Katja Staartjes
Katja Staartjes beklom een aantal van de hoogste bergen ter wereld, waaronder Mount Everest (1e Nederlandse vrouw), Manaslu, Gasherbrum 1 en Cho Oyu. Ook leidde zij verschillende expedities. Zij volbracht verder de Great Himalaya Trail, een extreme tocht van 2000 km door de Nepalese Himalaya. In 2015 was zij terplekke, toen Nepal getroffen werd door een dramatische aardbeving. Sindsdien is de bergbeklimster betrokken bij de wederopbouw van het land, en door de Nepalese overheid benoemd tot goodwill ambassadeur. Zij heeft uitgebreide management ervaring in diverse organisaties.

Met adembenemende beelden neemt Katja Staartjes je mee naar de hoogste toppen ter wereld en legt de link naar vraagstukken als: Wat vraagt leiderschap? Hoe ga je om met veiligheid en risico’s? Hoe kun je de onderlinge samenwerking bevorderen? Hoe houd je het met elkaar uit in extreme omstandigheden en stress? Hoe ga je om met constante veranderingen?

Wat zijn uiteindelijk de succesfactoren voor het behalen van het – gezamenlijke – doel ? Kortom: herkenbare vraagstukken uit het dagelijks leven en werk.

De bergbeklimster is uitstekend in staat de link te maken naar de dagelijkse praktijk in organisaties: Katja heeft jarenlange management-ervaring. Zowel in vaste als interim-management posities. Tegenwoordig wisselt zij haar expedities af met haar werk als trainer en coach. Én als inspirerend spreker. Een lezing brengen met impact, dat is haar doel als spreker. Een bijeenkomst die écht raakt en inspireert. Met de interactie die gewenst is.
De presentaties worden op maat gemaakt, variërend van 30 minuten tot 2 uur. Nadruk op bepaalde thema’s is mogelijk. In geval meer interactie gewenst is, kunnen bijeenkomsten uitlopen naar 3 of 4 uur.

Katja Staartjes schreef drie boeken: Hoog spel, Top-inspiratie en Lopen over de grens. Het eerste boek, Hoog spel, is het persoonlijke relaas van de Everest-beklimming. In Top-inspiratie, van droom tot succes, worden 60 thema’s kort en krachtig uitgewerkt in relatie tot het realiseren van persoonlijke dromen en gemeenschappelijke doelen. Elk thema is voorzien van een indrukwekkende foto. Het boek is tevens beschikbaar in het Engels onder de titel Peak Performance. Het derde boek, Lopen over de grens, betreft het reisverslag van de bergtocht door Nepal. In bijzonder vormgegeven boek vol foto’s staat het thema ‘grenzen’ centraal.

Persoonlijke missie Katja Staartjes: samen met passie onderweg zijn naar je top = inspiratie.

Katja Staartjes boeken voor een lezing?
Katja Staartjes boeken voor een lezing? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier.

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Schrijf nu een recensie


Submit your review
* Required Field

Katja Staartjes SKU UPC Model

Het leek alsof de presentatie op het lijf van Zorgbalans was geschreven.Cora Kunz, bestuurssecretaris Zorgbalans

Jan 05, 2017 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Zorgbalans 

Het leek alsof de presentatie op het lijf van Zorgbalans was geschreven.
Cora Kunz, bestuurssecretaris Zorgbalans


Door de inspirerende lezing, met prachtig beeldmateriaal, zullen deelnemers hun eigen teamdynamiek direct herkennen. Katja Staartjes is toegankelijk e

Jan 05, 2017 by Anonymous
Bedrijfsnaam: De Boer & Ritsema van Eck 

Door de inspirerende lezing, met prachtig beeldmateriaal, zullen deelnemers hun eigen teamdynamiek direct herkennen. Katja Staartjes is toegankelijk en scherp tegelijkertijd in de do’s en don’ts van teamwork. Een waardevolle opstart voor degelijke teamontwikkeling.
Erik Koenders, directeur De Boer & Ritsema van Eck


Wij zijn gepakt door het boeiende verhaal van Katja over de weg van de droom naar het bereiken van de top. Thema's als vertrouwen, leiderschap en risi

Oct 26, 2015 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Regenboog Zuid 

Wij zijn gepakt door het boeiende verhaal van Katja over de weg van de droom naar het bereiken van de top. Thema's als vertrouwen, leiderschap en risico nemen zijn ruimschoots aan bod gekomen en zijn op maat gesneden voor onze doelgroep. Inspirerend, leerzaam, confronterend en een vleugje humor.. anderhalf uur op het puntje van onze stoel gezeten !


5.0 5.0 3 3 Het leek alsof de presentatie op het lijf van Zorgbalans was geschreven.Cora Kunz, bestuurssecretaris Zorgbalans Katja Staartjes

Gerelateerde sprekers

 • Maarten van der Weijden

  Maarten van der Weijden geeft presentaties aan bedrijven en ondernemers, maar ook opleidings- en zorginstanties, om beter te worden. Onderwerpen als ambitie, omgaan met tegenslagen, doorzettingsvermogen en succesvol samenwerken komen aan bod. Mede door zijn carrière bij Unilever als manager weet Maarten de link tussen topsport en bedrijfsleven te leggen.

   

 • Melvin Redeker

  Melvin daagt zijn publiek uit om mee te denken. Met interessante inhoud en adembenemend beeldmateriaal van zijn expedities (Himalaya en zeebodem) weet hij ieder publiek te raken. Hij deelt gepassioneerd zijn inzichten over succesvol samenwerken, duurzaamheid, leiderschap, omgaan met verandering en tegenslag.

   

 • Wilco van Rooijen

  Wilco van Rooijen is de eerste en enige Nederlander die op eigen kracht en zonder extra zuurstof, de Seven Summits en de Three Poles bereikte. De lezingen van Wilco gaan over moed, wilskracht, teamgeest, doorzettingsvermogen, tactiek, creativiteit, mentale en fysieke hardheid.