Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Michael Kortekaas
Bewaar als favoriet

Michael Kortekaas

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro

Michael Kortekaas (bekend van het tv-programma ‘Hunted’) trainde militairen en politiemensen op fysiek gebied, op gevechtsvaardigheden, procedures en mentale veerkracht. Hij is gespecialiseerd in de (persoonlijke) ontwikkeling van mensen en teams in een High Performance omgeving.

Vindicat Atque Polit

"Wij hebben Michael als een hele leerzame en enthousiaste spreker ervaren. Het contact verliep heel goed, wij hebben van tevoren goed besproken wat onze verwachtingen waren. Het was uiteindelijk een zeer geslaagde avond!"

Michael Kortekaas

Michael Kortekaas (bekend van het tv-programma ‘Hunted’) heeft jarenlang opleidingen verzorgd voor de Politie, Brandweer en Defensie. Tijdens zijn carrière richtte hij zich op hoog risico-beroepen; politiemensen en militairen die werken onder uiteenlopende extreme omstandigheden. Het viel Michael op dat binnen veel opleidingen de nadruk ligt op de ‘hard skills’, terwijl juist soft skils als focus, (zelf)reflectie, mindsetting, actief luisteren, kwetsbaarheid én empathisch vermogen doorslaggevend wanneer mensen, teams en organisaties willen excelleren.

Deze kennis gebruikt hij ook tijdens zijn presentaties voor het bedrijfsleven. Michael begeleidt met name teams die meer focus, veerkracht en energie willen creëren. Hij richt zich met name op de (persoonlijke) ontwikkeling van mensen en teams in een High Performance omgeving. Zo heeft hij al bij vele banken, accountant- en advocatenkantoren en ziekenhuizen sessies verzorgd, maar ook voor bedrijven als Friesland Campina, Facebook, Reebok en Adidas .

Mogelijke lezingen Michael Kortekaas:

  • Energiemanagement, de basis van goed functioneren
  • High Performance: presteren onder druk
  • Mentale (veer)kracht en doorzettingsvermogen
  • Leiderschap
  • Vitaliteit, fitheid en energie
  • Omgaan met verandering

Als spreker wordt Michael omschreven als energiek, authentiek, verfrissend, maar vooral als iemand die mensen in ‘de leer-stand’ kan zetten en kan activeren. Zijn sessies zitten vol met energie, zijn interactief en worden afgewisseld met kennis, opdrachten, reflectie en relevant beeldmateriaal. Zijn lezingen zijn niet alleen binnen bedrijven en overheid relevant, maar ook binnen het reguliere onderwijs, opvoeding en trainers van sportclubs.

Hybride werken Vs. Mentale (veer)Kracht

Michael krijgt op dit moment veel aanvragen over hybride werken en kan vanuit zijn gedachtegoed naast inspiratie vooral praktische handvatten geven op het gebied van energie, focus en veerkracht om ‘het nieuwe normaal’ tot een groot succes te maken en zelfs meer werkgeluk te ervaren dan werkdruk te creëren.

Online lezing ‘Managing your energy and focus in difficult times

Hoe houd je een gezonde werk-privé balans, focus op de dingen die je wilt bereiken en ook nog je energiebatterijen opgeladen in deze uitdagende tijden? Michael heeft door zijn jarenlange ervaring, concreet en helder advies en antwoorden op de gestelde vragen.

Over Michael Kortekaas

Michael heeft na zijn opleiding aan het CIOS en de Sportacademie 12,5 jaar gewerkt voor politie en defensie. Tijdens zijn carrière binnen de overheid heeft hij opleiding gegeven aan hoog risico beroepen; politiemensen en militairen, die werken onder uiteenlopende extreme omstandigheden. Naast de fysieke gesteldheid van militairen en politiemensen trainde hij deze doelgroepen vooral op gevechtsvaardigheden, procedures en mentale (veer)kracht. Deze trainingen gaan ook over specifieke competenties als mindsetting, actie-intelligentie, leiding geven aan high impact crimes en voorbereiding op of omgang met terreur.

Michael Kortekaas in Hunted

Michael was te zien van 2017 – 2023 te zien op NPO3 als één van de hunters in het televisieprogramma Hunted. In dit programma wordt door een speciale opsporingsdienst jacht gemaakt op voortvluchtige mensen. Het geeft een unieke inkijk in hoe onze inlichtingendiensten en verschillende teams van politie en defensie (samen)werken.

Michael Kortekaas boeken als spreker?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel ons op 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

College ter beoordeling van Geneesmiddelen

"Voor de laatste medewerkersbijeenkomst van het jaar zochten we een spreker die samen met ons een inspirerend bruggetje wilde maken naar het nieuwe jaar met de uitdagingen waar we als organisatie voor staan. Naast de inspirerende sessie door Michael (aanrader!), was ook alles rondom de bijeenkomst, zoals de afstemming en een voorbereidend gesprek, door De Spreker goed geregeld."

Friesland Campina

"In de roos! Op 12 december heeft Michael Kortekaas een presentatie gehouden. Enorm enthousiast en geïnspireerd zijn we hier uitgekomen. Zijn presentatiestijl paste perfect bij onze club mensen, en ook het onderwerp sloot naadloos aan. "

ALDI

"Voor een leiderschapsevent bij de ALDI hebben wij gebruik gemaakt van deSpreker.nl om Michael Kortekaas uit te nodigen voor een presentatie. Hij is echt super! Duidelijk en helder geschakeld met hem. Hij is erg toegankelijk en denkt graag met je mee. Ik zou hem zeker als spreker uitnodigen."

Reasult

"Enigszins last-minute kwamen we met de vraag of er een spreker aanwezig kon zijn bij onze kennissessie. Dit was geen probleem en we hebben heel snel kunnen schakelen. Enorm veel positieve reacties gekregen op de presentatie van spreker Michael Kortekaas."

SOMA College

"Door de corona pandemie moest de spreker een keer verzet worden. Dit onderlinge overleg heb ik als zeer prettig ervaren. Zo konden we samen een plan van aanpak verzinnen hoe en wanneer we de spreker door konden laten gaan. Micheal Kortekaas was bij ons op school te gast. Hij heeft onze studenten op een leuke, interessante en interactieve manier informatie gegeven over oa mentale veerkracht, discipline en waarom slapen zo belangrijk is. Daarna had hij ook alle tijd om vragen van studenten te beantwoorden en om eventueel op de foto te gaan."

Blogs van Michael Kortekaas

Lees meer
Michael Kortekaas over Hybride werken vs. Werkgeluk
Welke mentale tools kunnen wij inzetten om beter met het hybride werken om te gaan? Ook als het je van nature misschien niet ligt. In deze blog deelt Michael Kortekaas drie inzichten op het gebied van hybride werken en werkgeluk met je.

Beschikbaarheid en informatie

Michael Kortekaas

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1250 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid