Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Hans-van-der-Loo
Bewaar als favoriet

Hans van der Loo

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Hans van der Loo is een vooraanstaand expert op het terrein van energie, gedrag en prestaties. Hij geeft prikkelende maatwerk lezingen over psychologische veiligheid, energiemanagement, gedrags- en cultuurverandering, prestatieverbetering, persoonlijk leiderschap en visiegericht organiseren.

Belastingdienst

" Wij kwamen op de website terecht voor een specifieke spreker. Maar er is goed meegedacht vanuit despreker.nl waardoor wij uiteindelijk met Hans van der Loo in zee zijn gegaan. Deze spreker was erg kundig op het onderwerp dat wij wilden behandelen tijdens een webinar. Prima advies dus en heldere communicatie over de gemaakte afspraken. "

Hans van der Loo

Hans van der Loo geldt als dé expert op het gebied van visie, energieke verandering en prestatieverbetering. Hij heeft advieservaring in bijna alle grote organisaties in Nederland opgedaan.

Het scala van onderwerpen waaraan Hans van der Loo dagelijks werkt, schrijf én vertelt zijn met name: visie, trends, strategievorming en concrete gedragsverandering in de praktijk. De boeken die hij de afgelopen vijf jaar geschreven heeft, heten ‘Kus de visie wakker’, ‘We hebben er zin in!’, ‘Energy Boost’, ‘Vaart Maken’, ‘Waar haal je de energie vandaan’, ‘Werkvuur ontketenen’ en ‘Psychologische veiligheid’. Op de planning staan boeken over de ‘Race om het coronavaccin’ en de groeiende betekenis van ‘stromende teams’. In 2023 schreef Hans samen met Caroline Koetsenruijter het boek ‘Giftig gedoe op de werkplek – Van ongewenst gedrag naar sociale veiligheid’.

 

Lezing Hans van der Loo

Hij brengt zijn verhalen op energieke, humorvolle en interactieve wijze. De thema’s waarin Hans is gespecialiseerd:

 • Psychologische veiligheid
 • Energiek veranderen
 • Positieve energie en zelfmotivatie
 • Gedrag- en cultuurverandering
 • Persoonlijk leiderschap
 • Teaming als nieuwe vorm van samenwerken
 • Purpose gedreven werken
 • Sociaal en psychologisch veilig werkklimaat

De inhoud en de lengte van de lezing kan in overleg bepaalde worden.

Achtergrond

Hans van der Loo (1954) is geboren in Luxemburg en heeft daarna aan de Sorbonne (Parijs), de Universiteit Utrecht en Harvard Business School (Boston) gedragswetenschappen gestudeerd. Hij begon zijn carrière als universitair hoofddocent op het gebied van toekomstscenario’s aan de Universiteit Utrecht. Na een aantal jaren werkzaam te zijn in het bedrijfsleven maakte hij de switch naar het advies. Als partner bij &Samhoud, Pentascope en Turner hield hij zich in binnen- en buitenland bezig met gedrags- en cultuurverandering, visie- en strategie ontwikkeling, alsmede de vertaling daarvan in aangepast gedrag en gewenste prestaties. Hans is getrouwd en heeft twee zoons: Casper (26) en Joran (22). Hij woont in Utrecht, maar geeft ook regelmatig lezingen in het buitenland. Niet vreemd, want hij spreekt vloeiend Engels, Duits en Frans

Workshops

Wil je meer dan alleen een presentatie? Wil je je team of organisatie een duwtje in derug of een ‘boost’ geven? Dan zijn de volgende, speciaal hiervoor ontworpen workshops een optie:

 • Psychologische veiligheid in de praktijk: praktisch georiënteerde ochtend- of middag workshop, waarin je aan de hand van een meting inzicht krijgt in de psychologische veiligheid van je team(s),
 • Zelfmotivatie (positieve energie): aan de hand van een meting krijg je in een ochtend of middag inzicht in de energie van je team en van de individuele teamleden.
 • Effectieve gedragsverandering: wil je weten hoe je je eigen gedragsnel en simpel kunt veranderen? En hoe je anderen kunt beïnvloeden om hetzelfde te doen? In een ochtend of middag ga je aan de hand van een bewezen aanpak aan de slag om jouw eigen gedragsverandering te realiseren.

Hans van der Loo boeken voor een lezing of workshop?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier. Of telefonisch via 072 – 750 7422.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Hans van der Loo

Sprekers ook online inzetbaar

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Groot (inter)nationaal netwerk

8,9 op basis van +1120 reviews

Logo van De Spreker

Website & onderhoud Kobalt