Op zoek naar een veelzijdige spreker / dagvoorzitter voor jouw event?

Mark Schalekamp
Bewaar als favoriet

Mark Schalekamp

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Spreker en dagvoorzitter Mark Schalekamp is van vele markten thuis. Hij is journalist en was daarvoor sociaal ondernemer van ‘Robin Good’. Bovendien staan ook de functies tv-redacteur, bankier én advocaat op zijn CV. Daarnaast heeft hij voor een journalistiek interview-project 28 EU-hoofdsteden bezocht dat resulteerde in het boek ‘Dit is Europa’. Met zijn brede achtergrond en interesses is Mark in staat om extra diepgang en inhoud aan jouw event toe te voegen.

Miljonair Fair

"Inspirerend, motiverend, confronterend: zo heb ik Mark Schalekamp meegemaakt als debatleider van het Groot Debat op de Busines Monday van de Miljonair Fair."

Mark Schalekamp

Mark Schalekamp is een creatief en tegendraads denker, journalist en ondernemer. Hij beschikt over een grote dosis aan kennis en ervaring. Hij schrijft columns en opiniestukken in NRC, Volkskrant en Trouw die geregeld leiden tot radio- of tv-optredens. Ook schrijft hij artikelen en interviews voor HP de Tijd en Quote. Hij heeft het project Youropeans opgezet, dat ten doel had ‘gewone mensen’ meer bij de EU te betrekken.

Als sociaal ondernemer was Schalekamp met Robin Good pionier op het gebied van maatschappelijk ondernemen. Door onder andere zijn bedrijf is het nu veel normaler dat bedrijven actief bezig zijn met maatschappelijke thema’s.

Mark is inzetbaar als dagvoorzitter, interviewer, panellid of als spreker. Hij spreekt over thema’s als sociaal ondernemerschap, waar al zich al mee bezig hield toen bijna niemand dat nog – van de mooie kanten en de vele moeilijkheden die hij met Robin Good tegen kwam. Ook kan Schalekamp uiteraard uit eigen ervaring vertellen hoe het is om je dromen te realiseren, of over Europa/de EU. 

Lezingen Mark Schalekamp

Mark Schalekamp spreekt over verschillende onderwerpen. Over sociaal ondernemerschap, waar al zich al mee bezig hield toen bijna niemand dat nog deed. Hierin vertelt hij over de mooie kanten én de vele moeilijkheden die hij met Robin Good tegen kwam.

Schalekamp is een creatief en tegendraads denker en spreker. Hij spreekt over de volgende onderwerpen:

 • Ondernemerschap
 • Sociaal ondernemerschap
 • Europa / EU
 • Maak werk van jouw droom (5 stappen)

Mark Schalekamp als dagvoorzitter

Wanneer je op zoek bent naar een dagvoorzitter met de volgende kenmerken:

 1. goed voorbereid
 2. ad rem, scherp, goed improvisatie-vermogen en gevoel voor humor
 3. goed luisterend en stelt de juiste vragen
 4. goed op de hoogte en breed ontwikkeld
 5. houdt de tijd in de gaten
 6. oprechte interesse in het onderwerp, de spreker(s) en het publiek
 7. gevoel voor verhoudingen

… dan moet je bij Mark Schalekamp zijn.

Achtergrond Mark Schalekamp

Robin Good
Mark Schalekamp is een man die zichzelf al vaker opnieuw heeft uitgevonden. Zo was hij bankier, tv-redacteur en advocaat om in ’99 Robin Good te beginnen, een sociale onderneming met een drievoudige missie: geld verdienen, plezier hebben en de wereld mooier maken. Dat laatste deed het door de maatschappelijke betrokkenheid van bedrijven te stimuleren, het zette in feite hun mooie woorden om in daden. Hoe? Door het ontwikkelen van projecten waarbij medewerkers actief, tastbaar en vaak vrolijk goede doelen konden helpen. Dat dit nu bijna vanzelfsprekend is, mag voor een goed deel op het conto van pionier Robin Good geschreven worden. Het bedrijf kreeg van begin af aan veel publiciteit, is genomineerd voor tal van ondernemingsprijzen en groeide uit tot een organisatie met 20 man personeel en een klinkende lijst klanten.

Auteur
In ’07 verkocht Mark Robin Good en koos hij voor de pen. In ’11 verscheen de roman De Parvenu. Een relaas over de rise & fall van een jonge Amsterdamse bankier, rap verteld, geestig, maar schrijnend – aldus de recensenten. Eyeworks kocht de filmrechten en het boek is vertaald in het Engels.
In ’13 kwam Maak Werk van je Droom, een zelfhulpboek gebaseerd op eigen ervaring en de wijsheid van anderen: hoe creëer je je ideale werk? Of hoe vind je jezelf opnieuw uit?
Bovendien schreef hij in 2013 en in 2018 over sociaal ondernemen een boek met Willemijn Verloop (oprichter van Social Enterprise Nederland).

Europa / EU
Toen werd het tijd voor Europa. Drie jaar lang reisde Schalekamp langs alle –toen nog- 28 EU-hoofdsteden voor zijn journalistieke project Youropeans. Hij interviewde elke keer 8 mensen, telkens een ondernemer, kunstenaar, prostituee, politieagent, kapper, immigrant, local celebrity en een dokter en bevroeg ze over hun werk, maar vooral over wat ze vonden van Europa. Zijn er Europese waarden, waar moet het heen, wat vinden ze van Brussel als Europese ‘hoofdstad’. Het verhaal van de gewone Europeaan, met als doel die EU beter te maken en door het verspreiden van die verhalen de onderlinge verbondenheid te versterken. Het resulteerde in het boek ‘Dit is Europa’, als verslag van deze reis.

Journalist
Mark Schalekamp schrijft columns en opiniestukken in NRC, Volkskrant of Trouw, wat geregeld leidt tot radio- of tv-optredens. Ook schrijft hij artikelen en interviews voor bijvoorbeeld HP de Tijd en Quote.

Mark Schalekamp inhuren als spreker of dagvoorzitter?

Op zoek naar een veelzijdige dagvoorzitter of spreker met een brede maatschappelijke interesse en (praktijk)kennis? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Of telefonisch via 072–7507422. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

SNS

"Mark is vooral geschikt voor het leiden van debatten over brede maatschappelijke en politieke thema’s. Ingegeven door zijn journalistieke achtergrond weet hij inhoudelijk de juiste snaar te raken en tegelijkertijd een plezierige sfeer te creëren. Het is fijn om met Mark samen te werken."

Pieter-Bas Boertje (D&B Eventmarketing)

"Mark Schalekamp is uitermate geschikt als debatleider. Mede door zijn goede voorbereidingen, brede interesse en mensenkennis is hij zeer goed in staat om de juiste vragen te stellen en reacties te ontrekken aan de debatleden."

Beschikbaarheid en informatie

Mark Schalekamp

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1175 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid