Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Yvo Kouwenhoven
Bewaar als favoriet

Yvo Kouwenhoven

Tariefindicatie: 950 - 1250 Euro

Yvo Kouwenhoven overleefde een ernstig auto-ongeluk én drie keer een hersenvliesontsteking. Het lukte hem drie keer om uit een coma te ontwaken en zijn leven opnieuw op te bouwen. Tijdens deze lezing deelt Yvo Kouwenhoven zijn inspirerende inzichten na een leven met tegenslag en toch het kunnen waarmaken van je dromen.

Guus Beking, BBZ Adviseur gemeente Zutphen

"In november 2019 ben ik bij een bijeenkomst geweest waar Yvo als spreker optrad. Yvo vertelde vol passie over hoe hij zijn dromen najoeg en hoe hij is omgegaan met tegenslagen waardoor hij zijn dromen moest laten varen. Het verhaal van Yvo boeide mij van begin tot eind. De manier waarop Yvo omgaat met tegenslagen vind ik bewonderenswaardig en het heeft mij tot nadenken gezet. We 'klagen' massaal om het minste geringste terwijl daar vaak helemaal geen reden voor is. Yvo inspireert mensen met zijn verhaal om mensen zelf na te laten denken over hoe wij (willen) omgaan met tegenslagen."

Yvo Kouwenhoven

Hoe geef je richting aan je kernwaarden? Hoe maak je van je droom je werkelijkheid? Maar wat nou als het tegenzit? Hoe ga je dan om met de tegenslagen? We weten het allemaal, binnen bedrijven en organisaties kan lastig zijn om met (ongewenste) veranderingen om te gaan. Yvo vertelt over zijn onorthodoxe pad naar het waarmaken én bijstellen van zijn droom.

Aan de hand van zes thema’s (Acceptatie, Perspectief, Samenwerking, Geduld, Doorzettingsvermogen en Zelfcompassie) vertelt Yvo hoe hij driemaal uit een coma ontwaakte en zijn leven weer oppakte. Zijn lessen vertaalt hij vervolgens naar je organisatie.

Zodra je de zaal uitloopt ben je geraakt door een kwetsbaar verhaal dat je nooit vergeet. In het verhaal herken je je eigen talenten en hoe je die kunt inzetten om je dromen te verwezenlijken.

Onderwerpen lezing Yvo Kouwenhoven

Yvo vertelt over zijn onorthodoxe pad naar het waarmaken én bijstellen van zijn droom. Hij neemt je mee in de wereld van tegenslagen, acceptatie, zelfcompassie en doorzettingsvermogen. Een inspirerend verhaal vol levenslessen.

  • Omgaan met tegenslagen
  • Veerkracht
  • Doorzettingsvermogen
  • Neurodiversiteit
  • Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)
  • Persoonlijke groei

Achtergrond

“Aan de buitenkant zie je niks aan mij. Dat is zowel een zegen als een vloek.”

In 1998 overleefde Yvo op jonge leeftijd ternauwernood een ernstig ongeluk, met een schedelbasisfractuur als gevolg. Tijdens zijn revalidatie ging het van kwaad tot erger; Yvo kreeg een hersenvliesontsteking (bacteriële meningitis) in het ziekenhuis. Uiteindelijk duurde het drie maanden tot hij weer het ziekenhuis uit liep.

Dat kon Yvo niet stoppen om volop voor zijn dromen te gaan. Hij besloot om zijn idealen lokaal te verwezenlijken door een biologische tuinderij op te zetten. Hij ontwikkelde zich van stadse cityboy tot bioboer op het platteland. Binnen enkele jaren groeide zijn biologische tuinderij uit tot een succesvol bedrijf met een sociaal karakter.

Het noodlot sloeg opnieuw toe: in 2018 en 2019 kreeg Yvo weer hersenvliesontsteking. Hij nam de moeilijke beslissing om afscheid te nemen van de droom waar hij jarenlang hard voor had gewerkt, en stopte met de boerderij.

Interesse in een lezing van Yvo Kouwenhoven?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Of telefonisch via 072 – 750 7422.

Bewaar als favoriet

Beoordelingen

Kim van der Berg, Event manager

"Het verhaal van Yvo hoorde ik tijdens de eerste editie van Stand-up Stories in Amersfoort. Aan de hand van zijn indrukwekkende ervaringen geeft hij een nuchtere kijk op het leven. Hij brengt dit alles met hier en daar heerlijke droge humor. Naast dat hij inspiratie brengt is het ook leuk om naar te luisteren. En dat vind ik ongelofelijk knap als je hoort wat hij heeft meegemaakt. Zijn ervaring heeft mij eraan herinnert hoe belangrijk het is om te vertrouwen op je eigen innerlijke vuurtje, hoe groot de tegenslag ook is. Yvo laat je zien wat de rijkdom is van een veerkrachtige geest."

IQCoach

"Dromen en tegenslagen, Yvo heeft mij geraakt met zijn persoonlijke verhaal over hoe hij zijn vuurtje weer liet branden na een fikse tegenslag. Na de lezing hadden wij een realistische eerste stap op papier naar ons eigen doel. Mijn vuur laaide hoog op door zo samen te sparren over ons persoonlijke doel. Wat een aanstekelijke positieve spreker!' Manon Wennink, IQ coach, na lezing van donderdag 28 november"

Hogeschool Arnhem & Nijmegen

"Wij waren zeer onder de indruk van jou verhaal en hoe je in gesprek ging met de studenten. De manier waarop je met studenten in gesprek ging was persoonlijk waardoor studenten ook het gevoel Kregen dat zij de ruimte hadden om informeel met je in gesprek te gaan. De documentaire is een prachtige vorm om het gesprek te beginnen. Je ziet de drive die jij hebt als persoon ondanks alle tegenslagen. Dit werkt positief op de kijker. Voor sociaal werkers was het dan ook goed om te zien dat elk individu ondanks hetzelfde "ziektebeeld" heel anders in zijn of haar leven staat. Ik vond dat dan ook het mooiste van het gesprek met de studenten."

Beschikbaarheid en informatie

Yvo Kouwenhoven

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid