Op zoek naar een inspirerende spreker voor jouw (online) bijeenkomst?

Afbeelding Rolf Schrama
Bewaar als favoriet

Rolf Schrama

Tariefindicatie: 2000 - 3000 Euro

Het verhaal van Paralympisch zeiler Rolf Schrama (1,25m) is geen standaard succesverhaal, maar een authentiek, kwetsbaar en humoristisch verhaal over thema’s als Mindset, Bepaal je eigen succes, D&I (diversiteit & inclusie). Omgaan met veranderingen, De kracht van de kleine stapjes en Denken in mogelijkheden.

DWG Automation

"Hij brult als een witte tijger! Mooi om te zien dat iemand zijn kracht heeft gevonden. De deelnemers vonden Rolf erg informatief. Het was zeker een toegevoegde waarde en inspirerend."

Rolf Schrama

Rolf Schrama heeft een zeer zeldzame vorm van dwerggroei waardoor de vooruitzichten bij zijn geboorte zeer somber waren. Hierdoor heeft Rolf te maken gehad met vele extreme uitdagingen. Al op jonge leeftijd stelde hij zichzelf ten doel om ‘groots’ te gaan leven. Van een ‘straatschoffie’ op de Mavo klom hij op tot doctorandus in de Economie. Vanuit het chique kantoorpand waar hij werkte aan de Amsterdamse grachten keek hij op een dag naar buiten en dacht: ‘is dit leven eigenlijk wel zo groots?’

Hij nam vervolgens letterlijk het roer zelf in handen, bepaalde een nieuwe koers en kreeg langzaam de regie over zijn leven terug. Het was het begin van een onvergetelijke reis waar hij talloze lessen leerde over waar groei werkelijk over gaat. Vanaf dat moment was hij in staat om echt groots te gaan denken!

Vanaf het begin tot het eind weet Rolf zijn publiek met een lach en een traan te boeien met zijn levensverhaal, dat voor veel mensen een wake-up call zal zijn om eens goed naar zichzelf te kijken.

Onderwerpen waar Rolf Schrama veel over spreekt

De lezingen van Rolf zijn zoveel mogelijk maatwerk en laten steevast een diepe impact achter.

1. Denken in mogelijkheden
“Je moet niet vechten tegen de wind, maar je moet hem gebruiken om vooruit te komen.”
In een meeslepend verhaal vertelt Paralympisch zeiler Rolf Schrama over hoe hij op zoek is gegaan naar zichzelf. Hoe hij langzaam zijn handicap begon te accepteren en het uiteindelijk wist te omarmen. Tijdens deze lezing komen de volgende thema’s aanbod:

  • Hoe gaat hij zelf om met veranderingen?
  • Wat was er nodig om zichzelf te accepteren?
  • Hoe ervaart hij tegenslagen? Of ervaart hij die niet?
  • Welke doelen stelt hij en waarom?
  • De kracht van kleine stapjes
  • Maar ook thema’s als: mindset, grenzen verleggen, dingen anders doen, genieten van wat je doet, zelfvertrouwen, persoonlijk leiderschap en grootse doelen stellen.

Kortom, een positief verhaal dat u en uw werknemers aan het nadenken zal zetten, waarna u samen aan een nog mooiere toekomst kunt bouwen!

2. Diversiteit en inclusie (D&I)
“Iedereen heeft een beperking. Denk je van niet, dan ligt dat aan jouw beperking :).”
Rolf weet als ervaringsdeskundige door zijn beperking in combinatie met zijn expertise in het D&I werkveld precies de juiste snaar te raken. In een levendig verhaal vol zelfspot, humor en ernst legt hij feilloos de complexe materie uit. Termen zoals micro-agressie en albeisme (validisme) zijn hierin cruciaal. Want iedereen heeft onbewuste vooroordelen, ofwel een unconscious bias. Rolf vertelt in geuren en kleuren over zijn ervaringen en vooroordelen jegens ‘gewone mensen.’ Juist hierdoor ga je vanzelf ook nadenken over je eigen vooroordelen.

