Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Joey Litjens
Bewaar als favoriet

Joey Litjens

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Op donderdag 21 mei 2009 kwam motorcoureur Joey ernstig ten val. Een abrupt einde van zijn carrière. Althans, dat was de prognose. Na vijf jaar revalideren stapte hij weer op de motor. Inmiddels is hij MotoGP Analist bij Ziggo Sport en een succesvol coach van internationale wegrace coureurs. Hij inspireert zijn publiek om ten alle tijden het uiterste uit jezelf te halen.

Management team van Husqvarna Nederland BV

"Wij kennis gemaakt met Joey Als gastspreker. Wat een kleine GROTE man! Zeer puur hoe hij op authentieke wijze vertelde over zijn tegenslagen. Zeer inspirerend hoe hij op interactieve wijze ons meenam in zijn “nieuwe leven” en kijk op de toekomst met handvaten die wij kunnen toepassen binnen onze organisatie."

Joey Litjens

Joey Litjens stond bekend als de Max Verstappen van de wegrace en leek voorbestemd voor de top, maar moest na een zware crash opklimmen uit een diep dal. Een rauw en inspirerend verhaal over racen, een zware crash, verslaving en weer opkrabbelen.

Op 15-jarige leeftijd maakte hij zijn debuut als jongste Grand Prix 125cc deelnemer ooit. In 2006 komt zijn jongensdroom uit en mag hij strijden op het allerhoogste niveau van de motorsport als vaste Grand Prix rijder. Het succes kwam hem niet aanwaaien. Worstelingen met de harde topsport wereld, crashes en tegenslagen dwongen hem een stap terug te nemen. Joey laat het hoofd niet hangen en vindt een andere route na de wereldtop, tot die fatale dag in mei 2009.

Over de lezing van Joey Litjens

Het publiek motiveren om doelen te stellen en motivatie geven om doelen te realiseren doet Joey door zijn ervaringen vol passie te delen. Onderwerpen als zelfreflectie en aanpassingsvermogen worden met emotie en vernieuwende kijk toegelicht.

Het verhaal van Joey bezorgd de luisteraars letterlijk kippenvel op de armen. Joey kan tijdens zijn presentatie op unieke interactieve wijze een koppeling maken met thema’s als: Doelen stellen, Grenzen verleggen, Motivatie, Omgaan met tegenslagen, Talentontwikkeling, Ondernemen, Management, Resultaten boven Veiligheid, Discipline, Passie voor Sport, Emotie, Diepen dalen in Topsport, Vitaliteit, Mindset en Focus (visualisatie), Revalideren en omgaan met Verslaving.

Achtergrond Joey Litjens

Sinds Joey 3 jaar jong was had hij maar één droom: wereldkampioen worden in de Grand Prix 125cc. Op zijn 9e startte hij al met zijn actieve race-carrière en op zijn 15e maakte hij zijn debuut tijdens de TT van Assen als jongste Nederlandse wegrace- coureur ooit. Een vaste startplaats in de Grand Prix 125cc klasse volgde in 2006.

Op 19-jarige leeftijd stapte hij over op de Supersport 600 en won direct races. Records werden verbroken en vele podiums waren een feit. Hij tekende een officieel fabriekscontract bij Yamaha. Maar een week later sloeg het noodlot toe. Op een stratencircuit in Hengelo (GLD), donderdag 21 mei 2009 kwam hij tijdens een training zwaar ten val. Er werd een ernstig zenuwletsel geconstateerd en zijn dokter voorspelde dat hij nooit meer zou kunnen racen. Maar na 3 jaar intensief revalideren stapte Joey weer op de motor. Hierover kwam het boek ‘Impact – De crash die Joey Litjens’ leven veranderde’ uit.

Hij werd coach van jonge talenten en groeide al snel door van nationale jeugdcoach tot coach in de wereldtop. 8 jaar na zijn ongeval maakte hij eenmalig een ongelofelijke comeback in het NK Supersport 300 en werd zelfs 11e van de 35 rijders! Direct na deze race kondigde Joey het definitieve einde aan van zijn topsportcarrière. Hij viel in het bekende zwarte gat en raakte verslaafd aan drank en drugs. Alles om te vluchten. Maar hij is er bovenop gekrabbeld en staat nu sterker in zijn schoenen dan ooit. Hij is inmiddels motorsport analist bij Ziggo Sport en geeft indrukwekkende lezingen aan scholen en bedrijven over zijn ervaringen in de topsport en zijn revalidatieproces. Joey verteld openhartig over zijn verhaal in zijn tweede biografie ‘Littekens – Het ongecensureerde verhaal van motorcoureur Joey Litjens’.

Joey Litjens boeken voor een lezing?

Heb je vragen over de lezing van Joey of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Provincie Groningen

"In het kader van het thema veerkracht, hebben we Joey dit jaar uitgenodigd om een lezing te geven als kick-off voor de vitaliteitsweek voor de medewerkers van de provincie Groningen. Wat een emotioneel, heftig verhaal maar wat mooi om te zien hoe veel veerkracht een mens kan hebben. De lezing is zeer inspirerend en het verhaal heeft mij goed aan het denken gezet. De tips helpen je om meer veerkracht te brengen in je leven. En vooral dat je moet blijven oefenen. Dank Joey!"

Be IT

"Van begin tot eind geboeid door zijn bijzondere verhaal! Joey neemt je écht mee in zijn bijzondere levensverhaal. Wat een doorzettingsvermogen heeft deze man. Hij weet je van begin tot eind te boeien en te motiveren. Door middel van een heldere presentatie, een eerlijk en open verhaal met de nodige emotie, zet hij je flink aan het denken. Een motivational speaker is hij zeker!"

Medipoint

"Bijzonder was de openheid en de emotie die duidelijk voelbaar was in Joey's verhaal. De enorme vechtlust en alle fasen van het verwerken van een ongeluk en de gevolgen besprak hij. Dit met een behoorlijke dosis zelfspot wat het tot een vermakelijk verhaal maakte. Hoe met een ontzettende doorzettingskracht je toch nog tot een nieuw doel kunt komen. Er dat je uit eindelijk bij het behalen van dat doel toch nog tot een ander perspectief komt. Of je nou liefhebber bent van motorsport of moeder van een zoon met een topsport carrière of dat je luistert vanuit een je rol als manager, het inspireerde iedereen aan tafel."

Beschikbaarheid en informatie

Joey Litjens

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid