Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Joey Litjens
Bewaar als favoriet

Joey Litjens

Tariefindicatie: 950 - 1250 Euro

Op donderdag 21 mei 2009 kwam motorcoureur Joey ernstig ten val. Een abrupt einde van zijn carrière. Althans, dat was de prognose. Na drie jaar revalideren stapte hij weer op de motor. Inmiddels is hij een succesvolle coach van internationale wegrace coureurs en MotoGP Analist bij Ziggo Sport. Hij inspireert zijn publiek om ten alle tijden het uiterste uit jezelf te halen.

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

Of bekijk een video

Be IT

Van begin tot eind geboeid door zijn bijzondere verhaal! Joey neemt je écht mee in zijn bijzondere levensverhaal. Wat een doorzettingsvermogen heeft deze man. Hij weet je van begin tot eind te boeien en te motiveren. Door middel van een heldere presentatie, een eerlijk en open verhaal met de nodige emotie, zet hij je flink aan het denken. Een motivational speaker is hij zeker!

Medipoint

Bijzonder was de openheid en de emotie die duidelijk voelbaar was in Joey\'s verhaal. De enorme vechtlust en alle fasen van het verwerken van een ongeluk en de gevolgen besprak hij. Dit met een behoorlijke dosis zelfspot wat het tot een vermakelijk verhaal maakte. Hoe met een ontzettende doorzettingskracht je toch nog tot een nieuw doel kunt komen. Er dat je uit eindelijk bij het behalen van dat doel toch nog tot een ander perspectief komt. Of je nou liefhebber bent van motorsport of moeder van een zoon met een topsport carrière of dat je luistert vanuit een je rol als manager, het inspireerde iedereen aan tafel.

Joey Litjens

Joey Litjens stond bekend als de Max Verstappen van de wegrace. Op 15-jarige leeftijd maakte hij zijn debuut als jongste Grand Prix 125cc deelnemer ooit. In 2006 komt zijn jongensdroom uit en mag hij strijden op het allerhoogste niveau van de motorsport als vaste Grand Prix rijder. Het succes kwam hem niet aanwaaien en na twee jaar moet Litjens het hoogste strijdtoneel verlaten. Worstelingen met de harde motorsport wereld, crashes en tegenslagen dwongen hem een stap terug te nemen. Joey laat het hoofd niet hangen en vindt een andere route na de wereldtop, tot die fatale dag in mei 2009.

Het verhaal van Joey bezorgd de luisteraars letterlijk kippenvel op de armen. Hoe ga je om met tegenslagen? Hoe luister je na je hoofd en je lichaam? Hoe blijf je in verbinding met jou netwerk, je familie, maar vooral jezelf?

Over de lezing van Joey Litjens

Het publiek motiveren om doelen te stellen en motivatie geven om doelen te realiseren doet Joey door zijn ervaringen vol passie te delen. Onderwerpen als aanpassingsvermogen en zelfreflectie worden met emotie en vernieuwende kijk toegelicht.

Joey kan tijdens zijn lezing koppeling maken met thema’s als: Doelen stellen, Grenzen verleggen, Motivatie, Omgaan met tegenslagen, Talentontwikkeling, Resultaten boven Veiligheid, Discipline, Passie voor Sport, Emotie, Diepen dalen in Topsport, Mindset en Focus (visualisatie).

Achtergrond Joey Litjens

Sinds Joey 3 jaar jong was had hij maar één droom: wereldkampioen worden in de Grand Prix 125cc. Op zijn 9e startte hij al met zijn actieve race-carrière en op zijn 15e maakte hij zijn debuut tijdens de TT van Assen als jongste Nederlandse wegrace-coureur ooit. Een vaste startplaats in de Grand Prix 125cc klasse volgde in 2006. Twee jaar op het hoogste niveau in de wegrace-sport waren bikkelhard en brachten niet het gewenste resultaat. Noodgedwongen maakte Joey een stap terug in het Spaans, Duits en Europees kampioenschap en het plezier én succes keerde terug.

Op 19-jarige leeftijd stapte hij over op de Supersport 600 en won direct races. Records werden verbroken en vele podiums waren een feit. Hij tekende een officieel fabriekscontract bij Yamaha. Maar een week later sloeg het noodlot toe. Op een stratencircuit in Hengelo (GLD), donderdag 21 mei 2009 kwam hij tijdens een training zwaar ten val. Er werd een ernstig zenuwletsel geconstateerd en zijn dokter voorspelde dat hij nooit meer zou kunnen racen. Maar na 3 jaar intensief revalideren stapte Joey weer op de motor. Hierover kwam het boek ‘Impact – De crash die Joey Litjens’ leven veranderde’ uit.

Hij werd coach van jonge racers en groeide al snel door van nationale jeugdcoach tot coach in het wereldkampioenschap. 8 jaar na zijn ongeval maakte hij zijn comeback. Tijdens de TT van Assen als bij-programma in het NK Supersport 300 en werd zelfs 11e van de 35 rijders! Direct na deze race kondigde Joey het definitieve einde aan van zijn topsportcarrière. Hij viel in het bekende zwarte gat en raakte verslaafd aan drank en drugs. Alles om te vluchten. Maar hij is er bovenop gekrabbeld en staat nu sterker in zijn schoenen dan ooit. Hij is inmiddels motorsport analist bij Ziggo Sport en geeft indrukwekkende lezingen aan scholen en bedrijven over zijn ervaringen in de topsport en zijn revalidatieproces.

Joey Litjens boeken voor een lezing?

Heb je vragen over de lezing van Joey of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer video’s

Recensies

Be IT

Van begin tot eind geboeid door zijn bijzondere verhaal! Joey neemt je écht mee in zijn bijzondere levensverhaal. Wat een doorzettingsvermogen heeft deze man. Hij weet je van begin tot eind te boeien en te motiveren. Door middel van een heldere presentatie, een eerlijk en open verhaal met de nodige emotie, zet hij je flink aan het denken. Een motivational speaker is hij zeker!

Medipoint

Bijzonder was de openheid en de emotie die duidelijk voelbaar was in Joey\'s verhaal. De enorme vechtlust en alle fasen van het verwerken van een ongeluk en de gevolgen besprak hij. Dit met een behoorlijke dosis zelfspot wat het tot een vermakelijk verhaal maakte. Hoe met een ontzettende doorzettingskracht je toch nog tot een nieuw doel kunt komen. Er dat je uit eindelijk bij het behalen van dat doel toch nog tot een ander perspectief komt. Of je nou liefhebber bent van motorsport of moeder van een zoon met een topsport carrière of dat je luistert vanuit een je rol als manager, het inspireerde iedereen aan tafel.Beschikbaarheid en informatie Joey Litjens

  • 8,9 op basis van +900 reviews
  • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
  • Corona annulering = kosteloos verzetten
  • Snel direct contact met deze spreker