Achtergrond Rolf Schrama

Toen hij een aantal jaar geleden voor het eerst in een zeilboot stapte wist hij direct: “Ik wil meedoen aan de Paralympische Spelen!” Vanaf die dag reisde hij met zijn boot de wereld over. Elke dag een stapje dichter bij zijn einddoel. Rio de Janeiro! Moeiteloos trekt hij parallellen tussen zijn leven als topsporter, econoom en zijn leven met een beperking.

Het verhaal van Paralympisch zeiler Rolf (1,25m) is geen standaard succesverhaal, maar een authentiek, kwetsbaar en humoristisch verhaal over hoe hij een verkeerde koers inzette, in steeds zwaarder weer terecht kwam en uiteindelijk schipbreuk leidde. Hij besefte dat hij de hele reis voor de buitenwereld had afgelegd. Het bleek uiteindelijk het begin van een onvergetelijke reis waar hij talloze lessen leerde over waar groei werkelijk over gaat.

Rolf Schrama inhuren voor een lezing?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier. We zijn ook telefonisch bereikbaar via 072 – 750 74 22.

Bewaar als favoriet

Meer videos

Beoordelingen

De Haagse Scholen

"Rolf heeft een bijzonder verhaal, met soms een scherp, dan weer een emotioneel randje. Al met al een inspirerende bijeenkomst."

Rabobank

"Rolf is een zeer leuke, benaderbare maar vooral mensenmens die weet wie die is, wat hij kan en hoe die in het leven staat. Paste goed in het programma en wist het "publiek" te raken zoals hij mij al eerder had geraakt met zijn (levens)verhaal. Die gaat nog een keer terug komen!"

CPM View

"Een inspirerend verhaal over acceptatie van onszelf en anderen en over het omarmen van mogelijkheden. Het is moedig om kwetsbaarheid te tonen en de realiteit van eigen ervaring te delen. Rolf leerde ons dat acceptatie niet gaat over het opgeven van dromen of doelen, maar over het omarmen van de realiteit en dingen die we niet kunnen veranderen. Elke ochtend wakker worden met de kans om bewust te kiezen hoe we de dag willen benaderen. Met een positieve houding naar de wereld kijken, ongeacht de uitdagingen die we tegenkomen. Rolf vertelde zijn verhaal zonder visuele hulpmiddelen. Door zijn talent voor storytelling met de kracht van lichaamstaal en woorden, heeft hij zijn verhaal op een heel persoonlijke manier op ons overgebracht en dit heeft ons geraakt en geïnspireerd. "

Werkgeversservicepunt rivierenland

"Prima samenwerking met als resultaat een hele mooie bijeenkomst! We kijken met veel plezier en trots terug op onze bijeenkomst met Rolf Schrama. Een indrukwekkend verhaal, fantastisch en met humor vertelt door Rolf. Alles passend in wat wij voor de bijeenkomst voor ogen hadden. Prima samenwerking met onze contactpersoon bij deSpreker.nl en Rolf zelf. Communicatie ging vrij snel gewoon tussen Rolf en ons, zonder tussenschakel vanuit deSpreker.nl Toch werd er goed contact onderhouden in de aanloop naar onze bijeenkomst waardoor de betrokkenheid voelbaar was."

Lisbeth van der molen

"Bedankt voor je prachtige lezing. Herkenbaar, het kwam heel dichtbij en relativerend en leerzaam zoals anderen met een beperking / er anders uit zien dan “normaal” ."

Beschikbaarheid en informatie

Rolf Schrama

Toegewijd advies team

Vrijblijvende offerte of advies binnen 24 uur

Sprekers binnen elk budget

8,9 op basis van +1200 reviews

Logo van De Spreker

© 2024 deSpreker.nl | Cookiebeleid | Privacybeleid