Marc van de Kuilen: “Lucky Shot” – Paralympische droom na militair drama
Een ingrijpend levensverhaal van militair en Paralympiër Marc van de Kuilen (1987). In 2008 liep hij ernstig en blijvend letsel op tijdens een missie in Afghanistan. Door een zogeheten ‘friendly fire’, oftewel vuur van eigen troepen, werden Marc en twee van zijn collega’s geraakt. In tegenstelling tot zijn collega’s overleefde Marc het incident. Marc raakte dusdanig gewond dat zijn beide benen moesten worden geamputeerd.

Tijdens zijn lange revalidatieperiode kwam het besef dat zijn leven er compleet anders uit zou komen te zien. Mede door zijn onuitputbare, positieve energie en veerkracht ontstond een nieuwe droom. Hij wilde met het heren rolstoelbasketbalteam deelnemen aan de Paralympische Spelen. In de zomer van 2016 realiseerde hij dit doel door zich met Nederland voor het eerst in 12 jaar te kwalificeren en deel te nemen aan de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro.

Marc van de Kuilen is vanwege zijn enorme doorzettingsvermogen en positieve levensinstelling een voorbeeld voor velen. Hij beschrijft dit in een van zijn belangrijkste levenslessen: “Slaat ergens een deur dicht? Dan gaat er altijd ergens anders wel weer een deur open!”

Boek Marc van de Kuilen
Op 12 januari 2018, precies 10 jaar na zijn ongeluk, werd zijn boek Lucky Shot gelanceerd. Lucky Shot ontleedt die dramatische nacht en wat erop volgde vanuit de ogen van verschillende personen, waaronder die van de schutter en van zijn collega die hem uit de vuurlinie heeft gesleept. Een bizar verhaal, waar de kracht en de positieve energie van afdruipt. Het is nu mogelijk om zijn presentatie te combineren met het bestellen van zijn boek.

Inzetbaarheid:
Marc van de Kuilen is inzetbaar voor het geven van inspirerende presentaties, waarin hij zijn bijzondere levensverhaal deelt. Marc spreekt over verschillende onderwerpen als omgaan met tegenslagen, zijn unieke ervaringen en kennis op het gebied van teamwork, en zijn visie op vitaliteit en geluk. Er is de mogelijkheid om aanvullend op zijn presentatie een fantastische rolstoelbasketbal clinic met Marc te organiseren, waarbij de deelnemers uit hun comfortzone worden gehaald en op een leuke manier geconfronteerd worden met bovenstaande thema’s.

Thema:
Teamwork, omgaan met tegenslagen, vitaliteit, veerkracht, geluk, doelen, dromen.

Marc van de Kuilen boeken voor een lezing?
Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of via 072 750 74 22.

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Marc van de Kuilen SKU UPC Model

Marc van de Kuilen is een sympathieke en indrukwekkende spreker die in gewone mensentaal mensen weet te raken met zijn verhaal over mentaliteit en doo

Nov 13, 2018 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Nostimos Letselschadedeskundigen 

Marc van de Kuilen is een sympathieke en indrukwekkende spreker die in gewone mensentaal mensen weet te raken met zijn verhaal over mentaliteit en doorzettingsvermogen.


5.0 5.0 1 1 Marc van de Kuilen is een sympathieke en indrukwekkende spreker die in gewone mensentaal mensen weet te raken met zijn verhaal over mentaliteit en doorzettingsvermogen. Marc van de Kuilen

Gerelateerde sprekers

 • Rogier Hofman

  Rogier Hofman deelt zijn kennis over verschillende thema’s binnen teamwork, veerkracht en positieve energie. Volgens Rogier heeft iedereen de mogelijkheid om impact te maken, daar heb je geen oranje shirt of medaille voor nodig. Het inspirerende verhaal gaat over zijn ervaringen in de topsport en de stichting, onderbouwd door wetenschappelijke theorieën.

   

 • Tim Jenniskens

  Tim Jenniskens deelt met veel enthousiasme zijn kennis over teamwork, veerkracht en positieve energie. Volgens Tim heeft iedereen de mogelijkheid om impact te maken, daar heb je geen oranje shirt of medaille voor nodig. Inspirerend verhaal over zijn ervaringen in de topsport en met zijn de stichting, onderbouwd door wetenschappelijke theorieën.

   

 • Teun de Nooijer

  Teun de Nooijer is inzetbaar voor het geven van presentaties over waarin hij zijn unieke ervaring en fantastische anekdotes combineert met wetenschappelijke studies. Teun spreekt over verschillende onderwerpen als vitaliteit, omgaan met tegenslagen, teamwork, talent ontwikkeling en duurzaam presteren.