Willem Post: Nederlandse Amerika deskundige, historicus en publicist
Willem Post studeerde (Amerikaanse) geschiedenis en internationale betrekkingen aan de Rijksuniversiteit Leiden. Sinds mei 2007 is hij als senior visiting fellow Amerikaanse politiek, in het bijzonder het Amerikaanse presidentschap en de buitenlandse- en veiligheidspolitiek, verbonden aan Instituut Clingendael. Daarnaast verzorgt Post ook colleges voor het Instituut Defensie Leergangen (IDL).

Sinds midden jaren tachtig is Post Amerika-commentator/deskundige voor een groot aantal media. Eind jaren tachtig was hij medewerker van de buitenlandredactie van Het Parool en non-fictie boekrecensent. In 1996 was hij de eerste televisie-deskundige die een vast contract kreeg. (van AVRO, KRO en NCRV voor de actualiteitenprogramma’s Netwerk en KRO’s Ontbijttelevisie).

Willem Post schreef columns voor onder meer het Financieel Dagblad. In 2004 ontving hij in Washington DC voor zijn verdiensten de gouden ster van de National Council for International Visitors. In de media is Post de laatste jaren vooral actief in allerlei NOS-programma’s zoals het NOS Radio 1 Journaal, en Een Vandaag, de TROS Nieuwsshow en Vandaag de Dag televisie van WNL. Hij geeft ook regelmatig commentaar voor de Australische public radio en BBC the World-PRI.  Vanaf september 2015 participeert Willem Post ook in de White House Series 2016 in internationaal perscentrum Nieuwspoort.

Trumplezing
Willem Post houdt veel lezingen voor bedrijven en organisaties in binnen- en buitenland. Zo geeft hij in Internationaal Perscentrum Nieuwspoort ieder kwartaal een Trumplezing onder de naam ‘Trump Update’. Voor uw bedrijf/organisatie kan Pos een lezing verzorgen over de gevolgen van the presidency of Trump voor de wereld, Nederland en ‘U’! De lezing kan op maat worden gemaakt. In Nederlands of Engels.

Andere mogelijke onderwerpen
– Duurzaam Ondernemen in de V.S
– Amerikaanse presidentschap
– Diversiteit, ‘celebrating diversity’
– Internationale verhoudingen
– De positie van Amerika in de wereld
– Relatie Holland-Amerika
– Maatschappelijke thema’s als onderwijs, economie en milieu
– Succesvolle binnenstadsprojecten, o.a. de Harlem Children’s Zone in New York

 

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Willem Post SKU UPC Model

Dankzij toepasselijke versiering en catering ademde de sociëteit op 3 november de sfeer van de stars and stripes. Zo’n 60 bezoekers, waaronder veel

Nov 18, 2016 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Sociëteit vereniging Haarlem 

Dankzij toepasselijke versiering en catering ademde de sociëteit op 3 november de sfeer van de stars and stripes. Zo’n 60 bezoekers, waaronder veel jonge(re) leden, beluisterden het helderde college van Willem Post over de aanstaande verkiezingen in de USA en stelden onder leiding van Sylvia Ras hun vragen. Een ‘peiling’ maakte duidelijk dat Clinton wint, als het aan onze bezoekers ligt. Het Haarlems Dagblad berichtte enthousiast over de avond en er meldden zich nieuwe leden.
Hij verdiend een dikke 8.


4.0 4.0 1 1 Dankzij toepasselijke versiering en catering ademde de sociëteit op 3 november de sfeer van de stars and stripes. Zo’n 60 bezoekers, waaronder veel jonge(re) leden, beluisterden Willem Post