Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Roy op het Veld
Bewaar als favoriet

Roy op het Veld

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro , 2000 - 3000 Euro

Roy op het Veld is journalist en spreker. Hij is een toonaangevende auteur op het snijvlak van economie, energie en klimaat. Op het Veld is gefascineerd door geopolitieke ontwikkelingen en de impact op economie en samenleving, en neemt zijn gehoor enthousiast mee.

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

Roy op het Veld

Roy op het Veld is journalist en spreker. Hij is een toonaangevende auteur op het snijvlak van economie, energie en klimaat. Op het Veld is gefascineerd door geopolitieke ontwikkelingen en de impact op economie en samenleving, en neemt zijn gehoor enthousiast mee in zijn verhaal. Het is zijn doel om in tijden van polarisatie en oneliners een lange termijn perspectief te schetsen. Hij daagt zijn publiek uit om boven de korte termijnbelangen uit te stijgen die politiek en bedrijfsleven vaak domineren.

Mogelijke thema’s lezing Roy op het Veld

Roy geeft inzicht in het hoe & waarom van de onderstaande thema’s en wat dat voor de toehoorders kan gaan betekenen. Hij biedt vele eye-openers, zodat toehoorders met een frisse blik naar hun eigen werk en uitdagingen kunnen kijken.

  • economische machtsvorming (kartelpolitiek)
  • energiecrisis
  • klimaatcrisis

Achtergrond Roy op het Veld

Roy op het Veld is een ingenieur die na zijn studie in de journalistiek is beland. Hij werkte van 2000 tot 2016 bij het FD, waar hij als redacteur onder meer schreef over energie en klimaat. Daarna werd hij daar chef en adjunct-hoofdredacteur. In 2016 werd Roy benoemd tot hoofdredacteur van de regionale krant De Limburger. Inmiddels is hij actief als freelance journalist en schrijft hij onder meer voor Dagblad Trouw en Vrij Nederland.

Ook heeft Roy twee boeken op zijn naam staan:

  1. In ‘Eerlijke concurrentie – De Nederlandse strijd tegen marktmacht‘ (2022) beschrijft Roy hoe Nederland, ondanks de ontwikkelingen in de VS en Europa, tot diep in de jaren ‘90 te boek staat als ‘kartelparadijs’. Pas in 1998 gaat het roer om met de invoering van de Mededingingswet en de oprichting van toezichthouder NMa.
  2. Daarnaast is hij auteur van ‘De strijd om energie – Hoe de groeiende honger naar olie en gas de wereld in een crisis stort‘ (2008, herziene editie gepland voor 2023). Hierin onderzoekt hij het vraagstuk waarom het niet lukt om onafhankelijk te worden van fossiele energie en waarom het effectief aanpakken van het klimaatprobleem zo weerbarstig is.

Roy op het Veld boeken voor een lezing?

Heb je vragen over de lezing van Roy of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Schrijf een recensieBeschikbaarheid en informatie Roy op het Veld

  • 8,9 op basis van +900 reviews
  • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
  • Corona annulering = kosteloos verzetten
  • Snel direct contact met deze spreker