Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Robbert Charoe
Bewaar als favoriet

Robbert Charoe

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro

Robbert Charoe, een ondernemer en succesvol salsadanser, werd onverwacht blind op zijn 37e en moest later zijn onderbeen laten amputeren. Ondanks tegenslagen bleef zijn passie voor salsa onverminderd sterk. Deze inspirerende verhaal gaat over identiteit, grote dromen en doelen, waarbij hij de keiharde realiteit ook niet schuwt.

Brand

"Robbert ondersteunt al bijna twee jaar het speciale traject waarbij mensen met een taakstraf vanwege een verkeersovertreding niet alleen hun taakstraf uitvoeren, maar ook een deel van die taakstraf als leertraject doorlopen. Deelnemers zien met eigen ogen wat de gevolgen van hun overtreding hadden kunnen zijn: slachtoffers maken die vervolgens moeten revalideren en soms restverschijnselen houden. Robbert vertelt op indringende wijze hoe zijn eigen visuele beperking en zijn beenprothese zijn dagelijks leven beïnvloeden. [...]"

Robbert Charoe

Robbert Charoe is een ongewild expert in onwaarschijnlijke keuzes. Over eigen regie, verlies en discipline, gecombineerd met comedy.

Discipline, doorzetten, eigen regie, het belang van humor, we kennen dit soort termen allemaal. Maar hoe breng je ze in de praktijk wanneer het erop aan komt? Robbert Charoe is tegen wil en dank expert op deze gebieden en neemt je graag mee in zijn onwaarschijnlijke verhaal. Het goede nieuws: wat Robbert kan, heeft iedereen in zich. Laat je confronteren, dan volgt de inspiratie vanzelf.

De wijze waarop Robbert zijn verhaal deelt, is uniek en ongeremd. Hij praat openhartig over het blind zijn en het missen van een been. Het is geen aaibare peptalk over positief denken, dit gaat over ijzeren geduld, discipline, onwaarschijnlijke wendbaarheid, keihard verlies en nog hardere humor. En natuurlijk over identiteit, groots dromen en doelen stellen.

Thema’s die aan bod komen tijdens zijn lezing

  • Doorzettingsvermogen
  • Wilskracht
  • Motivatie
  • Doelen stellen
  • Frustratie en pijn
  • Revalidatie

Ook heeft Robbert voor zijn publiek nog een kleine verrassing in petto. Hij toont ter plekke dat hij hét levende bewijs is van de kracht van doorzettingsvermogen en doelen stellen.

Wat Robbert uniek maakt

  • Het verhaal van Robbert neemt je mee langs pure uitzichtloosheid en onmogelijke keuzes, via doelgerichtheid, humor en discipline naar het onmogelijke waar maken.
  • Hij weet als geen ander de koppeling te maken naar andere moeilijke situaties waarin keuzes maken, kansen pakken en flexibel zijn een rol spelen.
  • Robbert verkoopt geen motiverend verhaaltje dat kort beklijft, maar houdt je een levensgrote, realistische spiegel voor, met een lach en een traan, die je niet snel zult vergeten.

Achtergrond Robbert Charoe

Door een ernstig ongeluk verbrijzelt Robbert zijn been. Niet wetende dat dit de start was voor een helse periode waarin hij zijn been zou verliezen een ook volledig blind zou raken, start hij aan zijn revalidatie. Blind zijn en het missen van een been zorgde bij Robbert voor een evenwichts- instabiliteitsstoornis en kreeg hij te horen van zijn artsen dat hij waarschijnlijk het grootste deel van de dag in zijn rolstoel zou moeten doorbrengen. Maar Robbert wilde daar niets van weten.

Er zijn talloze momenten tijdens zijn revalidatie geweest waarbij Robbert wilde opgeven. Zelfs medici en specialisten vertelde hem dat hij moesten stoppen om zichzelf te kwellen met zijn pogingen om te leren dansen, hij moest zijn focus richten op lopen met een prothese. Robbert gaf niet op. Hij zou weer lopen en dansen!

Comedy
Op advies van Mark de Hond is Charoe comedy cursussen gaan volgen en zo belandde hij onder de vleugels van Farbod, winnaar van het Leids Cabaret Festival 2018 die hem een aantal maanden coachte. Een nieuwe passie was meteen geboren. Sinds de zomer van 2018 organiseert Robbert elk kwartaal een stand-up/cabaret avond in Den Haag. In 2019 haalde Robbert de halve finale van het Leeuwarder cabaret festival.

In de media
Robbert was eerder te zien in de NTR-serie ‘Iedereen verlicht’ (seizoen 8, aflevering 3 – Verlies en rouw).
Lees hier het uitgebreide Zondaginterview van RTL Nieuws met Robbert.

Podcast Blind vertrouwen
In zijn podcast ‘Blind vertrouwen’ praat Robbert over het blind worden en het missen van zijn been in een hele korte tijd. Deze podcast werd aanbevolen door radiozender Q-Music. 

Robbert Charoe inhuren als spreker?

Robbert gelooft dat er in iedereen een onuitputtelijke energiebron zit. Hij heeft dit aan den lijve ondervonden en deelt zijn verhaal om zo anderen te inspireren om groter te dromen. Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072-750 7422.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Robbert Charoe

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid