Op zoek naar een inspirerende spreker over diversiteit en inclusie?

Zoë Papaikonomou
Bewaar als favoriet

Zoë Papaikonomou

Tariefindicatie: Tarief op aanvraag

Zoë Papaikonomou is schrijfster, onderzoeksjournaliste en docente. Haar werk richt zich op het gebied van diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid. Ze onderzoekt daarbinnen vooral de werking van macht. Zoë is auteur van twee boeken: ‘Heb je een boze moslim voor mij?’ (2018) en De inclusiemarathon (2021).

Zoë Papaikonomou

In haar lezing of training neemt Zoë Papaikonomou je mee in de Inclusiemarathon. Het is de titel van het boek dat ze schreef met Kauthar Bouchallikt en waarvoor zij samen 41 diversiteitsprofessionals en -onderzoekers interviewden. De inclusiemarathon is in 2022 gekroond tot managementboek van het jaar.

Stel je wilt een marathon gaan lopen. Zou je je dan aanmelden voor de Marathon van Amsterdam en vrolijk aan de start verschijnen, zonder intensieve training van lijf en geest? Nee. Je gaat als onervaren loper eerst uitzoeken wat het precies inhoudt om een marathon te lopen en welke training je daarvoor nodig hebt. Trainen voor een marathon vraagt om zelfreflectie, balans, flexibiliteit en een realistische opbouw. En vooral om: uithoudingsvermogen.

Haar interactieve lezingen en sessies zijn een praktische, ongemakkelijke sprint door de wereld van diversiteit en inclusie, waarbij zij inzoomt op macht en gelijkwaardigheid. Onderdeel van de sessie zijn verschillende oefeningen met betrekking tot uitsluiting en het ontleden van de eigen werkcultuur.

Onderwerpen:

  • Macht en gelijkwaardigheid
  • Diversiteit en inclusie
  • Leiderschap
  • De inclusiemarathon

Achtergrond Zoë Papaikonomou

Zoë Papaikonomou is een schrijfster, onderzoeksjournaliste en docente die zich richt op diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid. Ze groeide op het Amsterdam Noord als dochter van een Nederlandse moeder en een Griekse vader en studeerde Geschiedenis en Arabisch.

Tijdens haar jaren als verslaggever bij AT5 en later als hogeschooldocent Journalistiek verbaasde ze zich over het gebrek aan diversiteit in de media, zowel in de afspiegeling van redacties als in hun manier van werken. Haar werk benadrukt het gebrek aan diversiteit (in de media) en de impact daarvan op de samenleving.

Zoë is co-auteur van de boeken ‘Heb je een boze moslim voor mij?’ en ‘De inclusiemarathon’. Met ‘De inclusiemarathon’ heeft ze samen met Kauthar Bouchallikht 41 diversiteitsprofessionals en -onderzoekers geïnterviewd over hun kennis en ervaringen in het werkveld van diversiteit en inclusie. Dit boek gaat over diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid op de werkvloer en is in 2022 bekroond tot Managementboek van het jaar.

Samen met One’sy Muller maakt Zoë de Bonte Was Podcast waar ze bespreken wat hen de afgelopen maand is opgevallen in de Nederlandse media qua diversiteit en inclusie.

Interesse in een lezing, training of workshop van Zoë Papaikonomou?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of telefonisch via 072 – 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

Beschikbaarheid en informatie

Zoë Papaikonomou

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid