Op zoek naar een spreker over Amerika voor jouw (online) bijeenkomst?

Laila Frank
Bewaar als favoriet

Laila Frank

Journalist en Amerika-deskundige Laila Frank legt verbanden tussen kleine ontmoetingen en grote maatschappelijke, politieke en economische ontwikkelingen in het land. Met Laila als spreker of dagvoorzitter haal je humor, durf, verdieping en nieuwsgierigheid in huis.

Airbnb

"Laila brengt nieuwe inzichten over de VS met humor, enthousiasme en diepgang. Ze legt verbanden en vertelt verhalen waardoor je op een nieuwe manier naar Amerika gaat kijken."

Laila Frank

Laila Frank is journalist en Amerika-deskundige. Ze duidt regelmatig de Amerikaanse actualiteit op bij Nederlandse en Vlaamse tv en radio voor onder andere de VRT, NPO Radio1, BNR, Sophie & Jeroen en Op1. Ze schrijft voor de Groene Amsterdammer en maakt verhalende podcasts. In 2023 won ze de Herman Wekker Prijs voor haar journalistieke werk. De jury prees haar creativiteit, charme, en betrokkenheid bij het land. Ze woonde in Los Angeles en Philadelphia en verdeelt haar tijd nu tussen Nederland en de VS.

Dagvoorzitter en moderator

Laila is inzetbaar als dagvoorzitter en moderator. Dankzij haar uitgebreide ervaring als journalist bij prominente Nederlandse en Vlaamse media en haar charmante, creatieve aanpak, brengt Laila humor, energie en scherpte naar elk evenement. Als clown in het jeugdcircus leerde ze publiek aanvoelen, terwijl ze als politiek adviseur ze processen en bijeenkomsten leerde vormgeven. Beide kwaliteiten brengt ze mee als moderator.

Lezing Amerikaanse politiek en cultuur

Tijdens haar lezingen neemt Laila Frank je mee naar plekken in Amerika waar de nieuwskoppen stoppen en de verhalen beginnen. Als spreker brengt ze scherpe analyses en koppelt ze haar ontmoetingen en observaties vanuit de haarvaten van het land aan grote maatschappelijke, culturele en politieke ontwikkelingen. Daarmee biedt ze een unieke blik op het land en helpt ze haar publiek Amerika te begrijpen voorbij de clichés en de nieuwskoppen.

Laila maakt hiervoor maatwerk afhankelijk van opdrachtgever en vraag.

Achtergrond Laila Frank

Frank koos voor de journalistiek na een veertienjarige succesvolle carrière als campagnespecialist en politiek adviseur. In 2012 sloot ze zich een aantal maanden aan bij de Obama-campagne in Philadelphia. Daar leerde ze Amerika van binnenuit kennen. Dat smaakte naar meer en in 2018 gooide ze het roer om. Ze stapte over naar de journalistiek om haar eigen American Dream na te jagen. Ze koos in tegenstelling tot de meeste Amerikacorrespondenten voor de Westkust, op zoek naar een ander perspectief op het land.

In 2021 reed ze 20.000 kilometer door het land langs plaatsen met de naam Washington voor haar podcast ‘Welkom in Washington’. Daarin onderzoekt ze hoe Amerikanen hun land draaiende houden nu de politiek in Washington DC amper noch voor verandering zorgt. In 2024, in aanloop naar de Presidentsverkiezingen, volgt een tweede seizoen waarin ze onderzoekt welke rol de mythen en verhalen van Amerika spelen in de andere Washingtons.

Interesse in Laila Frank als jullie spreker of dagvoorzitter?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22. Wij bespreken graag de mogelijkheden met je door.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

The John Adams Institute

"Laila Frank is not only a consummate professional, but also a wonderful person to work with. Knowledgeable and friendly, Laila brings out the best in people and enables them to shine. She’s also not afraid to ask the big or challenging questions and is able to find common ground and nuance with people, regardless of their perspectives, politics, or background. She is an excellent host and storyteller, and we are thrilled to work with her on a regular basis."

Beschikbaarheid en informatie

Laila Frank

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid