Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Ruben Gischler
Bewaar als favoriet

Ruben Gischler

Ruben Gischler, Arabist kenner van het Midden Oosten, Filmmaker en journalist ziet in een zee van ellende die de regio in het dagelijkse nieuws kenmerkt, lichtpunten, nieuwe mogelijkheden en kansen. Hij geeft lezingen over het ontstaan van de Islam en radicalisme en aanverwante zaken voor o.a. de Balie, het ministerie van Defensie en de universiteit van Gent.

Ruben Gischler

Arabist, filmmaker en journalist Ruben Gischler ziet in een zee van ellende die het Midden-Oosten kenmerkt, juist ook veel lichtpunten, nieuwe mogelijkheden en kansen. Hierover verzorgt Ruben regelmatig intrigerende en interactieve lezingen, doorspekt met prachtige foto’s en videomateriaal.

Voorbeelden lezingen Ruben Gischler

Vele uiteenlopende aspecten omtrent het Midden-Oosten kan Ruben Gischler uitstekend behandelen:

  • Islam en radicalisme
  • Politiek
  • Het dagelijkse leven
  • De jongere generatie
  • Welvaart en ontwikkelingen
  • Verleden/heden/toekomst
  • Israël

Ook de actualiteiten kunnen aan bod komen. Denk aan:

  • Cultuur in ontwikkeling – De mensen, zeker de jongere generatie daar, worden steeds meer gedwongen om buiten de gestaalde kaders van familie, clan, geloof en natie te denken om iets van hun leven te kunnen maken. In verschillende landen is een groeiende vrouwenbeweging. Steeds meer jongeren keren zich openlijk tegen de islam.
  • Vooruitstrevende ontwikkelingen – De recente vrede tussen Tech-grootheid Israël en de rijke conservatiever golfstaten is een bewijs dat er steeds meer out of the box wordt gedacht en dat er behoefte is om de traditionele tegenstellingen te doorbreken. Zij moeten wel, willen zij hun welvaart in de toekomst behouden. De vrede zou wel eens een nieuw power house kunnen opleveren op het gebied van innovatieve ontwikkelingen in energiebesparing, waterhuishouding, landbouw en vergroening van de woestijn.
  • Beiroet – Of Ruben Gischler kan u vertellen hoe de Beiroet i’s zich in de steek gelaten door hun corrupte overheid. Daarom slaan ze zelf nu de handen in elkaar en zijn met particulier initiatief gestart om hun stad weer op te bouwen na de alles vernietigende explosie die de stad in de zomer van 2020 grotendeels vernietigde.

Over Ruben Gischler

Ruben Gischler studeerde Arabisch en Semitische talen en geschiedenis van het Moderne Nabije Oosten en Islam aan de Universiteit van Amsterdam. Hij woonde een jaar in Israël en een jaar in Egypte. Ruben publiceerde in diverse Nederlandse kranten en tijdschriften variërend van Egyptische cinema tot aan de Syrische burgeroorlog en de rol van Turkije. 10 jaar lang werkte hij voor het debatcentrum de Rode Hoed. Ook werkte hij als programmamaker en researcher voor de Nederlandse tv.

Ruben maakte de documentaire ‘Dansen in Beiroet’ vertoond in Nederland, Zwitserland, Duitsland, Libanon en Israël. In 2014 maakte hij de documentaire ‘Een rest keert weer’ over Jonge Joodse Nederlanders die de oorlog hadden overleefd en illegaal naar het toenmalige Palestina onder Brits bestuur vertrokken. En in 2018 was hij gastcurator voor de tentoonstelling ‘Exodus illegale Palestinagangers 1945-1947’.

Geïntereseerd in een lezing van Ruben Gischler?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072-750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Ruben Gischler

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid