Leonie ter Braak is een goedlachse presentatrice die te boeken is als spreker en dagvoorzitter. Leonie ter Braak is iemand die zeker geen blad voor de mond neemt. Op een ‘tongue in cheek’ achtige wijze weet zij het gesprek te leiden met een diversiteit aan gasten. Politici, ondernemers, economen, parlementaire journalisten maar ook mensen uit de entertainmentbranche passeren de revue.

Achtergrond
Leonie ter Braak begon haar tv-carrière bij de regionale omroep van RTV Oost. Daar ontwikkelde ze zich tot presentator, programmamaker en journalist. Zo heeft ze vier jaar lang een dagelijkse talkshow van RTV Oost gepresenteerd, met de meest uiteenlopende gasten en diverse onderwerpen.

Leonie heeft als verslaggever tussentijds nog een uitstapje naar het NPO programma ‘Keuringsdienst van Waarde’. Haar definitieve overstap naar Hilversum maakt ze echter naar Talpa van John de Mol. Een jaar lang mocht zij als formatontwikkelaar in zijn team werken. Hier heeft ze ontzettend veel van geleerd, zeker als programmamaker.

Leonie ter Braak was de afgelopen vijf jaar het gezicht van ‘Goedemorgen Nederland’. Zij heeft zich hier ontwikkeld tot een goed geïnformeerd presentator en journalist. Ze heeft behoorlijk wat jaren ervaring met live televisie. Presenteren en interviewen zijn haar kernkwaliteiten. Om een actuele nieuwsshow te presenteren met diverse gasten en onderwerpen bereidt Leonie zich steeds gedegen voor en is zij van veel zaken niet alleen goed op de hoogte, maar is zij ook breed georiënteerd.

Begin 2018 maakte Leonie de overstap naar SBS. Samen met Irene Moors en Jeroen van der Boom verzorgt Ter Braak de presentatie van het nieuwe vooravondprogramma Marktplaats, dat in de plaats komt van Huizenjacht.

Met Leonie haal je een persoonlijkheid in huis die door haar acteerachtergrond en werkzaamheden met een leuke knipoog kan inspelen op de actualiteiten. Door haar redactionele ervaring denkt ze vanuit de basis mee en is ze meer dan alleen een presentator. Leonie bereidt zich niet alleen altijd zeer goed en nauwkeurig voor, ook houdt ze ervan inhoudelijk mee te denken. Haar insteek is positief, verfrissend, betrokken en ook humor is haar zeker niet vreemd. Ze zorgt ervoor dat de dag ontspannen verloopt en dat iedereen tevreden en goed geïnformeerd naar huis gaat.

Leonie ter Braak boeken voor een lezing of als dagvoorzitter?
Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Gerelateerde sprekers

 • Linda Hakeboom

  Linda Hakeboom is een presentatrice en geen onbekende in de televisiewereld, ook kan zij als dagvoorzitter prima uit de voeten. Linda maakt al tien jaar televisie, zowel voor als achter de schermen. Naast presenteren heeft Linda ook een passie ontdekt voor het maken van documentaires.

   

 • Daan Nieber

  Daan Nieber is als presentator en dagvoorzitter nieuwsgierig, scherp en een tikkeltje bijdehand. Maar, wel zonder de inhoud uit het oog te verliezen.

   

 • Jan Versteegh

  Jan Versteegh is een sympathieke presentator en dagvoorzitter, zeer ad-rem en komt met elke vraag weg. Op een toegankelijke manier is hij in staat een breed scala aan onderwerpen aan te snijden.

   

 • Sofie van den Enk

  Met haar ruime ervaring op zowel live podia als voor de camera is KRO-presentatrice Sofie van den Enk (36) een echte vakvrouw te noemen. Naast haar werk in de media, presenteert ze regelmatig live events voor uiteenlopende opdrachtgevers. Die roemen haar soepele stijl, die met humor en vaart iedereen bij presentaties betrekt zonder aan inhoud in te boeten.