Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Charles Groenhuijsen
Bewaar als favoriet

Charles Groenhuijsen

Charles Groenhuijsen is een veel gevraagde spreker en dagvoorzitter. Met zijn jarenlange journalistieke ervaring beschikt hij over een brede kennis over vele uiteenlopende onderwerpen, vooral over de Verenigde Staten en Nederland. Ook spreekt hij over het thema ‘Optimisten hebben de hele wereld’.

Araneo-Magna

"Ik was zeer te tevreden over de samenwerking met Charles Groenhuijsen. Hij is professional en prima kerel om mee samen te werken. Totale cijfer was een 9. De samenwerking was prima omdat ik direct met Charels zelf kon schakelen en jullie als bureau er niet tussen zaten. Voor mij was dat prettig. Ik zou Charles ook een volgende gelegenheid weer boeken."

Charles Groenhuijsen

Charles Groenhuijsen is journalist, presentator en programmamaker.

Met zijn opdrachtgevers werkt Charles Groenhuijsen inhoudelijk aan een passend concept voor een inspirerende en uitdagende speech. De ene keer voor een exclusief gezelschap van 15 corporate managers, een andere keer voor een theaterzaal vol vermogende particulieren, beginnende ondernemers of klanten van een grote bank. Hij is een veel gevraagde gast op scholen, in boekwinkels en bibliotheken waar hij over zijn boeken vertelt en graag in discussie gaat met zijn publiek.

Mogelijke thema’s keynote Charles Groenhuijsen

Onderwerpen die Charles in zijn lezingen kan behandelen:

  • De verkiezingen in Amerika (november 2024)
  • Verschillen tussen Nederland en de VS (zakendoen, cultureel, onderwijs, economie, politiek)
  • Globalisering
  • Arbeidsmarkt (nationaal en internationaal)
  • Het gaat goed met de wereld!
  • Medische wereld: alles wordt anders (toekomst gezondheidszorg)
  • De invloed van nieuwe technologie.

Uitgelichte lezing: Optimisten hebben de hele wereld

Nooit eerder in de geschiedenis hebben zo veel mensen in zo korte tijd op zo veel plekken en op zo veel delen van hun leven zo veel invloed gekregen. Heel veel gaat dus goed in de wereld: Toch zijn veel burgers bang. Ze verliezen controle en vertrouwen. Dat maakt ze boos en pessimistisch. Media spelen daar handig op in. Angst is het gevolg. Ook in Nederland is er veel onzekerheid en angst over de toekomst. Daar probeert Charles wat tegenwicht tegen te bieden en met zijn toehoorders over in discussie te gaan. Brutalen hebben de halve wereld, luidt de uitdrukking. Zijn variant: Optimisten hebben de hele wereld.

Dagvoorzitter Charles Groenhuijsen

Als dagvoorzitter heeft Groenhuijsen ook zeer uiteenlopende onderwerpen behandeld:
marketing en sales, internationaal betalingsverkeer, multinationale investeringen, de veranderingen op de Nederlandse huizen- en hypotheekmarkt, diversiteit in personeelsbeleid, internationaal voetbal, beveiliging internationaal transport, de uitdagingen van Internet, verzekeringen en tussenpersonen, VOIP-telefonie, internet-bankieren, provinciaal economiebeleid.

Achtergrond Charles Groenhuijsen

Charles begon zijn carrière als redacteur bij het ANP en de Volkskrant. In 1983 stapte hij over naar de NOS. Daar was hij aanvankelijk algemeen verslaggever. In 1986 vertrok hij naar de Verenigde Staten waar hij Amerika-correspondent werd voor het NOS Journaal. In 1989 kwam hij terug en werkte als presentator en programmamaker voor NOS-Laat en NOVA. In 1996 werd hij opnieuw Amerika-correspondent voor het NOS Journaal, en ook voor NOVA, Vrij Nederland en Intermediair. Bij WNL presenteerde Charles om de week ‘WNL Op Zondag’, samen met Janneke Willemse. Ook was hij samen met Carry ten Napel, een van de vaste presentatie-duo’s bij de talkshow Op1.

Hij is onder andere auteur van het boek ‘De verdeelde Staten van Amerika – Land van de onbegrensde en ongewenste mogelijkheden‘ (2024).

Charles Groenhuijsen boeken voor een lezing of als dagvoorzitter?

Neem contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Charles Groenhuijsen

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid