Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Roy op het Veld
Bewaar als favoriet

Roy op het Veld

Roy op het Veld is journalist en spreker. Hij is een toonaangevende auteur op het snijvlak van economie, energie en klimaat. Op het Veld is gefascineerd door geopolitieke ontwikkelingen en de impact op economie en samenleving, en neemt zijn gehoor enthousiast mee.

Total Energies

"Het contact met zowel de bureau als Roy op het Veld verlopen soepel en gemoedelijk. Er is voldoende tijd genomen voor de uitvoering waarbij Roy zich flexibel opstelde. Op de dag zelf heeft hij ook een uitstekende bijdrage geleverd aan ons event, waarbij hij twee interactieve sessies heeft geleid en daarnaast ook als moderator heeft gefungeerd. Kortom, erg tevreden!"

Roy op het Veld

Roy op het Veld is freelance journalist en spreker. Hij is een toonaangevende auteur op het snijvlak van economie, energie en klimaat. Op het Veld is gefascineerd door de energietransitie, klimaatbeleid en geopolitieke ontwikkelingen. In een interactieve presentatie neemt hij zijn gehoor enthousiast mee in de invloed van deze ontwikkelingen op economie en samenleving.

Mogelijke thema’s waar Roy over spreekt

  • economische machtsvorming (kartelpolitiek)
  • energiecrisis
  • klimaatcrisis

Over de lezingen van Roy op het Veld

Roy geeft inzicht in de omvang van het energiesysteem en de complexiteit van het klimaatvraagstuk. Aan de hand van iconische en herkenbare foto’s schetst Roy hoe geopolitieke ontwikkelingen sinds de Tweede Wereldoorlog het economische speelveld telkens beïnvloedt hebben. De oorlog in Oekraïne creëert een nieuwe realiteit die de energievoorziening van Europa onder druk zet.

Wat betekent dat voor de Europese industrie en het bedrijfsleven? Welke impact heeft dat op het klimaatvraagstuk? En wat is de verantwoordelijkheid van het bedrijfsleven? Simpele antwoorden zijn er niet, maar wel food for thought voor iedereen die zich wil bezinnen op zijn eigen rol en/of zijn bedrijf toekomstbestendig wil maken.

Afhankelijk van de doelgroep wordt in de presentatie meer nadruk gelegd op de geopolitieke dimensie, de energietransitie, het klimaatvraagstuk of de rol en verantwoordelijkheid van het bedrijfsleven.

Achtergrond Roy op het Veld

Roy op het Veld is als ingenieur opgeleid en rolde na zijn studie in de journalistiek. Hij werkte van 2000 tot 2016 bij het FD, waar hij onder meer schreef over energie en klimaat. Daarna werd hij chef en adjunct-hoofdredacteur van die krant. In 2016 werd Roy benoemd tot hoofdredacteur van de regionale krant De Limburger. Inmiddels is hij actief als freelance journalist en schrijft hij onder meer voor Trouw, NRC en Vrij Nederland.

Ook heeft Roy twee boeken op zijn naam staan:

  1. ‘De strijd om energie – Hoe we klem zijn komen te zitten tussen energiecrisis en klimaatschade’ (2023).
  2. ‘Eerlijke concurrentie – De Nederlandse strijd tegen marktmacht’ (2022).

Roy op het Veld boeken voor een lezing?

Heb je vragen over de lezing van Roy of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Roy op het Veld

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid