Op zoek naar een vooraanstaande en veelzijdige spreker?

Jeroen Busscher
Bewaar als favoriet

Jeroen Busscher

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro

Jeroen Busscher is een energieke en humoristische spreker. Jeroen helpt organisaties veranderen en leiders ontwikkelen. Veel van zijn lezingen draaien om het thema: het beïnvloeden van menselijk gedrag.

Culemborg

"Jeroen Busscher kan als geen ander met humor en zijn eigen(tijdse) kijk op werken in een organisatie, mensen meenemen. Zijn presentatie is actueel, spreekt medewerkers aan, inspireert en geeft nieuwe inzichten."

Jeroen Busscher

Jeroen Busscher geldt al meer dan twee decennia als één van de meest inspirerende en vernieuwende managementdenkers van ons land. Als strateeg op het gebied van organisatieverandering helpt hij organisaties op het gebied van vernieuwing en leiders met groei. Jeroen is een schrijver, veelgevraagd spreker, onderhoudt een vlogkanaal, maakt radio en geeft les op verschillende managementopleidingen en MBA’s.

Jeroen Busscher heeft een energieke en humoristische manier van presenteren. Zijn achtergrond als kunstenaar klinkt nog steeds door in zijn manier van spreken en zijn inspirerende visie. Jeroen is een onconventionele, aardse, praktische denker die uitdaagt, prikkelt en inspireert.

Onderwerpen waar Jeroen over spreekt:

 • Hybride werken: Hoe word je een flexibele, doelgerichte en lerende organisatie? Welke rol bekleedt de manager daarin?
 • Leidinggeven: Met name aan professionals.
 • Organisatieverandering: Met als insteek de gedragsmatige kant van verandering.
 • Organisatiecultuur: Waarom doen groepen mensen zoals ze doen?
 • Invloed en macht: Hoe werkt menselijke interactie, hoe werkt beïnvloeding en hoe zet je jezelf in positie als afdeling, adviseur of professional?

Jeroen is tevens inzetbaar als dagvoorzitter.

Achtergrond Jeroen Busscher

Jeroen Busscher is al tijden een gevestigde naam in managementland. Hij geldt als een autoriteit op het gebied van gedragsinterventies in organisaties. Door middel van creatieve oplossingen helpt hij managers en organisaties in transformatieprocessen. Zijn sprankelende manier van praten maken hem een geliefd keynote speaker en dagvoorzitter. Jeroen helpt organisaties veranderen en leiders ontwikkelen.

Jeroen was onder meer (gast-)docent aan de Hogeschool voor de kunsten in Utrecht, Avans Hogeschool, de Baak, Nyenrode en IFBD in België. Tien jaar lang leidde hij Malgil, het prijswinnende ontwerpbureau voor organisatie-interventies. Wat begon als evenementenbureau, ontwikkelde zich door tot een ontwerpbureau voor organisatiecultuur-interventies. Malgil won voor haar concepten een bronzen en een gouden Giraffe; de belangrijkste evenementenprijs van Nederland. Ook won hij een EVA voor beste communicatie-evenement van het jaar. Sinds 2005 werkt Jeroen als zelfstandig consultant en auteur.

Boeken geschreven door Jeroen Busscher

 • Leidinggeven in de hybride organisatie
 • De ideale ambtenaar
 • Don’ts voor managers
 • De leer(r)evolutie
 • Aanstekelijk veranderen
 • Pimp je afdeling
 • Onbeperkt houdbaar
 • Turbomanagement
 • De kracht van de roze bril
 • Troost voor werkende mensen
 • Prekenboek voor leiders

Geïnteresseerd in een lezing van Jeroen Busscher?

Jeroen staat te boek als een enthousiast, creatief en humoristisch spreker. Hij vertelt aansprekende verhalen met vaak verrassende filmfragmenten en zeer herkenbare voorbeelden. Wil je meer weten over de mogelijkheden of een offerte ontvangen? Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of bel ons op 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

De Rooi Pannen

"De ervaring met Jeroen Busscher als gastspreker is enorm goed. Ondanks dat we erg kort van te voren de afspraak hadden gemaakt, had Jeroen een perfecte presentatie in elkaar gezet. Jeroen hield het personeel een spiegel voor en doormiddel van humor en anekdotes werden we aan het denken gezet. De samenwerking met Jeroen heb ik als prettig ervaren. Ik zou Jeroen zeker aanbevelen."

Ministerie EZK

"Ik vond het verhaal van Jeroen Busscher over werk in de toekomst (voorheen hybride werken) boeiend. Hij heeft het goed afgestemd op onze organisatie; op basis van het voorgesprek. Verder viel mij op dat zijn non verbale communicatie ook heel sterk is. Hij gebruikt het podium en de ruimte heel goed. Kortom: ik ben heel tevreden en heb weer nieuwe inzichten opgedaan."

Rabobank

"We waren niet op zoek naar een klassieke spreker, maar iemand die prikkelt. Met Jeroen komt dat wel goed. Hij is niet alleen eigenwijs, maar ook zeer eigenzinnig. Hij gooit bewust de knuppel in het hoenderhok. Het is aan jezelf om niet te gaan verdedigen, maar jezelf aan het denken te zetten. De break-outs en het gesprek daarna zorgden ervoor dat de scherven weer een beetje opgeruimd werden en mensen perspectief kregen. Jeroen weet alledaagse situaties met dramatiek uit te vergroten. Hierdoor werden sommige situaties echt lachwekkend. Die humor was erg leuk. Niet iedereen was het ook eens met (al) zijn uitspraken, maar iedereen gaf aan dat hij wel prikkelt en aan het denken zet. Ik ben blij dat we voor hem gekozen hebben."

Gemeente Wageningen

"Jeroen heeft een inspiratiesessie over Hybride Werken verzorgd voor de medewerkers van de gemeente Wageningen. Daarna volgde een werksessie met het management om dit onderwerp te verdiepen. Het is ontzettend knap hoe Jeroen tijdens de livestream een uur lang weet te boeien en inspireren! Elke minuut nam hij ons mee in de wereld van de hybride professional. In de werksessie met het management weet hij vervolgens de groep te faciliteren om de inspirerende inzichten te vertalen naar dilemma's en kansen voor de organisatie! Zijn bijdrage is een belangrijk ijkpunt geweest voor ons. Een ijkpunt van waaruit we de dialoog voeren over Hybride Werken binnen de gemeente Wageningen. Met veel plezier gaan we dan ook aan de slag om de inzichten te vertalen naar morgen! Het totaalpakket (inspiratie-sessie, werksessie en de boeken) maakt het geheel tot een unieke beleving. Saskia Claassen Programmaleider Fitte Organisatie Gemeente Wageningen "

Gemeente Veenendaal

"Wij hadden op relatief korte termijn een goede spreker nodig over hybride werken. Met Jeroen Busschers vonden we deze goede spreker. Het contact was snel gelegd en Jeroen stond open voor maatwerk. Hij gaf een geweldige presentatie die aansloot bij het momentum waar wij als organisatie staan. En ook gevoelsmatig precies de juiste snaar raakte bij de luisteraars. Wij zijn dan ook uitermate tevreden."

Beschikbaarheid en informatie

Jeroen Busscher

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid