Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Heleen Mees
Bewaar als favoriet

Heleen Mees

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro, Boven 4000 Euro

Heleen Mees is econoom en jurist. Ze is columnist voor de Volkskrant en Project Syndicate en schrijver van vier boeken. Heleen is een enthousiaste spreker met ruime internationale ervaring. Haar specialismen zijn China, globalisering, economie, Brexit, de Amerikaanse verkiezingen, integratievraagstukken en vrouwen.

Heleen Mees

Heleen Mees is econoom en jurist. Ze heeft achtereenvolgens gewerkt op het ministerie van Financiën in Den Haag, bij de Europese Commissie in Brussel en op het hoofdkantoor van Ernst & Young in New York. Vanaf 2002 werkt zij als onafhankelijk adviseur Europese Unie-zaken voor advocatenkantoren en beursgenoteerde ondernemingen. Sinds 2000 woont Mees in New York.

Ze is columnist voor de Volkskrant en Project Syndicate en auteur van vier boeken. Haar stukken zijn verschenen in internationale kranten en tijdschriften zoals Foreign Policy, The New York Times, The Financial Times en Le Monde.

Ruim 10 jaar geleden werd ze in Nederland op slag bekend met haar pamflet “Laat vrouwen nu eindelijk eens echt aan het werk gaan” waarin ze kritiek uitte op de Nederlandse deeltijdcultuur en het gebrek aan vrouwen aan de top. Sindsdien is ze geregeld te gast bij televisieprogramma’s als Pauw en Nieuwsuur. Mees richtte in 2006 het actiecomité Women on Top op dat streeft naar meer vrouwen in topposities.

Onderwerpen waarover Heleen Mees een lezing kan verzorgen

Heleen is een enthousiaste spreker met ruime internationale ervaring. Haar specialismen zijn:

  • China
  • Globalisering
  • Economie
  • Brexit
  • De Amerikaanse verkiezingen
  • Integratievraagstukken en vrouwen

Achtergrond Heleen Mees

Heleen Mees is gepromoveerd op de gevolgen van de opkomst van China voor de wereldeconomie. Naast het schrijven heeft ze lesgegeven aan de New York University’s Robert F. Wagner Graduate School of Public Service. Ook was zij als assistant professor verbonden aan de Universiteit van Tilburg.

In haar boek The Chinese Birdcage – How China’s Rise Almost Toppled the West (2006) onderzoekt ze de invloed die China heeft op westerse economieën door verband te leggen tussen de arbeidsmarkt, de bedrijfswinsten, en de rente om aan de hand van Arthur Lewis’ theorie voor economische groei met onbeperkt arbeidsaanbod te betogen dat in 2010 de wereldeconomie – en politieke situatie – bijna honderd jaar in de tijd waren teruggezet.

Heleen Mees boeken als spreker?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of bel ons op 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Heleen Mees

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid