Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Melvin Redeker
Bewaar als favoriet

Melvin Redeker

Melvin Redeker is avonturier met meer dan 25 jaar ervaring met gewaagde expedities. Uit zijn ervaringen destilleert Melvin waardevolle inzichten over samenwerken, topprestaties leveren, vertrouwen creëren, leiderschap en het omgaan met verandering en tegenslag.

Loyals Group

"Het proces ging vlekkeloos. Melvin heeft goed geluisterd tijdens de intake en een goede vertaling gemaakt. Onze collega's waren geboeid van het begin tot het eind. We hebben alleen maar leuke reacties gehad."

Melvin Redeker

Melvin Redeker is avonturier met meer dan 25 jaar ervaring met gewaagde expedities op de grens van zijn moed. Met zijn touwgenoot een sneeuwstorm uitzitten op een smalle bivakrichel in de Himalaya? Overnachten in het verticale met de benen bungelend boven de afgrond? Oog in oog met een groep jagende orka’s op de zeebodem? Melvin heeft er ervaring mee.

Met zijn expedities, levenservaring en verhalen inspireert Melvin je anders naar de wereld te kijken en het beste uit jezelf te halen. Uit zijn ervaringen destilleert Melvin waardevolle en doorleefde inzichten over succesvol samenwerken, het leveren van topprestaties, het creëren van vertrouwen, leiderschap en het omgaan met verandering en tegenslag. Ook met het onderwerp klimaatverandering kan Melvin goed uit de voeten.

Mogelijke lezingen Melvin Redeker

Melvin Redeker is een inspirerende spreker die zijn publiek op het puntje van hun stoel zet. Hij heeft interactieve presentaties van 20 tot 90 minuten. Tot de mogelijkheid behoren sessies van drie uur tot een volledig dagprogramma. Informeer via het contactformulier naar de mogelijkheden.

1) Lezing over Verandering
Verandering gaat gepaard met onzekerheid. Als veranderingen voor je bepaald worden, bijvoorbeeld bij een reorganisatie, dan zijn ze nog moeilijker te accepteren. Hij laat jouw medewerkers inzien dat ze veranderingen een kans moeten geven. Ook inspireer ik ze tot meer persoonlijk leiderschap en geef ik ze tips om te werken aan zelfvertrouwen zodat ze zelf aan het stuur blijven en sterker uit de verandering komen. De wereld verandert en jij verandert mee.

2) Lezing over Samenwerken
Echt samenwerken is jezelf opofferen voor een ander als dat nodig is voor het team. Wat zijn de succesfactoren voor resultaatgericht samenwerken? Hoe win je vertrouwen? Hoe smeed je een hecht team? Wie beslist onder druk en risico? Wat doe je als een collega niet aan de verwachtingen kan voldoen?

3) Lezing over Duurzaamheid
Alle moderne maatschappelijke problemen komen samen in de zee. Klimaatverandering (zeespiegelstijging), plastic soep (overconsumptie), energietransitie (windmolenparken). Met zijn expedities plaatst hij zich in de voorhoede en komt hij op plaatsen die voor anderen onbereikbaar zijn. Hij gaat op ontdekking en doet onderzoek (werk samen met wetenschappers). Via zijn presentaties deelt Melvin de opgedane kennis en ervaringen. Melvin kan door de combinatie van avontuur (oog in oog met walvissen en orka’s op de zeebodem) en wetenschappelijke achtergrond een boeiende en inspirerende presentatie geven over duurzaamheid en de volgende stap die we als bedrijfsleven en overheid moeten zetten.

4) Lezing over Het klimaat
Een persoonlijk en wetenschappelijk onderbouwd verhaal over de uitdagingen die voor ons liggen op het gebied van klimaat, duurzaamheid en biodiversiteit. Dit verbindt Melvin met de business van de klant. De presentatie heeft als doel ‘awareness’ te creëren, te waarschuwen voor risico’s die over het hoofd worden gezien en mensen en bedrijven te inspireren uit de wachtstand te komen en tot actie over te gaan. En natuurlijk een inspirerend verhaal over expedities op de grens van de natuur, van de Himalaya-hoogste toppen tot de bodem van de oceaan.

5) Lezing Hoe houd je risico’s beheersbaar?
Tijdens zijn expedities worden vaak alle grenzen opgezocht. Melvin viel in gletsjerspleten, maakte een val van 30 meter in het hooggebergte. Het lukte hem vaak maar net om zijn tere vingers en tenen boven het vriespunt te houden. Wie echte veiligheid nastreeft neemt geen genoegen met een zesjescultuur. Voldoen aan de wet en regelgeving (compliance) is niet genoeg. Uit eigen ervaring weet hij: mensen zijn de zwakke schakel in de veiligheidsketen. Daarom richt hij zich op het verbeteren van de veiligheidscultuur. Hoe help je elkaar om veiliger te werken? Zijn doel: jouw mensen helpen de volgende stap te zetten in veiligheid en de veiligheidscultuur. Meer inzicht in eigen veiligheidshandelen.

6) Daarnaast kan Melvin Redeker ook het webinar ‘Hoe houd je de moed erin in Coronatijd?‘ verzorgen.

Over Melvin Redeker

Als veertienjarige kwam Melvin in aanraking met de bergen. Hij ontwikkelde zich tot een bergbeklimmer met een voorliefde voor de steilste bergen van de Himalaya. Bergen die zelden of nooit door een mens zijn begaan.
De laatste jaren heeft hij zich ook bekwaamd als technisch duiker en onderneemt hij exploratietochten om de geheimen van de diepe zee te ontrafelen. “Alle grote maatschappelijke vraagstukken komen samen in de zee. Klimaatverandering, plastic soep, energietransitie en het behoud van biodiversiteit. Dat is voor mij reden om juist daar op ontdekking te gaan.” Tijdens zijn ontdekkingstochten stuit hij op onverwachte oplossingen voor moderne problemen.

Melvin studeerde bedrijfseconomie en is uitstekend in staat om zijn ervaringen om te zetten naar situaties die voor jouw organisatie belangrijk zijn. Met concrete tips waarmee jouw mensen de volgende dag aan de slag kunnen tijdens hun werk en privé leven.

Melvin Redeker boeken als spreker?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of bel ons op 072 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

SALTO Eindhoven - directeurenbijeenkomst

"“Met enorm veel plezier heeft ons team van directeuren geluisterd naar het verhaal van Melvin Redeker. Zijn inspirerende presentatie was gebouwd op de kernbegrippen die onze organisatie hoog in het vaandel heeft staan: ‘ leidinggeven door het geven van vertrouwen’. De enorm vele positieve reacties na de bijeenkomst maakten dat ik er veel vertrouwen in heb dat SALTO een goede start van het nieuwe schooljaar heeft gemaakt. Angelica Bus Voorzitter College van Bestuur Salto"

Medisch Centrum Leeuwarden

"Melvin is in staat om met verhalen, theoretische onderbouwing en eigen beelden het thema Samen Werken in Zorgorganisaties fantastisch over te brengen. De interactieve momenten zorgen ervoor dat je als toehoorder betrokken blijft tot het laatste moment. Wilma Westers, WestersConsult"

Heliview Conferences & Training

"“Melvin nu twee keer horen spreken en ik was twee keer overtuigd van zijn verhaal. Een uitstekende keynote speaker, welke zijn ervaringen parallel kan trekken met bijna elk probleem wat binnen een organisatie speelt. communicatie, veiligheid, integerheid etc. Kortom, een aanwinst voor elk congres of incentive” Diede Saarloos, conference producer at Heliview Conferences & Training"

K2

"“Melvin was tijdens de conferentie ‘De kracht van Generatie Z’ de spreekwoordelijke kers op de taart. We hadden hem als ‘cliffhanger’ in het programma geplaatst zodat de deelnemers geïnspireerd en gemotiveerd na een middag congresseren huiswaarts keren en dat heeft gewerkt. Nog nooit zoveel mensen gebiologeerd een lezing (circa 3 kwartier!) zien volgen tot het einde. De kracht van Melvin is naast een uitstekende inspiratiespreker, ook het vermogen de interactie/dialoog met de zaal aan te gaan zodat hij zijn publiek meeneemt in zijn reis en ervaring. Daarnaast kun je rekenen op zijn professionaliteit en inlevingsvermogen zijn lezing op maat te maken, in de lijn van de thematiek van de bijeenkomst. Ik kan hem als ervaren professioneel congresontwikkelaar iedereen aanbevelen: succes verzekerd!” Mirjam Dijsselbloem Senior adviseur Marketing en Communicatie – K2"

Noorderlink congres

"De Noorderlinkdagen 2014, een congres georganiseerd voor zo’n 1000 deelnemers uit het hr-vak en leidinggevenden, droeg de titel ‘tenminste houdbaar tot’. Melvin was één van de sprekers en een groot succes. Hij heeft twee verhalen laten horen. Beide lezingen zijn met veel enthousiasme door het publiek ontvangen en bij de evaluatie positief beoordeeld. Melvin, het Noorderlinkteam wil je danken voor je prachtige bijdrage.” Helen ten Bhomer, deelprojectleider congres Noorderlink"

Beschikbaarheid en informatie

Melvin Redeker

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid