Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Walter Faaij despreker lezing
Bewaar als favoriet

Walter Faaij

Tariefindicatie: 3000 - 4000 Euro

Walter Faaij is corporate antropoloog en gespecialiseerd in duurzaamheid, bedrijfscultuur en cultuurverandering. Hij helpt organisaties bij het verankeren van duurzaamheid in het DNA en de bedrijfs- of organisatiecultuur. Zijn missie is om de transitie naar een duurzame samenleving te bevorderen door mensen bewust te maken van de noodzaak van verandering.

Gemeente Amersfoort

"Gastspreker Walter Faaij heeft vanaf het begin aandacht en interesse getoond in onze organisatie om zo maatwerk te leveren voor zijn presentatie. De uitvoering was heel goed, professioneel en betrokken."

Walter Faaij

Walter Faaij is corporate antropoloog en oprichter van Green Culture Lab. Spreekt, schrijft en adviseert over duurzaamheid, bedrijfscultuur en cultuurverandering. Hij gelooft dat je cultuurverandering het best kunt vergelijken met het bouwen van een beweging. 

Met een woest aantrekkelijk veranderverhaal mensen verleiden om mee te doen. De kracht van peer-to-peer inzetten. Echte, moedige, spannende gesprekken voeren, zodat mensen opnieuw samen nieuwe oplossingen kunnen vinden, de ordening herordenen en betekenis kunnen geven aan de verandering.

Onderwerpen lezingen

  • Duurzaamheid
  • Organisatie-/ cultuurverandering
  • (Corporate) antropologie
  • Fuseren, samenwerken, culturele integratie

Achtergrond Walter Faaij

Walter is oprichter van Green Culture Lab en heeft een aantal maanden onderzoek gedaan op exotisch Groenland, daar onderzocht hij de sociale effecten van klimaatverandering. Walter heeft toen 3 maanden in Groenland gewoond (2010). Hij zag daar de impact van klimaatverandering op een samenleving. Mensen die niet meer in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien, omdat het ijs smelt, de zee opwarmt en de vis naar het noorden trekt.

Walter heeft al meer dan 25 cultuurtrajecten in organisaties begeleid (zowel cultuuronderzoek als -verandering). En hij heeft gevarieerde opdrachtgevers van multinationals tot MKB’ers, in verschillende sectoren. Ook is hij opgeleid tot Deep Democracy facilitator. Hij geeft daarin trainingen bij onder andere Human Dimensions (oprichter Jitske Kramer), waaraan hij verbonden is. 

Walter heeft zijn bijdrage geleverd aan de volgende boeken:

  • Co-auteur van ‘Antropoloog Gezocht’ (2020) 
  • Co-auteur van (Engelse versie) ‘Anthropologists Wanted’ (2021)
  • Als gastauteur schreef hij het hoofdstuk ‘Waarom we betere conflicten moeten hebben om een duurzame samenleving te bouwen’ in ‘Herstelrecht door de ogen van’ (2022)

Interesse in een lezing van Walter Faaij of heb je een vraag?

Neem vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Curio

"Walter weet met prikkelend vragen in te zoomen op wat cultuur is en benadrukt dat verschillend zijn het gegeven is waar we mee om moeten gaan. Visueel was zijn verhaal prachtig ondersteund. Hij weet een goed tempo te houden, zonder te haasten. Hij raakte de draad van zijn verhaal niet kwijt en maakte er ogenschijnlijk natuurlijk en soepel een rond verhaal van. Walter spreekt een jonger publiek aan. Walter zou nóg meer voorbeelden uit zijn eigen reizen mogen gebruiken om de prachtige denktranten te verstevigen in zijn verhaal."

Gemeente Amsterdam

"Wij hebben het genoegen gehad om Walter Faaij, Antropoloog, in te kunnen huren via despreker.nl. Het contact liep al heel snel en kreeg binnen enkele werkdagen een telefonische afspraak met Walter. Tijdens het telefonisch gesprek klikte het meteen. Ik heb hem mogen ervaren als een openhartig persoonlijkheid, hij wist waar hij het over had en kon in een mum van minuten de vraag van de gemeente Amsterdam omzetten naar concrete doelen en afspraken. Diezelfde avond ontving ik een mooi programma om in te spreken op het werkcongres 'een divers en inclusief Amsterdam'. Tijdens het congres, hoe spannend het ook was voor ons, liet Walter niets merken. Hij oogde stabiel, een oase van rust en kon zijn eigen weg wel vinden. Onze collega's en externe partners zijn zeer tevreden over zijn input en dat vraagt naar meer! Op de vraag of wij Walter nog eens zullen inhuren? Ja! Zeker, daar is geen twijfel over mogelijk. Er komt een vervolg op ons werkcongres en Walter zal als eerste gevraagd worden."

Beschikbaarheid en informatie

Walter Faaij

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid