Joost Rigter
Opeens krijg je het nieuws dat de kans groot is dat je blind wordt. Het overkwam Joost op 26-jarige leeftijd. Kan je het je voorstellen? Binnen 10 jaar was hij nagenoeg blind en inmiddels ziet hij nog maar 0,8 procent.

Is het leven nu minder mooi? Absoluut niet, aldus Joost. Hij wist een positieve draai aan het leven met een beperking te geven. Dit deed hij door op zijn talenten te focussen, de positiviteit op te zoeken en gewoon weer aan de slag te gaan. Inmiddels heeft hij drie bedrijven opgestart waaronder the Chairmen at Work, een platform voor blinde en slechtziende masseurs.

Lezing of workshop Joost Rigter
De lezingen van Joost gaan over thema’s als omgaan met verandering en tegenslag, over acceptatie en doorzettingsvermogen. We hebben graag de controle over dingen. Helaas is dit, zeker in de snel veranderende wereld met zoveel verschillende invloeden om ons heen, niet altijd mogelijk. Wat gebeurt er wanneer we de controle kwijt raken? Als de dingen niet lopen zoals we gewend zijn? Als ras-optimist maakt Joost duidelijk dat je in elke beperking of tegenslag ook kracht kan vinden. Daar is hij zelf het ultieme voorbeeld van.

Tijdens zijn lezing of workshop nodigt Joost Rigter op een ludieke wijze zijn publiek uit een kijkje in zijn leven te nemen. Door zijn publiek letterlijk mee te nemen in het donker laat hij ze ervaren hoe het is om werkelijk geen zicht te hebben. Hij haalt zijn publiek uit de comfortzone waardoor ze de kans krijgen op een ander manier contact te maken, zowel met zichzelf als met anderen. Door van perspectief te veranderen kunnen ook de omstandigheden binnen het bedrijf op een andere manier benaderd worden en dit zorgt voor groei!

Joost zijn verhaal past bij ieder bedrijf. Zo gaf hij eerder nationaal en internationaal inspirerende sessies voor o.a. Walt Disney, NS, UWV, Deloitte, ABN AMRO en Sony

Hoe zorgen lef, humor, acceptatie en zelfvertrouwen dat obstakels eigenlijk veel kleiner zijn dan ze lijken? Hoe vind je licht in het donker? Hier gaat Joost Rigter letterlijk mee aan de slag en neemt zijn publiek mee in zijn belevingswereld. Tijdens zijn lezingen en workshops, Volledig in de duisternis, laat Joost zien dat niets onmogelijk is!
Joost geeft lezingen in het Nederlands en Engels

Joost Rigter inhuren of boeken voor een lezing of workshop?
Joost Rigter inhuren of boeken voor een lezing of workshop? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier aan de rechterzijde van de pagina.

Tariefindicatie: Tarief op aanvraag

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Gerelateerde sprekers

 • Marc van de Kuilen

  Marc van de Kuilen, van militair naar Paralympiër. Marc deelt zijn bijzondere levensverhaal op inspirerende wijze. Hij spreekt over verschillende onderwerpen als omgaan met tegenslagen, zijn unieke ervaringen en kennis op het gebied van teamwork, en zijn visie op vitaliteit en geluk.

   

 • Maarten van der Weijden

  Maarten van der Weijden geeft presentaties aan bedrijven en ondernemers, maar ook opleidings- en zorginstanties, om beter te worden. Onderwerpen als ambitie, omgaan met tegenslagen, doorzettingsvermogen en succesvol samenwerken komen aan bod. Mede door zijn carrière bij Unilever als manager weet Maarten de link tussen topsport en bedrijfsleven te leggen.

   

 • Joseph Oubelkas

  Joseph Oubelkas heeft van 2004 tot 2009 onschuldig vast moeten zitten in een gevangenis in Marokko. Joseph zoomt met zijn ervaringen in op mentale overlevingskracht en hoe wezenlijk dat is voor ondernemerschap, maar ook voor vele andere aspecten in het leven. Als spreker heeft Joseph al tienduizenden mensen met zijn verhaal mogen inspireren.