Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Joost Rigter
Bewaar als favoriet

Joost Rigter

Tariefindicatie: Tarief op aanvraag

Een zeldzame oogaandoening maakte Joost Rigter binnen 10 jaar nagenoeg blind. Hij neemt zijn publiek letterlijk mee in het donker om te laten ervaren hoe het is om werkelijk geen zicht te hebben. Als ras-optimist maakt Joost duidelijk dat je in elke beperking of tegenslag ook kracht, acceptatie en doorzettingsvermogen kan vinden.

Gemeente Amsterdam

"We hebben Joost Rigter ingeschakeld als inspirator tijdens de plenaire opening van onze grote (gemeentelijke) organisatiemiddag met ca. 300 collega's in het kader van organisatieontwikkeling. Joost zijn verhaal kwam bij iedereen binnen en dat creëerde ontzettend mooie verbindingen. Iedereen in de zaal werd persoonlijk aangesproken / 'aangezet'. Prachtig. Daarna konden we daarop met het programma voortbouwen."

Joost Rigter

Opeens krijg je het nieuws dat de kans groot is dat je blind wordt. Het overkwam Joost Rigter op 26-jarige leeftijd. Kan je het je voorstellen? Binnen 10 jaar was hij nagenoeg blind en inmiddels ziet hij nog maar 0,8 procent.

Is het leven nu minder mooi? Absoluut niet, aldus Joost. Hij wist een positieve draai te geven aan het leven met een beperking. Dit deed hij door te focussen op zijn talenten, de positiviteit op te zoeken en gewoon weer aan de slag te gaan. Inmiddels heeft hij drie bedrijven opgestart waaronder The Chairmen at Work, een platform voor blinde en slechtziende masseurs.

Lezing of workshop van spreker Joost Rigter

De lezingen van Joost gaan over thema’s als: omgaan met verandering en tegenslag, over acceptatie en doorzettingsvermogen. We hebben graag de controle over dingen. Helaas is dit, zeker in de snel veranderende wereld met zoveel verschillende invloeden om ons heen, niet altijd mogelijk. Wat gebeurt er wanneer we de controle kwijt raken? Als de dingen niet lopen zoals we gewend zijn? Als ras-optimist maakt Joost duidelijk dat je in elke beperking of tegenslag ook kracht kan vinden. Daar is hij zelf het ultieme voorbeeld van.

Unieke ervaring én verrassende inzichten: hoe is het om geen zicht te hebben?
Tijdens zijn lezing of workshop nodigt Joost Rigter op een ludieke wijze zijn publiek uit een kijkje in zijn leven te nemen. Door zijn publiek letterlijk mee te nemen in het donker laat hij ze ervaren hoe het is om werkelijk geen zicht te hebben. Hij haalt zijn publiek uit de comfortzone waardoor ze de kans krijgen op een ander manier contact te maken, zowel met zichzelf als met anderen.

Hoe zorgen lef, humor, acceptatie en zelfvertrouwen dat obstakels eigenlijk veel kleiner zijn dan ze lijken? Hoe vind je licht in het donker? Door van perspectief te veranderen kunnen ook de omstandigheden binnen het bedrijf op een andere manier benaderd worden en dit zorgt voor groei!

Joost zijn verhaal past bij ieder bedrijf. Zo gaf hij eerder nationaal en internationaal inspirerende sessies voor o.a. Walt Disney, NS, UWV, Deloitte, ABN AMRO en Sony.

Joost Rigter als spreker inhuren of boeken voor een lezing of workshop?

Tijdens zijn lezingen en workshops, Volledig in de duisternis, laat Joost zien dat niets onmogelijk is! Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier, stel je vraag of vraag om een vrijblijvende offerte. We helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Joost Rigter

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid