Charles Groenhuijsen: spreker en dagvoorzitter
Charles Groenhuijsen is een veel gevraagde spreker en dagvoorzitter. Hij bestrijkt in het Nederlands en Engels een breed scala aan onderwerpen ontleend aan zijn jarenlange journalistieke ervaring en natuurlijk aan zijn boeken over VS en Nederland. Uiteraard wordt hij als kenner van de VS veelvuldig gevraagd te spreken over de meest uiteenlopende Amerikaanse onderwerpen.

Met zijn opdrachtgevers werkt Charles Groenhuijsen inhoudelijk aan een passend concept voor een inspirerende en uitdagende speech. De ene keer voor een exclusief gezelschap van 15 corporate managers, een andere keer voor een theaterzaal vol vermogende particulieren, beginnende ondernemers of klanten van een grote bank. Hij is een veel gevraagde gast op scholen, in boekwinkels en bibliotheken waar hij over zijn boeken vertelt en graag in discussie gaat met zijn publiek.

Onderwerpen
Onderwerpen die Charles Groenhuijsen recent behandelde:
– Verschillen tussen Nederland en de VS (zakendoen, cultureel, onderwijs, economie, politiek)
– Globalisering
– Arbeidsmarkt (nationaal en internationaal)
– Het gaat goed met de wereld!
– Medische wereld: alles wordt anders (toekomst gezondheidszorg)

Nieuw: Lezing over de invloed van Nieuwe Technologie (zie ook video aan rechterzijde)
Charles Groenhuijsen duikt in de techniek. Wat betekent de ontwikkeling van robots, 3D Printing en drones voor ons allemaal? Wat voor rol spelen social media daarbij? Wordt de wereld er beter van? Mensen gelukkiger? Groenhuijsen denkt van wel. En die bespiegelingen over de nieuwe economie: Gaat dat ook over mij? En wat moet of kan ík er mee? De lezing die hij hierover samenstelt is maatwerk. Vertegenwoordigers uit industrie, dienstensector of logistiek willen niet hetzelfde weten als werknemers en managers uit onderwijs, zorg of overheid. Steeds andere, goed passende voorbeelden en stellingen. Zijn 3D printer, drone en Google Glass neemt hij mee.

Dagvoorzitter
Als dagvoorzitter heeft Groenhuijsen ook zeer uiteenlopende onderwerpen behandeld:
marketing en sales, internationaal betalingsverkeer, multinationale investeringen, de veranderingen op de Nederlandse huizen- en hypotheekmarkt, diversiteit in personeelsbeleid, internationaal voetbal, beveiliging internationaal transport, de uitdagingen van Internet, verzekeringen en tussenpersonen, VOIP-telefonie, internet-bankieren, provinciaal economiebeleid.

Achtergrond
Charles Groenhuijsen (Joure, 16 april 1954) is journalist, presentator en programmamaker. Charles begon zijn carrière als redacteur bij het ANP en de Volkskrant. In 1983 stapte hij over naar de NOS. Daar was hij aanvankelijk algemeen verslaggever. In 1986 vertrok hij naar de Verenigde Staten waar hij Amerika-correspondent werd voor het NOS Journaal. In 1989 kwam hij terug en werkte als presentator en programmamaker voor NOS-Laat en NOVA. In 1996 werd hij opnieuw Amerika-correspondent voor het NOS Journaal, en ook voor NOVA, Vrij Nederland en Intermediair. Bij WNL presenteert Charles om de week ‘WNL Op Zondag’, samen met Janneke Willemse.

Charles Groenhuijsen inhuren of boeken voor een lezing of als dagvoorzitter?
Charles Groenhuijsen inhuren of boeken voor een lezing of als dagvoorzitter? Neem contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Gerelateerde sprekers

 • Ronnie Overgoor

  Als genomineerd dagvoorzitter van het jaar behoort Ronnie tot de top van Nederland. Met zijn enthousiasme, humor, scherpte en interactie scoort Ronnie consequent zeer hoge ogen. Organiseert u een event voor een ondernemend publiek met als thema ondernemerschap, innovatie, internet, trends of verandering? Dan is Ronnie de perfecte keynote spreker.

   

 • Adjiedj Bakas

  Adjiedj Bakas is een veelgevraagd spreker (circa 200 lezingen per jaar) en dagvoorzitter op congressen, strategiesessies en andere gelegenheden. Bakas geldt als boeiend, prikkelend, visionair, humoristisch en inspirerend. Hij spreekt onder meer over trends binnen de economie, technologie, voeding, overheid, zorg, arbeidsmarkt, spiritualiteit, liefde.

   

 • Lars Sorensen

  Lars Sorensen is een energieke spreker die interactief en dynamisch een zaal meeneemt in bijzondere verhalen over vele inspirerende helden. Mensen die anders durfde denken, die de stap maakte van van dromen naar doen. De stijl van Lars Sorensen als dagvoorzitter kenmerkt zich door een hoge energie en veel interactie.

   

 • Sofie van den Enk

  Met haar ruime ervaring op zowel live podia als voor de camera is KRO-presentatrice Sofie van den Enk (36) een echte vakvrouw te noemen. Naast haar werk in de media, presenteert ze regelmatig live events voor uiteenlopende opdrachtgevers. Die roemen haar soepele stijl, die met humor en vaart iedereen bij presentaties betrekt zonder aan inhoud in te boeten.