Op zoek naar een spreker die jouw organisatie en team in beweging kan brengen?

Ymkje Leijstra
Bewaar als favoriet

Ymkje Leijstra

Tariefindicatie: 1250 - 2000 Euro , 950 - 1250 Euro

Ymkje helpt om inclusief leiderschap te versterken binnen organisaties in verandering. Ze neemt je mee in de wereld van deep democracy, transitiemanagement en hoe je met écht goede gesprekken, het aangaan en oplossen van gedoe tot goede besluiten en verandering komt. Uniek aan Ymkje’s verhaal is dat ze hierbij haar persoonlijke transitie tot slechtziende gebruikt als verhelderend metafoor.

Bewaar als favoriet
Ja, ik wil een vrijblijvende aanvraag doen

Of bekijk een video

DUO

Ymkje was een inspirerende spreker en de lezing was boeiend, interactief en voor iedereen goed te volgen.

Ahold Delhaize

Op een prettige, natuurlijke manier wist Ymkje de boodschap over inclusie op de werkvloer over te brengen door haar persoonlijke verhaal, maar ook praktische tips mee te geven. Het contact voorafgaand aan Ymkje’s talk bij ons verliep prettig. Ze is geïnteresseerd in het bedrijf, de doelgroep en het doel van haar talk.

Werkpad

De talk van Ymke hebben we in 2020 en 2021 ingezet tijdens een training aan visueel beperkten. Ik heb normaal gesproken geen geduld voor talks, maar Ymkje wist mij van begin tot eind te boeien en wist de doelgroep te raken door een mix van emotie, confrontatie en rake metaforen. Heel knap hoe ze autoriteit en kwetsbaarheid in haar verhaal en in haar hele zijn weet te leggen, ze is een voorbeeld voor velen.

Ymkje Leijstra

Ymkje Leijstra is een ervaren manager, adviseur, slechtziend culturele antropoloog en bovendien drs. in ‘Anders’! Ze helpt organisaties die worstelen met leidinggeven aan ‘anders’ in tijden van ‘steeds weer anders’. Ymkje reist met leiders mee in de zoektocht hoe je in tijden van transitie en cultuurverandering goede gesprekken voert, hoe je gedoe aangaat, oplost en tot gedragen besluiten komt.

Ymkje gebruikt in haar verhaal haar persoonlijke transitie naar slechtziende als illustratie van de transitie naar inclusief leiderschap. Verwacht diep filosofisch én praktische rijtjes. Ymkje geeft inzichten over hoe veranderen werkt vanuit het gedachtegoed van Deep Democracy en transitiemanagement.

Ze stelt nieuwsgierige vragen, helpt om ingewikkelde patronen te ontwarren, houdt een spiegel voor, deelt incongruenties die verandering in de weg staan én reikt leiders praktische methoden aan, waarmee ze zelf aan de slag kunnen gaan.

Mogelijke thema’s lezingen Ymkje Leijstra

 • Leidinggeven aan anders / inclusief leiderschap
 • Inclusief leiderschap; kwetsbaarheid en autoriteit in balans
 • Deep Democracy
   • Het vergroten van inclusie en diversiteit in organisaties
   • Het vergroten van veiligheid op de werkvloer
   • Goede gesprekken, goede conflicten en goede besluiten leren nemen
 • Inzicht in transitiemanagement en cultuurverandering
 • Empowerment, macht en en rangorde in organisaties

View her English profile here.

Achtergrond Ymkje Leijstra

Ymkje wist al op jonge leeftijd dat ze slechtziend zou worden. Dit gaf haar een ‘pluk de dag’-mentaliteit. Ze reisde de wereld over en werd op haar 23e, naast haar twee studies Culturele antropologie en Algemene sociale wetenschappen, shopmanager bij een reisbureau. Maatschappelijke veranderingen, zoals de effecten van de digitale transitie op het klantgedrag in de reiswereld, intrigeerden haar.

Ze maakte na haar afstuderen de overstap naar de wereld van onderzoek en advies binnen het veiligheidsdomein van de overheid. Reizen, cultuurverandering en ondernemen zijn nog altijd haar passies en inmiddels heeft ze haar eigen bedrijf ‘De leiderschapsreiziger’. Hiermee helpt ze met trainingen en workshops organisaties bij het versterken van leiderschap in tijden van verandering. Ook organiseert ze leiderschapsreizen, uiteenlopend van één dag tot een week in de Ardennen of in Marokko. Ze staan in het teken van het ontwikkelen van leiderschap van de toekomst.

Ze deed diverse opleidingen, van BOA tot Agile Leadership, maar heeft zich voornamelijk ontwikkeld op het gebied van groepsdynamica, teamontwikkeling en transitiemanagement. Ze is geaccrediteerd level 4 Deep Democracy facilitator. Ze gelooft heilig in het combineren van mentale en fysieke uitdagingen om als professional en mens in beweging te komen.

Ymkje Leijstra boeken voor een lezing?

Heb je vragen over de lezing van Ymkje of wil je een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22. Wij helpen je graag verder.

Bewaar als favoriet

Meer video’s

Recensies

DUO

Ymkje was een inspirerende spreker en de lezing was boeiend, interactief en voor iedereen goed te volgen.

Ahold Delhaize

Op een prettige, natuurlijke manier wist Ymkje de boodschap over inclusie op de werkvloer over te brengen door haar persoonlijke verhaal, maar ook praktische tips mee te geven. Het contact voorafgaand aan Ymkje’s talk bij ons verliep prettig. Ze is geïnteresseerd in het bedrijf, de doelgroep en het doel van haar talk.

Werkpad

De talk van Ymke hebben we in 2020 en 2021 ingezet tijdens een training aan visueel beperkten. Ik heb normaal gesproken geen geduld voor talks, maar Ymkje wist mij van begin tot eind te boeien en wist de doelgroep te raken door een mix van emotie, confrontatie en rake metaforen. Heel knap hoe ze autoriteit en kwetsbaarheid in haar verhaal en in haar hele zijn weet te leggen, ze is een voorbeeld voor velen.Beschikbaarheid en informatie Ymkje Leijstra

 • 8,9 op basis van +900 reviews
 • Vrijblijvende offerte binnen 1 werkdag
 • Corona annulering = kosteloos verzetten
 • Snel direct contact met deze spreker