk waarom marktwerking sectoren als de zorg, het spoor, de post en kinderopvang eerder duurder en bureaucratischer heeft gemaakt dan goedkoper en efficiënter. Maar hij reikt ook de handvatten aan voor wat ze zelf kunnen doen om het tij te keren.

Thema’s lezingen

  • Marktwerking in de publieke sector
  • Invloed van technologie op de arbeidsmarkt
  • Bureaucratie
  • Fantoomgroei

Over Sander Heijne

Sander werkte van 2010 tot 2015 als (onderzoeks)journalist op de economieredactie bij de Volkskrant. Tijdens zijn tweede jaar bij de krant werd hij in de categorie ‘jong talent’ genomineerd voor de belangrijkste journalistieke onderzoeksprijs De Loep. Sinds 2015 is hij als freelancer verbonden aan het online journalistieke platform de Correspondent. Zijn Correspondentschap begon met een onderzoek naar de opmars van de bureaucratie in de zorg. Na een succesvolle eerste serie over de zorg, heeft hij zijn portefeuille verbreed naar marktwerking in het algemeen.

Daarnaast heeft Sander samen met Jaïr Ferwerda en Jeroen Smit in 2016 het journalistieke online handelsplatform Verhalenmarkt opgericht. Sander gelooft dat over ieder plein, bos, straat, huis of weiland een spannend historisch verhaal valt te vertellen. Daarom heeft hij samen met Marcel van Gastel History2go opgericht.  De boekenuitgeverij van de Correspondent publiceerde in februari 2018 het boek van Sander over 30 jaar marktwerking en privatisering in de publieke sector in Nederland.

Boeken Sander Heijne

Er zijn nog 17 miljoen wachtenden voor u
Over dertig jaar marktwerking in Nederland. Diverse kabinetten hebben stukken van de publieke overheidstaken overgeheveld naar de markt, denk aan vervoerssector, de zorg, de post, de energiesector en het onderwijs. Sander Heijne analyseert de effecten van de marktwerking in diverse sectoren. Soms ging dat goed, maar heel vaak vaak niet.

Fantoomgroei
Fantoomgroei is economische groei die een groot deel van de mensen niet terugziet in hun portemonnee. Waarom moeten we steeds harder werken voor steeds minder geld? Kunnen we niet bouwen aan een samenleving die niet meer draait om economische groei, maar om de mate waarin we erin slagen om samen de problemen van deze tijd op te lossen? Sander Heijne geeft in dit boek aan hoe dit mogelijk kan worden.

Nieuwsgierig naar een lezing van Sander Heijne?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Taal: Nederlands

Categorieën: Economie, Mens en maatschappij, Sprekers

Meer video’s

Recensies

Hypotheken Data Netwerk

Spreker sloot goed aan bij het event, het was een succes.Beschikbaarheid en informatie Sander Heijne

  • 8,9 op basis van +900 reviews
  • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
  • Corona annulering = kosteloos verzetten
  • Snel direct contact met deze spreker