Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Joyce de Ruiter
Bewaar als favoriet

Joyce de Ruiter

Tariefindicatie: Boven 4000 Euro

Doordat Joyce steeds weer een stukje van haar gehoor en zicht verliest leeft zij in een continu veranderproces met de keuze: hoe ga ik hier mee om? Doordat zij zich vooraf in haar publiek verdiept staat jullie verandering altijd centraal in haar verhaal. Het verhaal van Joyce is dusdanig confronterend, persoonlijk en impactvol dat iedereen vanaf de eerste seconde is geboeid en geraakt.

Specsavers

"Joyce de Ruiter was de perfecte host voor onze conference. Ze had zich grondig voorbereid en doordat ze ervaringsdeskundige is kon ze zich perfect inleven in de materie. Ze was gespreksleider bij een tafelgesprek, dit werd live uitgezonden. Het gesprek werd door haar in goede banen geleid op een prettige en ontspannen manier."

Joyce de Ruiter

Als je doof én blind wordt, wat kun je dan nog? Op haar 16e kreeg Joyce een diagnose die haar toekomstperspectief ingrijpend veranderde. Langzaam verliest ze haar twee zintuigen waarmee ze communiceert en zelfstandig kan functioneren. Ze leeft in een continu veranderproces met de keuze: hoe ga ik hier mee om? Ondanks alles ziet Joyce de wereld positief, want zij zelf zegt: “Ik hoef niet te kunnen zien om een visie te hebben én ik hoef niet te kunnen horen om gehoord te worden.”

Als spreker is Joyce de Ruiter een autoriteit op het gebied van wendbaarheid en veerkracht in tijden van verandering. Ze deelt haar prachtige levensverhaal met haar beste persoonlijke inzichten gecombineerd met de psychologie van veranderen. Veranderingen krijgen we allemaal op ons pad en doen beroep op onze persoonlijke wendbaarheid. Hoe wendbaar ben jij? Kies je ervoor om je te laten leiden door angst en vast willen houden aan het oude vertrouwde? Of zie jij momenten van verandering als kans om van te leren en te groeien? Kortom: hoe wendbaar ben jij?

Jullie verandering staat centraal

Doordat Joyce steeds weer een stukje van haar gehoor en zicht verliest leeft zij in een continu veranderproces met de keuze: hoe ga ik hier mee om? Na een carrière in de HR, communicatie en eventmanagement is zij volledig arbeidsongeschikt verklaard. Nu is zij spreker, inspirator en ondernemer. In haar leven staan incasseren, accepteren en mogelijkheden blijven zien centraal. In haar lezing deelt Joyce haar levenslessen die zij uit dit proces heeft gehaald.

Elk bedrijf is anders en doorloopt daarmee ook zijn eigen veranderproces. Doordat zij zich vooraf in haar publiek verdiept staat jullie verandering altijd centraal in haar verhaal. Joyce combineert haar aangrijpende levensverhaal met diverse trends en wetenschappelijke theorieën. Haar lezing kan worden aangevuld met een workshopelement, ongeacht de grootte van het publiek. Ze geeft haar publiek een persoonlijk inzicht mee die men direct en eenvoudig in de praktijk kan toepassen.

Onderwerpen waar Joyce de Ruiter over spreekt

  • Verandering
  • Wendbaarheid
  • Duurzame inzetbaarheid
  • Authenticiteit
  • Leiderschap
  • Samenwerken
  • Diversiteit en inclusie

Uitgelichte lezing over inclusie: Van kokervisie naar bubbels
Invulling geven aan D&I is niet ‘omdat je dan zo goed doet voor de maatschappij’; het verrijkt juist jouw team of organisatie. Het is tweerichtingsverkeer. En wist je dat je organisatie waarschijnlijk diverser is dan je denkt? Met deze keynote breekt Joyce met de stereotype benadering van diversiteit en inclusie. Word je bewust van de waarde van de verschillen van mensen. En erken dat verschillende bubbels in jouw organisatie waardevoller is dan iedereen in één en dezelfde bubbel.

