Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Tim de Vries
Bewaar als favoriet

Tim de Vries

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro

Naar aanleiding van een trampoline-ongeval is Tim zijn linkeronderbeen inclusief knie verloren. Tim besloot zich niet tegen te laten houden, maar juist om te gaan kijken naar de mogelijkheden. Nu is hij drievoudig wereldkampioen Handbiken!

Tim de Vries

Tim de Vries is handbiker in de H5-klasse. In deze klasse behoort hij tot de absolute wereldtop. Naar aanleiding van een trampoline-ongeval in 1997 is Tim zijn linkeronderbeen inclusief knie verloren. Tim besloot zich niet tegen te laten houden door zijn beperking en is nu drievoudig wereldkampioen handbiker! Voor Tim is zijn maatschappelijke rol erg belangrijk. Hij zet zich daarom in om andere te motiveren om alles uit het leven te halen, met of zonder beperking!

Met zijn kenmerkende enthousiasme en positiviteit vertelt hij over zijn carrière. De ups & downs, het omgaan met tegenslagen, grenzen verleggen en de wil om te winnen. Zijn uitspraak ‘Laat je lichamelijke beperking geen mentale beperking zijn’ is zijn lijfspreuk en hij deelt dit graag met iedereen in de hoop dat men daar baat bij kan hebben.

Onderwerpen waar Tim over spreekt

  • Doorzettingsvermogen
  • Motivatie & inspiratie
  • Omgaan met tegenslag

Over Tim de Vries

Handbiker Tim de Vries heeft na zijn ongeval beide schouders onder zijn revalidatie gezet en kon na 1.5 week het ziekenhuis verlaten. Tim besloot zich niet te laten tegenhouden en ging kijken naar nieuwe verfrissende mogelijkheden. Na een korte roeicarrière maakte Tim in 2010 de keuze om te gaan handbiken. Dit was de beste keuze van zijn leven. Hedendaags is Tim drievoudig wereldkampioen, drievoudig wereldbekerwinnaar en negenvoudig nationaal kampioen!

Na zijn eerste wereldbeker winst en zes jaar na zijn keuze om te gaan handbiken wist Tim zich te kwalificeren voor de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro, waar hij vierde werd op de tijdrit. Een jaar later werd Tim de Vries voor het eerst wereldkampioen. Dit was slechts de eerste wereldtitel van de drie! In zowel 2018, als 2019 wist hij tevens het wereldkampioenschap op zijn naam te zetten. Op de paralympische spelen in Tokio 2021 won hij zelfs brons! Momenteel is Tim volop in voorbereiding op de Paralympische Spelen van Parijs 2024. Het doel van Tim is nu twee treden hoger op het podium!

Interesse in een lezing van Tim of heb je een vraag?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Of telefonisch via 072 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Tim de Vries

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid