Sierd Nutma

Sierd Nutma is spreker, trainer en auteur. Hij combineert zijn uitzonderlijke ervaringen als oud-beroepsmilitair en avonturier met inzichten op het gebied van Mentale Veerkracht. Hij traint teams, leiders en topsporters en draagt bij aan de beoogde prestatieverbetering. Als gepassioneerd en openhartige spreker laat hij zijn publiek nadenken over hun eigen verhaal. In 2016 publiceerde hij zijn boek ‘Mentale Veerkracht voor Professionals’.

Als oud-beroepsmilitair kent Sierd het klappen van de zweep als het gaat om leidinggeven en presteren onder zware omstandigheden. Jarenlang maakte hij deel uit van eliteteams van de Nederlandse krijgsmacht. Zijn werkervaring gecombineerd met de passie voor extreme expedities en het verleggen van grenzen maakt de trainingen en presentaties van Sierd uniek. Hij prikkelt, daagt uit en zoekt grenzen op.

“Mijn expedities gaan niet zozeer over fysieke prestaties. Het is meer een zoektocht naar drijfveren en een constante behoefte aan persoonlijke groei en ontwikkeling.”

Lezingen Sierd Nutma:

Lezing – De formule van Mentale Veerkracht

In deze lezing laat Sierd Nutma zien waarom je meer kunt dan je denkt. Op een interactieve manier krijg je te horen hoe je meer plezier uit je (werkende) leven haalt en hoe jij hier morgen al mee kunt beginnen. Persoonlijke en inspirerende verhalen zullen worden afgewisseld met interactieve oefeningen. Sierd heeft maar 1 doel met zijn verhaal, hij wil dat jij de kracht ontdekt in jouw verhaal. Waarom kiezen voor deze lezing? Als jij wilt weten hoe je een positieve impact kunt maken en daar vandaag al mee wilt beginnen.

Sierd geeft ook workshops over Mentale veerkracht. Bekijk de pagina Mentale Veerkracht in 3 uur of in een dag

Lezing – Pak de regie over je werkende leven

Werkdruk bestaat niet. Als je de zogenaamde werkdruk weg wilt nemen moet je stoppen met het wijzen naar anderen. De wereld om je heen gaat zich namelijk niet aan jou aanpassen. Werkdruk is een hippe term. En iets wat hip is raakt vroeg of laat uit de mode. Welkom in de nieuwe werkelijkheid. Een nieuwe werkelijkheid die je vraagt om keuzes te maken. Een werkelijkheid die vraagt om nieuw gedrag.

In deze lezing laat Sierd zien hoe jij op een verfrissende, andere manier naar werkdruk kunt kijken, hoe je de regie pakt over de drukte en hoe je je energie houdt en optimaal blijft presteren. In deze lezing kom je erachter wat werkdruk precies is, hoe je effectief met werkdruk kunt omgaan en je krijgt tips die je morgen al kunt toepassen.

Lezing – Bereik het onmogelijke!

Een bizarre expeditie in Noorwegen…
In september 2015 leidde Sierd Nutma een expeditie waarbij een team van 9 vrijwilligers het mogelijk maakte dat een groep van 6 mensen met een lichamelijke beperking een berg in Noorwegen kon beklimmen. “Ik vraag niet of je het kan, ik vraag of je het wilt.” Op basis van echte motivatie en een ongelooflijk doorzettingsvermogen maakte een fantastische groep mensen het onmogelijke toch mogelijk.

Sierd laat zien hoe je onrealistische doelen kunt stellen en onmogelijke resultaten toch kunt behalen. In deze lezing laat Sierd ook zien hoe je een team kunt motiveren en samen topprestaties kunt leveren.

Lezing – Optimaal presteren onder druk

Naar de Noordpool…
Als iemand met een bloedhekel aan hardlopen koos Sierd ervoor om een jaar lang alles opzij te zetten en te gaan trainen voor de zwaarste en koudste marathon ter wereld. Een marathon van 42 kilometer op de geografische Noordpool. Bij -32 graden Celsius rende hij zijn eerste marathon ooit. Waarom? Omdat iemand ooit zei dat hij niet kon hardlopen…

Sierd laat zien waarom motivatie wint van talent. Hij legt uit hoe je: je doorzettingsvermogen kunt ontwikkelen, motivatie inzet om je doelen te bereiken en vandaag meteen al het beste uit jezelf haalt. Waarom kiezen voor deze lezing? In deze lezing komen onderwerpen voorbij als: het verleggen van je grenzen, het leveren van ongelofelijke prestaties, gemotiveerd blijven en het krijgen van (nog meer) zelfvertrouwen.

Lezing – Leef waardevol

Alleen in Siberië…
Wat gebeurt er als er niks is om op terug te vallen? Wat gebeurt er als je in een onheilspellende omgeving wekenlang niemand tegenkomt, behalve jezelf… Als eerste mens op aarde, trachtte Sierd op eigen kracht de route van de Trans Siberië Express af te leggen. Lopend en fietsend 6000 kilometer dwars door de woestijnen van Mongolië en de wildernis van Rusland. Een openhartig verhaal over een eenzame tocht van 3 maanden dwars door Siberië.

In Siberië is Sierd erachter gekomen hoe waardevol het is om eerlijk naar jezelf te kijken. Hij wil zijn publiek laten zien hoe je drijfveren optimaal inzet en daardoor gelukkiger wordt. In deze lezing is het doel: jezelf beter leren kennen. Daarnaast deelt Sierd hoe jij kunt ‘overleven’ in je eigen Siberië.

Sierd Nutma boeken of inhuren voor een lezing of heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22. Wij helpen u graag verder.

Tarief op aanvraag.

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field