Joseph Oubelkas inspireert mensen met zijn verhaal
In december 2004 gebeurt er iets wat het comfortabele leven van Joseph Oubelkas totaal op zijn kop zet. Iets dat blijkbaar iedereen zomaar kan overkomen. Van een jonge ondernemer met een succesvol eigen bedrijf verandert hij tot een gevangene in Marokko. Joseph Oubelkas heeft van 2004 tot 2009 onschuldig vast moeten zitten. Deze ervaring heeft grote impact om hem gehad, toch zorgt hij ervoor dat hij weer in zijn kracht komt te staan. Als spreker inspireert Joseph mensen met zijn verhaal.

Zijn ervaringen schreef hij op in zijn boek ‘400 brieven van mijn moeder’. Sinds de verschijning van dit boek in 2011 geeft Joseph Oubelkas lezingen en presentaties voor overheidsinstanties, scholen, universiteiten en het bedrijfsleven in binnen- en buitenland. Hierdoor heeft hij al tienduizenden mensen mogen inspireren en motiveren.

Onderwerpen
Een voorstelling van Joseph Oubelkas is verre van een gewone lezing. Het is een lezing die boeit en fascineert; een lezing die je mee moét maken. Als spreker geeft Joseph regelmatig sessies voor o.a. het bedrijfsleven, waarbij ‘inspireren’ en ‘motiveren’ de kernwoorden vormen. Joseph zoomt met zijn ervaringen in op mentale overlevingskracht en hoe wezenlijk dat is voor ondernemerschap, maar ook voor vele andere aspecten in het leven. Hoe ga je om met moeilijke situaties, hoe maak je er het beste van, waar leg je je focus? Thema’s als ‘Leiderschap’, ‘Omgaan met verandering’, ‘Omgaan met tegenslag’ komen daarbij aan bod. Je leert dingen te relativeren en zult concluderen dat je áltijd een keuze hebt!

Boeken van Joseph Oubelkas: 400 brieven van mijn moeder
400 brieven van mijn moeder is inmiddels een bestseller. Het boek gaat over het waargebeurde verhaal van Joseph Oubelkas (1980) die op 24-jarige leeftijd zonder bewijs of onderzoek wordt veroordeeld tot tien jaar celstraf in Marokko.
Ondanks de fouten in het vonnis en de conclusie van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken dat er geen enkel bewijs richting Joseph wijst, beginnen voor hem de jaren van onterechte gevangenschap. Joseph bouwt tijdens het harde leven in verschillende gevangenissen toch bijzondere vriendschappen op. Hij wordt ook onvoorwaardelijk gesteund door de 400 brieven van zijn moeder.

Gezondheid, Liefde, Vrijheid
Drie jaar na verschijning van de bestseller 400 brieven van mijn moeder verscheen in mei 2014 het tweede boek Gezondheid, Liefde, Vrijheid. Dit boek is het vervolg waarin Joseph Oubelkas de worsteling beschrijft met de vrije, maar sceptische wereld. Hij houdt zich staande ondanks alle veranderingen, tegenslagen en onzekerheden en probeert langzaam maar zeker weer een succesvol en gelukkig leven op te bouwen. In dit waargebeurde verhaal staan de thema’s gezondheid, liefde en vrijheid als de drie pijlers van de auteur centraal. Zoals in zijn debuut worden hierbij ontroerende brieffragmenten van zijn moeder aangehaald.

“Ik kan heel veel woorden gaan schrijven, maar denk dat met CHAPEAU voor het schrijven, het volhouden, je omgeving beïnvloeden, hoop houden, mensen steunen alles gezegd wordt. Klasse vent.” – Arjan Erkel

Joseph Oubelkas inhuren of boeken voor een lezing?
Joseph Oubelkas inhuren of boeken voor een lezing? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier aan de rechterzijde van de pagina.

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Joseph Oubelkas SKU UPC Model

Goed geregeld, netjes op de hoogte gehouden, goede spreker. Top avond !

Jun 26, 2018 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Vrienden van het Schepenhuis 

Goed geregeld, netjes op de hoogte gehouden, goede spreker. Top avond !


Innemend, inspirerend en met humor. Je wist ons publiek te boeien en te raken! Bedankt voor deze bijzondere ervaring in het zuiden van het land.

Apr 18, 2018 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Hogeschool de Kempel 

Innemend, inspirerend en met humor. Je wist ons publiek te boeien en te raken! Bedankt voor deze bijzondere ervaring in het zuiden van het land.


“Ik had het gehoopt maar niet verwacht; 170 van mijn collega’s muisstil en allemaal zonder mobiele telefoon in de hand… Joseph pakt je in vanaf

Feb 23, 2018 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Anoniem 

“Ik had het gehoopt maar niet verwacht; 170 van mijn collega’s muisstil en allemaal zonder mobiele telefoon in de hand… Joseph pakt je in vanaf het moment dat je hem ziet. Ook al wist ik een beetje wat er zou komen, ook ik was onder de indruk en af en toe zelfs geschokt door de woorden die hij zei. Wat ik het mooiste vind is dat Joseph ieder persoon in de zaal wist te raken, het lijkt alsof hij alleen tegen jou praat ook al zit de zaal nog zo vol. Bedankt Joseph voor je woorden, het heeft mij maar alle collega’s om mij heen anders doen denken…”


5.0 5.0 13 13 Goed geregeld, netjes op de hoogte gehouden, goede spreker. Top avond ! Joseph Oubelkas
Page:
12345

Gerelateerde sprekers

 • Dirk Zeelenberg

  Door zijn werk als acteur en ondernemer weet Dirk als geen ander hoe je mensen kunt motiveren om dagelijks het beste uit zichzelf te halen. Door zijn ervaringen is Dirk bij uitstek geschikt om te boeken als (gast)spreker, presentator of dagvoorzitter van uw congres of evenementen. Met veel passie, creativiteit en humor is Dirk in staat om hele zalen mee te krijgen in zijn verhaal.

   

 • Bart Flos

  Auteur van goed verkochte management boeken zoals het Anti-klaagboek, het Anti-sleurboek en Het perfecte project. Recent verscheen ‘De kenniskermis’ waar hij laat zien hoe je de kennisparadox omzeilt en weer plezier beleeft aan je eigen informatieoverload. Flos is een levendig en geestdriftig spreker en inspirator; hij zet je al lachend aan het denken.

   

 • Bart van den Belt

  Bart van den Belt (1984) is een veelgevraagd spreker en trainer op het gebied van ondernemerschap, gedragsverandering en creativiteit. Hij is auteur van diverse audioprogramma’s en de boeken ‘Fluitend Veranderen’, ‘Actie Werkboek’ en ‘Lanceer je bedrijf!’. Daarnaast is hij als spreker en trainer uitgeroepen tot ‘Freelancer of the year 2014’