HomeDuurzaamheid Walter Faaij

Walter Faaij

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro
"Het is mijn missie om organisaties, bedrijven en de samenleving duurzaam te maken." - Walter Faaij
Vraag vrijblijvend informatie

Walter Faaij

Walter Faaij is corporate antropoloog, adviseur, onderzoeker, facilitator, spreker en verhalenverteller. Walter is gespecialiseerd in organisatiecultuur, cultuurverandering, inclusie en MVO. Hij is oprichter van Green Culture Lab, docent in de masteropleiding Sustainable Citizenship (Universiteit Utrecht) en heeft zijn exotische roots op Groenland waar hij onderzoek deed naar de sociale effecten van klimaatverandering.

Walter houdt zich bezig met bedrijven en organisaties helpen bij het verankeren van duurzaamheid in het DNA en de bedrijfs- of organisatiecultuur. Verduurzaming is in essentie een vraagstuk van cultuur- en organisatieverandering. Verduurzamen wordt makkelijker als je weet hoe (organisatie)cultuur werkt en hoe je cultuur kunt veranderen.

Onderwerpen lezingen Walter Faaij

– Duurzaamheid
– Organisatie-/ cultuurverandering
– Diversiteit en inclusie
– (Corporate) antropologie
– Fuseren, samenwerken, culturele integratie

Persoonlijke achtergrond

Walter Faaij doet als corporate antropoloog cultuuronderzoek in bedrijven en organisaties en begeleidt hen bij complexe (cultuur)transities, reorganisaties of fusies. Met zijn kennis en expertise vanuit de antropologie en ervaring met veranderen in organisaties op antropologische leest combineert Walter makkelijk theorie met praktijkvoorbeelden.
Hij helpt directieteams en MT’s in het ontwikkelen van visie of verbeteren van stroeve samenwerking, is opgeleid tot Deep Democracy facilitator, en heeft ruime ervaring in het begeleiden van ingewikkelde en moedige stakeholderdialogen binnen en tussen organisaties.

Persoonlijke missie
‘Ik geloof er dan ook in dat duurzaamheid om meer vraagt dan technologische oplossingen en een levensvatbare business case. Duurzaamheid gaat over mensen, over gedrag en routines, over een sociale verandering, een cultuurverandering in de samenleving en een mindshift op individueel niveau.’

Interesse in een lezing van Walter Faaij of heeft u een vraag?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 750 74 22.

Meer video’s

Recensies

Schrijf nu een recensie


Verstuur jouw review
* Verplicht veld

Walter Faaij SKU UPC Model

Walter weet met prikkelend vragen in te zoomen op wat cultuur is en benadrukt dat verschillend zijn het gegeven is waar we mee om moeten gaan. Visueel

Sep 24, 2019 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Curio 

Walter weet met prikkelend vragen in te zoomen op wat cultuur is en benadrukt dat verschillend zijn het gegeven is waar we mee om moeten gaan. Visueel was zijn verhaal prachtig ondersteund. Hij weet een goed tempo te houden, zonder te haasten. Hij raakte de draad van zijn verhaal niet kwijt en maakte er ogenschijnlijk natuurlijk en soepel een rond verhaal van. Walter spreekt een jonger publiek aan. Walter zou nóg meer voorbeelden uit zijn eigen reizen mogen gebruiken om de prachtige denktranten te verstevigen in zijn verhaal.


Wij hebben het genoegen gehad om Walter Faaij, Antropoloog, in te kunnen huren via despreker.nl. Het contact liep al heel snel en kreeg binnen enkele

Oct 11, 2018 by Anonymous
Bedrijfsnaam: Gemeente Amsterdam 

Wij hebben het genoegen gehad om Walter Faaij, Antropoloog, in te kunnen huren via despreker.nl. Het contact liep al heel snel en kreeg binnen enkele werkdagen een telefonische afspraak met Walter.

Tijdens het telefonisch gesprek klikte het meteen. Ik heb hem mogen ervaren als een openhartig persoonlijkheid, hij wist waar hij het over had en kon in een mum van minuten de vraag van de gemeente Amsterdam omzetten naar concrete doelen en afspraken. Diezelfde avond ontving ik een mooi programma om in te spreken op het werkcongres 'een divers en inclusief Amsterdam'.

Tijdens het congres, hoe spannend het ook was voor ons, liet Walter niets merken. Hij oogde stabiel, een oase van rust en kon zijn eigen weg wel vinden. Onze collega's en externe partners zijn zeer tevreden over zijn input en dat vraagt naar meer!

Op de vraag of wij Walter nog eens zullen inhuren? Ja! Zeker, daar is geen twijfel over mogelijk. Er komt een vervolg op ons werkcongres en Walter zal als eerste gevraagd worden.


5.0 5.0 2 2 Walter weet met prikkelend vragen in te zoomen op wat cultuur is en benadrukt dat verschillend zijn het gegeven is waar we mee om moeten gaan. Visueel was zijn verhaal prachtig ond Walter Faaij

Curio

Walter weet met prikkelend vragen in te zoomen op wat cultuur is en benadrukt dat verschillend zijn het gegeven is waar we mee om moeten gaan. Visueel was zijn verhaal prachtig ondersteund. Hij weet een goed tempo te houden, zonder te haasten. Hij raakte de draad van zijn verhaal niet kwijt en maakte er ogenschijnlijk natuurlijk en soepel een rond verhaal van. Walter spreekt een jonger publiek aan. Walter zou nóg meer voorbeelden uit zijn eigen reizen mogen gebruiken om de prachtige denktranten te verstevigen in zijn verhaal.

Gemeente Amsterdam

Wij hebben het genoegen gehad om Walter Faaij, Antropoloog, in te kunnen huren via despreker.nl. Het contact liep al heel snel en kreeg binnen enkele werkdagen een telefonische afspraak met Walter. Tijdens het telefonisch gesprek klikte het meteen. Ik heb hem mogen ervaren als een openhartig persoonlijkheid, hij wist waar hij het over had en kon in een mum van minuten de vraag van de gemeente Amsterdam omzetten naar concrete doelen en afspraken. Diezelfde avond ontving ik een mooi programma om in te spreken op het werkcongres 'een divers en inclusief Amsterdam'. Tijdens het congres, hoe spannend het ook was voor ons, liet Walter niets merken. Hij oogde stabiel, een oase van rust en kon zijn eigen weg wel vinden. Onze collega's en externe partners zijn zeer tevreden over zijn input en dat vraagt naar meer! Op de vraag of wij Walter nog eens zullen inhuren? Ja! Zeker, daar is geen twijfel over mogelijk. Er komt een vervolg op ons werkcongres en Walter zal als eerste gevraagd worden.Beschikbaarheid en informatie Walter Faaij