Joyce verzorgt ook (persoonlijke) leiderschapssessies waarbij haar lezing wordt uitgebreid met een interactieve video-opdracht. Het resultaat: een tastbaar startpunt voor het ontwikkelen van ieders individuele visie op z’n eigen rol en tevens reminder voor de realisatie ervan. Dit kan voor zowel voor professionals als voor leidinggevenden op maat worden ontwikkeld.

Over Joyce de Ruiter

Joyce was te zien op tv als tafelgast bij RTL Late Night en in het programma OverWinnaars van Arie Boomsma. Joyce is naast spreker ook ambassadeur van Stichting Ushersyndroom en auteur van o.a. ‘Niet horen Niet zien Niet zwijgen’. Een prachtig autobiografisch verhaal over levenshaast, de zoektocht naar dealen met het continue veranderproces en de groeiende overtuiging dat ze de wereld iets te vertellen heeft. Want dat ze straks niet meer kan horen of zien, hoeft niet te betekenen dat ze ook zal zwijgen.

Interesse in een lezing van Joyce de Ruiter of heb je een vraag?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Humberto Tan

"Het verhaal van Joyce is een verhaal dat gehoord en gezien moet worden…zeker nu ze dat zélf nog kan zien en de reacties op haar verhaal zelf kan horen. Aanrader dus!!!"

Amgen

"Joyce heeft bij ons echt de juiste snaar geraakt. De manier waarop ze het Nederlandse team geïnspireerd heeft was fenomenaal. Ze krijgen zoveel blijvende indrukken en levenslessen (rondom omgaan met veranderingen) van Joyce dat dit een langdurige inspiratie voor iedereen is. Wat ik het meest gewaardeerd heb in onze samenwerking (want zo hebben we het echt aangevlogen) is dat Joyce graag meedenkt in het bereiken van ons doel. Ook als dit betekent dat ze haar aanpak moet veranderen om van meerwaarde te zijn deed ze dat graag. Bij ons betekende dat het begeleiden van een ervaring. De ideeën vlogen over de tafel en een echte "can-do" attitude was daarbij van grote impact. We hebben als gevolg niet alleen geluisterd & gevoeld, maar ook zeker ervaren hoe het (een klein beetje) is om in Joyce haar schoenen te lopen. Gedurende het hele proces en sessie was Joyce actief mensen bij het verhaal aan het betrekken en oprecht geïnteresseerd in wat het voor hem betekende. De eindevaluatie was ontzettend goed met een 4.8 uit 5 (85 deelnemers). Absoluut een aanrader dus!"

Dex Legal

"Om eerlijk te zijn heb ik zelden een presentatie meegemaakt die zo 'spot on' was, die echt aanzet tot verandering en inspireert. Niet alleen is Joyce een ijzersterke spreker, maar zij is ook in staat om mensen te inspireren aan de hand van persoonlijke levenslessen. Joyce is authentiek en straalt een energie uit die onbeschrijflijk is. Een energie waar een grootheid bij komt kijken waarover je eigenlijk alleen kunt lezen in geschiedenisboeken en in tijdschriften over superhelden."

Port of Rotterdam

"Hét voorbeeld van wendbaarheid en weerbaarheid voor managers en medewerkers in een veranderende omgeving."

De Kuyper Royal Distillers

"Niet eerder in mijn ruim 30 jaar bedrijfservaring zo’n indrukwekkende en relevante presentatie gehoord of gezien. Zeer indrukwekkend verhaal waarin Joyce haar persoonlijke levenservaringen voortvloeiend uit het syndroom van Usher op een zeer kwalitatieve en relevante manier koppelt aan concrete bedrijfs -cultuur adviezen en persoonlijke levenslessen. Gedurende haar presentatie kon je een speld horen vallen ."

Beschikbaarheid en informatie

Joyce de Ruiter

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid