Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Robbert Charroe
Bewaar als favoriet

Robbert Charoe

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro

Robbert Charoe is een spreker en cabaretier die praat over revalideren, mindset, doelen stellen maar ook over pijn, frustratie en angst. Sinds 2016 is Robbert door tumoren in zijn ogen blind geworden en werd in hetzelfde jaar zijn onderbeen geamputeerd.

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

Of bekijk een video

Robbert Charoe

Robbert Charoe is een spreker en cabaretier die praat over mindset en doelen stellen, maar ook over revalideren, pijn, frustratie en angst. 

Sinds april 2016 is Robbert door tumoren in zijn ogen aan de beide netvliezen compleet blind geworden. In augustus hetzelfde jaar moest zijn onderbeen worden geamputeerd, dit vanwege afstotingsverschijnselen van een Masquelet-beenmergtransplantatie. Robbert kreeg te horen van zijn artsen dat hij waarschijnlijk het grootste deel van de dag in zijn rolstoel zou moeten doorbrengen.

Vanwege de blindheid en het geamputeerde been was er een grote kans op een evenwichtsstoornis en een instabiliteitsprobleem. Dit is echter nu nog niet het geval: Robbert maakt geen gebruik van zijn rolstoel en danst zelfs weer de salsa!

Onderwerpen waar Robbert Charoe over spreekt

  • Doorzettingsvermogen
  • Wilskracht
  • Motivatie
  • Doelen stellen
  • Frustratie en pijn
  • Revalidatie

Cabaretvoorstelling ‘Lachen om Leed’

Samen met Floris Hessing ontwikkelde Robbert de cabaret voorstelling ‘Lachen om leed‘.

Floris lijd aan een neurologische beperking, in december 2021 is de diagnose MS bij hem vastgesteld. Floris vertelt in zijn voorstelling ‘Ik vertel het zo’ over de struggle van van zijn diagnose en hoe hij het nieuws moet vertellen aan zijn familie en vrienden.

Robbert speelt in zijn voorstelling ‘Met 1 been uit bed‘. Hierin vertelt Robbert over het moment dat hij ontwaakt uit zijn narcose en hoe zijn wereld is veranderd na het verlies van zijn zicht en been.

Deze twee heren hebben door hun gebeurtenissen samen de krachten gebundeld en op deze manier is de duo-cabaret voorstelling ‘Lachen om leed’ ontstaan. In deze voorstelling delen Robbert en Floris hun verhaal vol humor, zelfspot, verdriet en tegenslag. Hierbij staat hun leed centraal en wordt verteld hoe ze daar in het dagelijks leven een positieve draai aan geven. Deze voorstelling is te boeken via deSpreker.nl.

Achtergrond Robbert Charoe

Op advies van Mark de Hond is Charoe comedy cursussen gaan volgen en zo belandde hij onder de vleugels van Farbod, winnaar van het Leids Cabaret Festival 2018 die hem een aantal maanden coachte. Een nieuwe passie was meteen geboren. Sinds de zomer van 2018 organiseert Robbert elk kwartaal een stand-up/cabaret avond in Den Haag. In 2019 haalde Robbert de halve finale van het Leeuwarder cabaret festival. In 2021 strandde hij voor de halve finale van het Cameretten festival. Momenteel is Robbert bezig het trainen om een berg te beklimmen in Iran, dit doet hij samen met een aantal blinden en andere mensen met een beperking.

Podcast Blind vertrouwen
In zijn podcast ‘Blind vertrouwen’ praat Robbert over het blind worden en het missen van zijn been in een hele korte tijd. Deze podcast werd aanbevolen door radiozender Q-Music, waardoor het opblies en doorstroomde in de top 30 van de categorie persoonlijke verhalen. Op dat moment ging het balletje rollen voor Charoe. Hij werd betrokken bij een campagne over de toegankelijkheid in Den Haag voor mensen met een lichamelijke beperking. Zo werden er foto’s  van Robbert in 50 bushokjes/tramhaltes gehangen en  praat hij met andere ondernemers hoe de stad toegankelijker gemaakt kan worden. 

Robert Charoe inhuren als spreker?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072-750 7422.

Bewaar als favoriet

Meer video’s

Schrijf een recensieBeschikbaarheid en informatie Robbert Charoe

  • 8,9 op basis van +900 reviews
  • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
  • Corona annulering = kosteloos verzetten
  • Snel direct contact met deze spreker