Op zoek naar een muzikale en impactrijke spreker voor jouw event?

Coen Jutte
Bewaar als favoriet

Coen Jutte

Coen is één van de meest impactvolle sprekers over groei en (gedrags-)verandering. De impact van zijn lezing is zelfs vanaf 2023 onderwerp van wetenschappelijk onderzoek. Coen laat mensen niet alleen weten hoe gedragsverandering werkt, hij laat het mensen ook samen beleven.

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

"Alle deelnemers hebben enorm genoten van Coens  bijzondere, vermakelijke en inzicht gevende afsluiting."

Coen Jutte voor jouw event

Coen is één van de meest impactvolle sprekers over groei en (gedrags-)verandering van professionals. De impact van zijn lezing is zelfs vanaf 2023 onderwerp van wetenschappelijk onderzoek, uitgevoerd door de Universiteit van Utrecht*.

Of het nu gaat om samenwerking, leiderschap, vitaliteit, duurzaamheid of psychologische veiligheid, Coen toont niet alleen hoe gedragsverandering werkt, maar laat het mensen ook samen beleven. Met een mix van kennisoverdracht, heldere modellen, opdrachten én muziek onthult hij hoe we patronen herkennen en andere keuzes kunnen maken.

Voorbeeld lezingen Coen Jutte

 • Psychologische veiligheid, criterium nr. 1 voor excellente teamprestaties
  In 2016 ontdekte Google in het beroemde onderzoek ‘Aristotle’ in de eigen organisatie dat psychologische veiligheid het criterium nr. 1 is voor teamperformance. Hoe worden leiders enthousiast om ermee aan de slag te gaan? Volgens Coen Jutte eerst door bewustwording, dat psychologische veiligheid gaat over twee dingen: ruimte pakken voor jezelf én ruimte geven aan anderen.
 • Veranderen, hoe gaat dat?
  We moeten anticiperen op een steeds sneller veranderende wereld. Ons brein is echter behoudzuchtig en houdt ons in de comfortzone. Hoe veranderen we mee? Hoe leren en groeien we echt? In zijn motivational speech legt Coen Jutte uit hoe ons brein werkt én laat u werkelijke verandering beleven. Coen creëert een veilige omgeving en oefent om openlijk je weerstand te tonen. Het resultaat is dat het merendeel van de toehoorders na afloop bereid is om zelf te veranderen.
 • Motivational speech: Wat doen we morgen anders dan vandaag?’
  We hebben een inspirerende dag gehad en zitten vol nieuwe ideeën. Terug op ons werk zullen we echter merken, dat we eigenlijk weer gemakkelijk doen wat we deden om te krijgen wat we kregen. Hoe zorgen we ervoor dat ons energieke, geïnspireerde gevoel nu, ook omgezet wordt in daden straks? Coen Jutte legt uit hoe u de beperkingen van ons brein kunt omzeilen en laat in een energieke speech u ervaren hoe u kunt groeien naar een echte change-maker.
 • Het geheim van krachtig leiderschap anno nu
  Hoe groei je als verbindende leider in deze tijden? Door psychologische veiligheid op 1 te zetten. Onderzoek (Harvard, Google) heeft immers uitgewezen, dat dit criterium nr. 1 is voor de performance van hedendaagse teams. Coen legt uit, dat dit vooral een kwestie is van bewustwording, dat leden van psychologisch veilige teams twee dingen goed kunnen: ruimte pakken voor jezelf én ruimte geven aan anderen. En de leider gaat hierin voorop.

Coen is tevens in te huren als dagvoorzitter.

Over Coen Jutte

Als Delfts ingenieur begon Coen Jutte zijn carrière bij Alfabeeld, een eigenwijs organisatie-advies bureau uit Amsterdam. Aansluitend richtte hij stichting De Nationale Proeftuin op en toerde hij langs de Nederlandse theaters als cabaretier én begenadigd pianist. Na enige tijd verbonden te zijn geweest als expert aan Aberkyn, een change leadership firm van McKinsey heeft hij nu met zijn bedrijf de Nootenkraker als veranderkundige een bloeiende adviespraktijk. Met zijn gelijknamige speech is hij een veelgevraagd spreker over groei, leren, veranderen en doorbreken van patronen.

*Wetenschappelijk onderzoek – ‘Weten vs Beleven’

De Universiteit van Utrecht doet in 2023 onderzoek naar de impact van zijn presentaties die vol beleving zitten. Zij gaan de komende jaren de impact van zijn presentaties op de gedachten, emoties en gedrag van het publiek vergelijken met meer traditionele vormen van kennisoverdracht. En kijken of dit verschil zichtbaar is op lange termijn. Daarbij kijken ze niet alleen naar gerapporteerde overtuigingen en bewuste intenties. Door het meten van hartslag, bloeddruk, aandacht, of hersenactiviteit willen ze ook onbewuste en intrinsieke effecten in kaart gaan brengen.

Coen Jutte inhuren of boeken voor een lezing of workshop?

De lezingen van Coen Jutte duren rond de 45-60 minuten. Uiteraard is een langer durende workshop of programma op maat ook mogelijk. Voor kleinere groepen kunnen we een lager tarief rekenen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

"Hoewel ik met Coen het optreden had voorbesproken was het voor mij een zeer positieve verrassing! Zijn optreden bracht humor en lichtheid in de dag op 12 oktober. Dat was een zeer welkome break. Coen wist het amusement te combineren met een zinnige inhoud rondom veranderen (van personen en organisaties) Na afloop kreeg ik vele positieve reacties van aanwezigen."

Feike Sijbesma, CEO DSM

"Coen voelt perfect aan hoe hij mensen in de corporate wereld echt los kan krijgen."

Rijkswaterstaat

"Een geweldige lezing, iedereen had zo zijn eigen eye-openers. Zeer inspirerend."

HVC

"Een prachtig uur... er wordt nog over gesproken!"

Inspectie Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

""Coen was voor mij een positieve verassing! Zijn optreden bracht humor en lichtheid in deze pittige dag en wist een zeer zinnige inhoud rondom veranderen van personen en organisaties te combineren met amusement. Na afloop kreeg ik vele positieve reacties van aanwezigen"."

Beschikbaarheid en informatie

Coen Jutte

Sprekers ook online inzetbaar

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Groot (inter)nationaal netwerk

8,9 op basis van +1120 reviews

Logo van De Spreker

Website & onderhoud Kobalt