Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Willem Post
Bewaar als favoriet

Willem Post

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro , 3000 - 4000 Euro

Willem Post is een Nederlandse Amerika-deskundige, historicus en publicist. Post is afgestudeerd in de Amerikaanse geschiedenis en internationale betrekkingen. Willem Post kan u op een boeiende wijze vertellen over de gevolgen van the presidency of Trump voor de wereld en andere aan Amerika gerelateerde onderwerpen.

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

Of bekijk een video

Sociëteit vereniging Haarlem

Dankzij toepasselijke versiering en catering ademde de sociëteit op 3 november de sfeer van de stars and stripes. Zo’n 60 bezoekers, waaronder veel jonge(re) leden, beluisterden het helderde college van Willem Post over de aanstaande verkiezingen in de USA en stelden onder leiding van Sylvia Ras hun vragen. Een ‘peiling’ maakte duidelijk dat Clinton wint, als het aan onze bezoekers ligt. Het Haarlems Dagblad berichtte enthousiast over de avond en er meldden zich nieuwe leden. Hij verdiend een dikke 8.

Willem Post

Willem Post is een Nederlandse Amerika-deskundige, historicus en publicist.

Willem studeerde Amerikaanse geschiedenis en internationale betrekkingen aan de Rijksuniversiteit Leiden. Sinds mei 2007 is hij als senior visiting fellow Amerikaanse politiek, in het bijzonder het Amerikaanse presidentschap en de buitenlandse- en veiligheidspolitiek, verbonden aan Instituut Clingendael. Daarnaast verzorgt Post ook colleges voor het Instituut Defensie Leergangen (IDL).

Sinds midden jaren tachtig is Post Amerika-commentator/deskundige voor een groot aantal media. Eind jaren tachtig was hij medewerker van de buitenlandredactie van Het Parool en non-fictie boekrecensent. In 1996 was hij de eerste televisie-deskundige die een vast contract kreeg. (van AVRO, KRO en NCRV voor de actualiteitenprogramma’s Netwerk en KRO’s Ontbijttelevisie).

Willem Post schreef columns voor onder meer het Financieel Dagblad. In 2004 ontving hij in Washington DC voor zijn verdiensten de gouden ster van de National Council for International Visitors. In de media is Post de laatste jaren vooral actief in allerlei NOS-programma’s zoals het NOS Radio 1 Journaal, en Een Vandaag, de TROS Nieuwsshow en Vandaag de Dag televisie van WNL. Hij geeft ook regelmatig commentaar voor de Australische public radio en BBC the World-PRI.  Vanaf september 2015 participeert Willem Post ook in de White House Series 2016 in internationaal perscentrum Nieuwspoort.

Lezing, Amerikaanse verkiezingen van 2020

Willem Post bezocht in oktober 2019 de Democratische kandidaten in Iowa. Zo sprak hij met oud vice-president Joe Biden maar ook met kandidaten als Kamala Harris, Tulsi Gabbard en ‘Mayor Pete’. Hij doorkruiste de grote landbouwstaat en reed in totaal 2500 kilometer. In kleine diners maar ook in grotere zalen proefde hij de stemming. Eveneens bezocht hij recentelijk een grote Trump rally in Minneapolis in de staat Minnesota. In een dynamische lezing met filmbeelden beantwoordt Post vragen als ‘Waar gaat het met Amerika naar toe en welke kandidaat maakt de meeste kans op het presidentschap in 2020?’

Andere mogelijke onderwerpen

  • Duurzaam Ondernemen in de V.S
  • Amerikaanse presidentschap
  • Diversiteit, ‘celebrating diversity’
  • Internationale verhoudingen
  • De positie van Amerika in de wereld
  • Relatie Holland-Amerika
  • Maatschappelijke thema’s als onderwijs, economie en milieu
  • Succesvolle binnenstadsprojecten, o.a. de Harlem Children’s Zone in New York

Naast bovenstaande onderwerpen kan Willem Post ook het webinar “Trump of Biden” verzorgen. Hierin praat hij je bij over de komende verkiezingsstrijd in de VS tussen Trump en Biden die in de corona crisistijd plaatsvindt.

Interesse in een lezing van Willem Post?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Of telefonisch via 072 750 7422.

Bewaar als favoriet

Meer video’s

Recensies

Sociëteit vereniging Haarlem

Dankzij toepasselijke versiering en catering ademde de sociëteit op 3 november de sfeer van de stars and stripes. Zo’n 60 bezoekers, waaronder veel jonge(re) leden, beluisterden het helderde college van Willem Post over de aanstaande verkiezingen in de USA en stelden onder leiding van Sylvia Ras hun vragen. Een ‘peiling’ maakte duidelijk dat Clinton wint, als het aan onze bezoekers ligt. Het Haarlems Dagblad berichtte enthousiast over de avond en er meldden zich nieuwe leden. Hij verdiend een dikke 8.Beschikbaarheid en informatie Willem Post

 • 8,9 op basis van +900 reviews
 • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
 • Corona annulering = kosteloos verzetten
 • Snel direct contact met deze spreker