Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Bewaar als favoriet

Yuri Klaver

Tariefindicatie: 950 - 1250 Euro

Yuri Klaver werkte als adviseur duurzaamheid voor bedrijven en de overheid. Tegenwoordig is hij ondernemer met een passie voor baanbrekende solo expedities in de noordelijke wildernis van Siberië en Alaska. Zijn verhalen, beelden en analyses van de mens in relatie tot zichzelf en de natuur zijn een bron van inspiratie en bieden veel stof tot nadenken.

Corbion

"Enthousiaste en bevloger verhalen verteller met veel interactie met het publiek."

Avonturier Yuri Klaver

Yuri Klaver geeft inspirerende presentaties, seminars en workshops die erop gericht zijn het onbenut potentieel in mens en organisatie aan te wenden. Yuri studeerde milieumanagement en beleidswetenschappen en werkte als adviseur duurzaamheid voor bedrijven en de overheid. Tegenwoordig richt hij zich op baanbrekende solo-expedities in de noordelijke wildernis van Siberië en Alaska, waarbij hij per zeekajak duizenden kilometers aflegt over zeeën en rivieren, maandenlang, helemaal alleen. Ondertussen verkent hij te voet berggebieden die zelfs voor de lokale bevolking onbekend terrein zijn.

Driehonderd dagen bracht Yuri Klaver door in de Wildernis van Alaska en Canada. Zijn poging om met een kajak de Beringstraat tussen Rusland en Amerika over te steken mislukte. Daarna kwam hij op stoom. Vanaf Nome, in het uiterste westen van Alaska, voer hij naar de Noatak Rivier en stak als eerste mens ooit, solo de Brooks Range over. De reis ging verder met ski’s en een vlieger, de grens met Canada over.

Met diepgang en humor legt Yuri de link met thema’s als ambitie, leiderschap, motivatie, kwaliteit, creativiteit, psychologie, duurzaamheid en spiritualiteit. U kunt kiezen tussen een viertal onderwerpen, waarvan de inhoud bij voorkeur wordt afgestemd op de wensen van uw organisatie en mensen.

Thema’s lezingen Yuri Klaver

  • Natuurwetenschappen (geologie, klimaat, milieu etc.) naar die van de menselijke natuur
  • Ambitie, leiderschap, motivatie, kwaliteit, creativiteit, psychologie, duurzaamheid en spiritualiteit
  • Persoonlijke kracht
  • Duurzaamheid in organisaties
  • High performance survival: training, voeding, oriëntatie

Afhankelijk van de vragen die gesteld worden kan het verhaal zo diverse kanten op gaan.

Over hoe het nu gaat, zegt hij: ‘twee jaar lang heb ik nu vast werk gehad. Dan heb je opeens wel geld, maar geen tijd meer.’ De kajak licht sinds 2015, na drie duizend kilometer te hebben afgelegd, te wachten op een vervolg. ‘Dat de vliegtickets naarmate je noordelijker vliegt steeds duurder worden, dat helpt ook niet echt. Voorlopig heb ik er vrede mee: zolang ik maar twee maanden per jaar in ‘de bush’ kan verdwijnen.’ En ja, Europa heeft zeker nog wilde gebieden.

Yuri Klaver boeken voor een lezing?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Tony Chocolonely

"Het uiteindelijke optreden werd erg goed ontvangen, enkele quotes vanuit ons team; "mooi verhaal!", "erg indrukwekkend!", "inspirerend!", "Onwijs goed verhaal en kon het goed vertellen", "Heel interessant en vermakelijk", "Je bleef echt luisteren" en "zeer interessant"."

OZHW

"De docenten aardrijkskunde waren erg enthousiast over je presentatie en er is nog lang over gesproken."

Booking.com

"Bedankt voor je leuke optreden op ons evenement! Hoewel ik het zelf helaas niet heb bij kunnen wonen, heb ik wel veel positieve reacties ontvangen."

Bartosz

"1. Vond je de presentatie nuttig? ‘Ja! Het geeft je een andere kijk over hoe je ook om kunt gaan met risico’s. Met name zijn plaatje met de verschillende cirkels vond ik heel goed! Dat is ook in ons werk goed te gebruiken.’ ‘Ja, zeker. Het is een eye-opener en een reflexief moment voor mijzelf. Als ik de risico’s op mijn project kon voelen zoals hij tijdens de voorbereiding van zijn expeditie, kon ik beter de stakeholders overtuigen van de consequentie wanneer het risico optreedt.’ ‘Zeker! Confronterend ook dat je onbedoeld teveel op niet relevante risico’s kunt focussen en eigenlijk onmogelijk alle risico’s kunt inschatten.’ 2. Vond je het professioneel? ‘Ja. Je kon merken dat Yuri goed heeft nagedacht over wat hij uit zijn ervaring kan delen en wat er nuttig is voor de mensen die naar hem luisteren. De filmpjes waren kort maar krachtig, wat precies goed was.’ ‘Ja, en het kan beter. De presentatie materialen in Powerpoint file laten zetten. Met andere woorden alleen foto’s, filmpjes en teksten die onderdeel zijn van de presentatie. Hierdoor kan hij de presentatie vlotter uitvoeren.’ ‘Ja. Je merkt dat Yuri vaker spreekt voor groepen en hij heeft zich goed op de doelgroep georienteerd.’ 3. Wat was je algemene indruk? ‘Goede presentatie (tempo, inhoud en interactie).’ ‘Leuke en nuttige presentatie. Yuri komt over als een ervaren spreker, maar ook als iemand die op een verjaardag zijn verhaal vertelt. Die combinatie maakt het leuk, hij is professioneel en toegankelijk tegelijk.’ ‘Heel boeiend verhaal en goed aangesloten op de context waarin de avond zich afspeelde.’"

Blogs van Yuri Klaver

Lees meer
Column: Angst overwinnen (tips)
Angst is een vervelende toestand. Je kan honderd boeken hebben gelezen over het beheersen van risico’s, een dure management opleiding hebben gevolgd, maar als de angst toeslaat zijn we in staat om in één keer alles te vergeten wat we geleerd hebben. Yuri Klaver geeft tips over angst overwinnen.

Beschikbaarheid en informatie

Yuri Klaver

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid