Joseph Oubelkas inspireert mensen met zijn verhaal
In december 2004 gebeurt er iets wat het comfortabele leven van Joseph Oubelkas totaal op zijn kop zet. Iets wat blijkbaar iedereen zomaar kan overkomen. De jonge ondernemer met een succesvol eigen bedrijf verandert hij tot een gevangene in Marokko. Joseph Oubelkas heeft van 2004 tot 2009 onschuldig vast moeten zitten. Deze ervaring heeft grote impact om hem gehad, toch zorgt hij ervoor dat hij weer in zijn kracht komt te staan. Als spreker inspireert Joseph mensen met zijn verhaal.

Zijn ervaringen schreef hij op in zijn boek ‘400 brieven van mijn moeder’. Sinds de verschijning van dit boek in 2011 geeft Joseph Oubelkas lezingen en presentaties voor overheidsinstanties, scholen, universiteiten en het bedrijfsleven in binnen- en buitenland. Hierdoor heeft hij al tienduizenden mensen mogen inspireren en motiveren.

Onderwerpen
Een voorstelling van Joseph Oubelkas is verre van een gewone lezing. Het is een lezing die boeit en fascineert; een lezing die je mee moét maken. Als spreker geeft Joseph regelmatig sessies voor o.a. het bedrijfsleven, waarbij ‘inspireren’ en ‘motiveren’ de kernwoorden vormen. Joseph zoomt met zijn ervaringen in op mentale overlevingskracht en hoe wezenlijk dat is voor ondernemerschap, maar ook voor vele andere aspecten in het leven. Hoe ga je om met moeilijke situaties, hoe maak je er het beste van, waar leg je je focus? Thema’s als ‘Leiderschap’, ‘Omgaan met verandering’, ‘Omgaan met tegenslag’ komen daarbij aan bod. Je leert dingen te relativeren en zult concluderen dat je áltijd een keuze hebt!

Boeken van Joseph Oubelkas: 400 brieven van mijn moeder
400 brieven van mijn moeder is inmiddels een bestseller en het waargebeurde verhaal van Joseph Oubelkas (1980) die op 24-jarige leeftijd zonder bewijs of onderzoek wordt veroordeeld tot tien jaar celstraf in Marokko.
Ondanks de fouten in het vonnis en de conclusie van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken dat er geen enkel bewijs richting Joseph wijst, beginnen voor hem de jaren van onterechte gevangenschap. Tijdens het harde leven in verschillende gevangenissen bouwt Joseph toch bijzondere vriendschappen op en wordt hij onvoorwaardelijk gesteund door de 400 brieven van zijn moeder.

Gezondheid, Liefde, Vrijheid
Drie jaar na verschijning van de bestseller 400 brieven van mijn moeder verscheen in mei 2014 het tweede boek Gezondheid, Liefde, Vrijheid. Dit boek is het vervolg waarin Joseph Oubelkas de worsteling beschrijft met de vrije, maar sceptische wereld. Hij houdt zich staande ondanks alle veranderingen, tegenslagen en onzekerheden en probeert langzaam maar zeker weer een succesvol en gelukkig leven op te bouwen. In dit waargebeurde verhaal staan de thema’s gezondheid, liefde en vrijheid als de drie pijlers van de auteur centraal. Zoals in zijn debuut worden hierbij ontroerende brieffragmenten van zijn moeder aangehaald.

“Ik kan heel veel woorden gaan schrijven, maar denk dat met CHAPEAU voor het schrijven, het volhouden, je omgeving beïnvloeden, hoop houden, mensen steunen alles gezegd wordt. Klasse vent.” – Arjan Erkel

Joseph Oubelkas inhuren of boeken voor een lezing?
Joseph Oubelkas inhuren of boeken voor een lezing? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier aan de rechterzijde van de pagina.

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Joseph Oubelkas SKU UPC Model

Joseph Oubelkas heeft ons met zijn verhaal en de manier waarop hij dit bracht geïnspireerd, terwijl er tegelijkertijd alle ruimte was om lekker te la

Aug 22, 2017 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Cygnific 

Joseph Oubelkas heeft ons met zijn verhaal en de manier waarop hij dit bracht geïnspireerd, terwijl er tegelijkertijd alle ruimte was om lekker te lachen.
Hij vond snel de connectie met de groep, ging af en toe de confrontatie aan, maar liet iedereen in zijn waarde. Ook het intakegesprek enkele dagen van de voren en de efficiënte en vriendelijke hulp van de medewerkers van DeSpreker verliepen uiterst prettig. Een aanrader!


Joseph Oubelkas is een geweldig leuke kerel die een ongelofelijk verhaal heeft meegemaakt. Hij brengt op een zeer inspirerende manier dat je altijd ze

Jun 23, 2017 by Anonymous
Bedrijfsnaam: FBD Bankmensen 

Joseph Oubelkas is een geweldig leuke kerel die een ongelofelijk verhaal heeft meegemaakt. Hij brengt op een zeer inspirerende manier dat je altijd zelf verantwoordelijk bent voor je keuzes hoe om te gaan met de omstandigheden. Hij ontroerde amuseerde en heeft onze mensen echt geraakt. Nu een week later ontvang nog steeds zeer lovende reacties op zijn lezing. Het boek 400 brieven van mijn moeder van bijna 400 blz heb ik ademloos in 2 dagen uitgelezen. Joseph is een topper die ik iedereen aan kan bevelen en dat ben ik dus ook reeds actief aan het doen.


Joseph gaf een lezing voor een groep vrienden, ondernemers met kinderen op verzoek van de Gelukskoffer in Bussum. Het werd een geweldige avond. Ontro

Jun 08, 2017 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Gelukskoffer 

Joseph gaf een lezing voor een groep vrienden, ondernemers met kinderen op verzoek van de Gelukskoffer in Bussum. Het werd een geweldige avond. Ontroerend verbindend, lief en toch stoer en inspirerend, kwetsbaar en authentiek, Bij vragen uit de zaal ontsponnen zich mooie gesprekken, met name ook in antwoord op vragen van de kinderen. Een hele sterke les/inspiratie op het gebied van persoonlijk leiderschap.


5.0 5.0 6 6 Joseph Oubelkas heeft ons met zijn verhaal en de manier waarop hij dit bracht geïnspireerd, terwijl er tegelijkertijd alle ruimte was om lekker te lachen. Hij vond snel de conne Joseph Oubelkas
Page:
12

Gerelateerde sprekers

 • Dirk Zeelenberg

  Door zijn werk als acteur en ondernemer weet Dirk als geen ander hoe je mensen kunt motiveren om dagelijks het beste uit zichzelf te halen. Door zijn ervaringen is Dirk bij uitstek geschikt om te boeken als (gast)spreker, presentator of dagvoorzitter van uw congres of evenementen. Met veel passie, creativiteit en humor is Dirk in staat om hele zalen mee te krijgen in zijn verhaal.

   

 • Bart Flos

  Auteur van goed verkochte management boeken zoals het Anti-klaagboek, het Anti-sleurboek en Het perfecte project. Recent verscheen ‘De kenniskermis’ waar hij laat zien hoe je de kennisparadox omzeilt en weer plezier beleeft aan je eigen informatieoverload. Flos is een levendig en geestdriftig spreker en inspirator; hij zet je al lachend aan het denken.

   

 • Bart van den Belt

  Bart van den Belt (1984) is een veelgevraagd spreker en trainer op het gebied van ondernemerschap, gedragsverandering en creativiteit. Hij is auteur van diverse audioprogramma’s en de boeken ‘Fluitend Veranderen’, ‘Actie Werkboek’ en ‘Lanceer je bedrijf!’. Daarnaast is hij als spreker en trainer uitgeroepen tot ‘Freelancer of the year 2014’