Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Thomas Erdbrink
Bewaar als favoriet

Thomas Erdbrink

Tariefindicatie: Tarief op aanvraag

Thomas Erdbrink is Nederland’s meest prominente internationale journalist, nadat hij 25 jaar als correspondent in het Midden-Oosten gewoond en gewerkt heeft. Hij was meer dan een decennium vrijwel de enige Westerse journalist in Iran. Hij is bekend van zijn serie ‘Onze Man in Teheran’, als presentator van Zomergasten en hij werkt(e) voor NOS, NRC en The Washington Post.

Lindus

"Thomas Erdbrink is een topspreker! Organisatie en communicatie door DeSpreker.nl was helder en professioneel."

Thomas Erdbrink

Thomas Erdbrink is in Nederland bekend van zijn tv-serie Onze Man in Teheran (tevens uitgezonden in Amerika). In deze serie toont Erdbrink het dagelijks leven in Iran waarbij hij veel lof kreeg voor het genuanceerde beeld dat werd geschetst van dit ‘land waar niks mag maar alles kan’.

Hij was daarnaast presentator van Zomergasten, correspondent bij NOS en NRC en columnist bij de Volkskrant. Tegelijkertijd integreerde hij in Iran, trouwde en leerde Perzisch. Nadat hij in 2019 een werkverbod kreeg van de Iraanse autoriteiten, stortte zijn persoonlijke leven in. Zijn opdrachtgever The New York Times vroeg hem om als ‘Noord-Europa’-correspondent in Zweden te gaan werken. Ver van zijn vrouw en vorige leven, merkte Thomas dat hij een halve Iraniër is geworden.

Het missen werd te veel en na twee jaar nam Thomas ontslag om meer vrijheid te hebben. Hij woont nu weer in Iran, is regelmatig in Nederland en produceerde de vierdelige serie Onze man bij de Taliban op NPO2. In de serie besteedde hij aandacht aan de nieuwe machthebbers en liet zien hoe de bevolking, met name vrouwen, zich probeerde aan te passen aan de nieuwe situatie.

Onderwerpen waar Thomas over spreekt

  • Midden-Oosten
  • Iran
  • Journalistiek
  • Politiek
  • Geopolitiek
  • Democratie
  • Lezing: Onze man bij de Taliban/Afghanistan
  • Lezing: Onze man in Teheran

Uitgelichte lezing: Onze man herontdekt Nederland

In een persoonlijk college legt Thomas Erdbrink uit hoe hij van een hele Nederlander veranderde in een halve Iraniër en weer terug. Of toch niet? Na twintig jaar in Iran, begint hij aan een ontdekkingstocht door zijn eigen geboorteland en herontdekt hij Nederland anno 2023. Van de ov-chipkaart tot festivals en van glutenvrijbrood tot havercappuccino.

Volgens Thomas is iedere reis een ontsnapping uit onze dagelijkse bubbel, een gekozen ontregeling die telkens weer de ogen opent. Want waar je ook heen gaat, je neemt altijd iets mee terug naar huis. Wat nam hij dan mee uit Iran en kunnen wij daar wat van opsteken? Daarover vertelt hij uitgebreid in deze lezing. Eén ding kunnen we alvast verklappen. Los van de soepele omgangsvormen van het Midden, is er nog een troefkaart: De Iraanse dansmoves.

Interesse in een lezing van Thomas Erdbrink?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Thomas Erdbrink

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid